INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  APOEL - LYON 1-0 DP, 4-3 LA PENALTYURI (0-1 ÎN TUR)

VIDEO Apoel do Brasil » Brazilienii care i-au transformat pe ciprioţi în revelaţia Ligii Campionilor

Brazilienii lui Apoel au realizat cea mai mare performanță din istoria fotbalului cipriot: prezența în premieră în
Brazilienii lui Apoel au realizat cea mai mare performanță din istoria fotbalului cipriot: prezența în premieră în "sferturile" Ligii

Articol de - Publicat vineri, 09 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 martie 2012 21:45

Sufletul revelaţiei competiţiei îl reprezintă grupul celor şase jucători din Ţara Cafelei. Ieftini şi foarte buni.

Miracolul Apoel Nicosia continuă în Ligă. După FC Porto, Şahtior şi Zenit, în grupe, nici Lyon nu i-a rezistat în "optimi" trupei conduse de sîrbul Ivan Jovanovici. O veritabilă selecţionată internaţională, unde portugheza e limba oficială, iar brazilienii sînt sufletul echipei.
Un grup de 6 jucători cumpăraţi pe bani puţini sau luaţi gratis, dar care la multipla campioană a Ciprului au găsit terenul propice pentru a se exprima, chiar dacă fotbalul-spectacol nu-i prioritatea antrenorului. Marcelo şi William sînt puncte fixe într-o defensivă care se numără printre cele mai puţin permeabile din această ediţie a Ligii: doar 7 goluri încasate.

VIDEO: Aici ai golurile şi penalty-urile care au calificat-o pe APOEL în sferturi!

Marcinho şi Kaka, absent contra francezilor, s-au integrat perfect în linia mediană, iar Manduca, ucigaşul Lyonului, şi Ailton duc greul în faţă. Da, chiar duc greul. Împreună au marcat 6 dintre cele 7 goluri ale ciprioţilor în condiţiile în care Apoel e pe locul 28, din 32 de cluburi, la numărul şuturilor expediate pe spaţiul porţii: 21, în medie 2,62 pe meci!

"Dumnezeu mi-a ajutat"
Manduca, autorul golului marcat de Apoel în minutul 9 al returului cu Lyon, era în al nouălea cer la final. "În urmă cu o lună şi jumătate am suferit o operaţie la aductori şi nu credeam că voi fi refăcut în timp util pentru a juca. La un moment dat, nici să merg nu mai puteam. Dar am cerut ajutorul lui Dumnezeu şi s-a întîmplat un miracol", a mărturisit atacantul brazilian.

"La noi nu fac diferenţa"
Dacă Apoel a avut mînă bună cu jucătorii străini şi, în special, cu brazilienii, la noi, crede Gică Hagi, problema e că s-a investit prost: "Străinii care evoluează în Liga 1 nu sînt în stare să facă diferenţa". "Regele" crede că "românii sînt mai talentaţi decît ciprioţii şi pot obţine performanţe mai mari. Dar trebuie să muncească mai mult".

1,2 milioane euro a dat Apoel în total pe Ailton (750.000), Kaka (250.000) şi pe Marcinho (200.000). Oliveira, William şi Manduca au venit gratis

3 goluri a reuşit Manduca în acest sezon de Ligă, deşi a trimis în total numai 5 şuturi pe poartă! Bilanţul colegului Ailton: 3/6

2,95 milioane de euro e valoarea de piaţă a celor 6 brazilieni de la Apoel. Cel mai bine cotat e Manduca: 1,1 milioane

"Secretul reuşitei noastre la Apoel? Prietenia. Noi, brazilienii, sîntem o mare familie la club. Şi pe teren, şi-n afara lui" (Ailton, atacant Apoel)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close