INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BENFICA - DORTMUND 1-0

VIDEO Auuubameyang! » Golgeterul Borussiei i-a exasperat pe fani după ce a ratat un penalty și alte ocazii mari cu Benfica

Auba a tras direct în portarul Ederson la penalty //  FOTO Reuters
Auba a tras direct în portarul Ederson la penalty // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2017 00:00

Golgeterul Borussiei a ratat 3 imense ocazii, inclusiv un penalty. Tuchel n-a mai suportat și l-a scos în minutul 62. Și fără gabonez, Dortmund s-a lovit de un Ederson fenomenal.

Dortmund s-a jucat neverosimil marți cu ocaziile și a plecat cu mâna goală de la Lisabona (0-1 cu Benfica). Campionul ratărilor a fost tocmai golgeterul Aubameyang, care l-a exasperat pe Tuchel.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Antrenorul Borussiei n-a mai rezistat și l-a chemat pe gabonez lângă el, pe bancă. În minutul 62! Cea mai rapidă schimbare a atacantului din noiembrie 2014, când a ieșit în 61, la 0-2 cu Arsenal.

"Suferă mult fizic"

De două ori (10, 53) a greșit ținta singur cu portarul Ederson, șutând incredibil mereu peste bara transversală. Nici de la punctul cu var nu a fost mai inspirat (58). Aubameyang a executat slab pe centru, iar brazilianul-erou al Benficăi n-a plecat pe-un colț și a respins facil.

"Suferă mult fizic de când s-a întors de la Cupa Africii, iar fiecare meci este ca o ruletă pentru el", a explicat antrenorul galben-negrilor. Cifrele îi dau dreptate. Gabonezul a înscris doar o dată la Dortmund în ultimele 5 partide (cu Leipzig, pe 4 februarie), departe de media sezonului, 21 de goluri în 26 de partide.

Mitroglou, un gol pe meci!

Meciul de pe "Da Luz" a fost decis de Konstantinos Mitroglou, la una din puținele oportunități ale gazdelor. Abil, norocos, dar și iute în execuție, grecul a marcat din careul mic, după un corner și o deviere a lui Luisão. Al zecelea gol în tot atâtea meciuri în 2017 reușit de atacantul Benficăi.

"Nu cred că Auba ar fi fost în stare să mai joace bine după ce a ratat de la 11 metri. Lucru ce era exprimat de limbajul trupului său"
Thomas Tuchel, antrenor Dortmund

"Mereu am încredere în golgeterul meu. Chiar dacă a irosit penaltyul, l-aș fi ținut în teren ca să se reabiliteze. Nu pricep schimbarea"
Ottmar Hitzfeld, fost antrenor Dortmund

3din ultimele 4 penaltyuri bătute pentru Dortmund au fost irosite de Aubameyang, ce avea 100% reușite la precedentele 6

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează