INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  NAPOLI - REAL MADRID 1-3 (ÎN TUR 1-3)

VIDEO AiRamos » Căpitanul blanco e fundașul-golgeter: "dublă" pe San Paolo în meciul cu Napoli, 3-1

Ramos îl zdrobește în aer pe Albiol și egalează la Napoli // FOTO Reuters +1   FOTO
Ramos îl zdrobește în aer pe Albiol și egalează la Napoli // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2017 00:00

"Știam cât e de bun la cornere, dar nu l-am putut opri", se plânge antrenorul lui Napoli. "Sergio are calități de vârf veritabil", sunt convinși colegii.

Ce ușurare să-l ai pe Sergio Ramos! Într-un meci în care BBC, cei trei "galactici", sunt ca niște viori Guarneri del Gesù neacordate, Realul e salvat de inepuizabilul căpitan. Luptătorul, liderul, fundașul-golgeter.

VIDEO: Vezi AICI golurile lui Ramos!

Când apare în careu, adversarii se lipesc de el și apelează la toate trucurile ca să-i rupă zborul. Dar faza se încheie întotdeauna cu Sergio în aer, plutind deasupra tuturor, ca Air Jordan, și proiectând mingea în plasă cu aceeași lovitură de cap imposibil de oprit.

Opt goluri peste Iniesta

"Știam cât e bun la cornere, clasă mondială. Am vorbit de el la ședința tactică, înscrie șapte-opt goluri similare în fiecare sezon. Și totuși, nu l-am putut opri", se plânge Sarri, antrenorul napoletanilor.

"N-ai cum să-l blochezi!", crede Navas, portarul blanco. De ce? "Omul ăsta are calități de vârf veritabil". Zidane simte ce înseamnă Ramos într-o echipă: "Nu e prima oară când golurile lui ne ajută în situații delicate".

Într-o carieră de 13 ani, Ramos are deja 80 de goluri la club și "națională". Cu opt mai mult decât Iniesta. A fost eroul La Décima, punctând și pentru La Undécima. Ultimele două mari succese continentale ale Madridului. A 10-a și a 11-a Ligă!

De la finala din 2014, a înscris de 21 de ori, iar 18 dintre goluri au venit în clipe dificile. Momente în care Real nu conducea. Alerga după egalare sau după victorie.

"Nu sunt salvator, nu sunt erou"

Ce spune Sergio acum, în fața valului de elogii? "În urmă cu o lună, eram fantastic. În urmă cu o săptămână, criticile mă ucideau. Azi, sunt erou", comentează apărătorul în vârstă de 30 de ani.

Zâmbește: "Uneori, ziariștii mă pun la pământ, alteori mă ridică la cer. După această «dublă», mă văd ca un salvator. Nu sunt salvator, nu sunt erou. Am făcut ce trebuia să fac. Dar ce mod mai bun de a sărbători 100 de meciuri europene decât marcând două goluri la Napoli?".

"Pentru a fi un supererou, nu trebuie să ai superputeri. Trebuie doar să crezi că le ai. Sergio Ramos e enorm"
Álvaro Arbeloa, fundaș West Ham

"Sergio Ramos e cel mai mare apărător spaniol. Și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului"
Juninho Pernambucano, fost jucător brazilian

"Mi-ar fi plăcut să atac cornerele ca Sergio Ramos. Când apare în careu, parcă spune: «Mingea asta e a mea!». Și înscrie"
Rio Ferdinand, fost jucător englez

8a fost nota primită de Sergio Ramos în Gazzetta dello Sport; mult peste Benzema (5), Bale (5) și Cristiano (6)

80de goluri (47 cu capul) a marcat Ramos în 13 ani de carieră, pentru Betis (3), Real (67) și "naționala" Spaniei (10)

100de meciuri a jucat stoperul andaluz în Europa la Real Madrid (98 în Ligă și 2 în Supercupă), având 10 reușite

10goluri are Ramos în acest sezon, prima oară când atinge această barieră într-o stagiune

Napoli - Real    1-3

  • Marcatori: Mertens 24 - S. Ramos 51, 57, Morata 90+1
  • A arbitrat Cüneyt Çakır

NAPOLI: Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan (56 Rog), A. Diawara, Hamšík (75 Zieliński) - Callejón, Mertens, Insigne (70 Milik). Antrenor: M. Sarri

REAL: Navas - Dani Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Modrici (80 Isco), Casemiro, Kroos - Bale (68 Lucas Vázquez), Benzema (77 Morata), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Z. Zidane

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează