INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO MADRID - REAL MADRID 2-1 (2-4 LA GENERAL)

VIDEO Benzedinho! Benzemagic! Zidane e uimit: "E incredibil ce a făcut! Habar n-am de unde a scos acele fente și cum a ieșit din acel colț"

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2017 09:12

Karim Benzema a reușit faza meciului pe "Vicente Calderon", în meciul Atletico Madrid - Real Madrid 2-1. VEZI VIDEO AICI!

Francezul a driblat 3 oameni pe linie, declanșând golul lui Isco. Acesta a fost momentul care i-a luat ultimele speranțe lui Atletico. "Fără driblingurile lui Benzema, golul meu n-ar fi existat. Ne-a dat o gură de aer", a recunoscut Isco.

Spre sfârșitul unui sezon dificil, complicat, cu puține goluri și rare clipe de euforie pentru el, Karim Benzema face o singură acțiune care valorează mai mult decât toate reușitele lui din acest an. Ce magie și în ce moment!

Cu câteva fente de vrăjitor, francezul a salvat Realul, oferindu-i a doua finală de Champions consecutivă. Și a mai demonstrat o dată cât e de bun.

A ieșit din triunghiul imposibil

În minutul 42, când Atletico avea 2-0 și încă spera într-o remontada unică, vârful blanco a fost surprins cu spatele la poartă, aproape de marginea terenului. Savici și Godín l-au atacat simultan, dar artistul i-a întors pe tușă cu o piruetă imposibil de detectat. Totuși, nici atunci nu era o poziție ideală. Chiar deloc. Giménez a apărut lângă Savici și Godín. Erau trei contra unu, iar el părea închis într-un triunghi la un metru de ultima linie.

Reacția lui? Genială! A ales unica soluție la care adversarii nu se așteptau. I-a driblat pe linie! Cinci atingeri, trei fente în 3 secunde, a scăpat de rivalii care nu înțelegeau, mai ales Savici, cum a putut să le scape și a pasat înapoi, în centrul careului. Șut Kroos, gol Isco, atent la mingea respinsă de Oblak.

"Nici Karim n-a știut să-mi spună cum a reușit"

Atunci s-a decis semifinala. La 2-1, având nevoie de alte 3 goluri, Atletico a înțeles că meciul devenise misiune imposibilă. Și madrilenii s-au înclinat în fața lui Benzema.

"Karim? E incredibil ce a făcut! Habar n-am de unde a scos acele fente și cum a ieșit din acel colț!", a exclamat Zidane, uluit de acțiunea atacantului: "L-am întrebat cum a reușit. Nici el n-a știut să-mi spună". Isco a captat însă esențialul: "Fără driblingurile lui Benzema, golul meu n-ar fi existat. Ne-a dat o mare gură de aer". Oxigenul calificării. 

"O minge în adâncime. Eu sunt izolat, trei fundași mă înconjoară. Încerc marea lovitură și îmi iese. Ăsta a fost momentul meu"
Karim Benzema, atacant Real

"Noi toți, jucătorii și antrenorii de la Real, știm cât de prețios e Benzema. Fundamental"
Zinedine Zidane, antrenor Real

Benzema vs Atletico

7 driblinguri reușite
87% pase corecte
2 șuturi pe poartă
2 ocazii create

Benzema 2016-17

9 goluri în LaLiga
5 goluri în Champions
2 goluri la CM Cluburi
1 gol în Copa del Rey
8 assisturi în total

15 finale de Cupa și Liga Campionilor va avea Real pe 3 iunie; până acum, a câștigat de 11 ori competiția

61 de meciuriconsecutive cu gol marcat are Madridul în toate competițiile, egalând recordul lui Bayern din 2014

3 finale de Champions a adunat clubul blanco în ultimele 4 sezoane; în secolul XXI, mai jucase o dată ultimul act (2002)

4 anila rând a fost blocată Atletico de Real în drumul spre trofeul Ligii: o victorie, două egaluri, trei eșecuri

Finala specială pentru Zizou: "Am Juve în inimă"

Pe 20 mai 1998, Zidane pierdea ca jucător al lui Juventus finala Ligii în fața lui Real, 0-1. Acum, 19 ani mai târziu, întîlnește bianconerii ca antrenor al madrilenilor, cu care a cucerit în iarbă și unicul trofeu cu urechi mari.

"Va fi un meci special, pentru că am Juve în inimă. Va fi o frumoasă finală între două echipe care merită să câștige Champions League", a declarat ZZ.

El este al doilea tehnician de la Heynckes, 2012, 2013, cu Bayern. care dispută două sezoane în șir ultimul act al Ligii. Și ar fi primul cu două trofee CL la rând. 

"Benzema ne-a spulberat visul cu acțiunea lui impresionantă"
Gabi, căpitan Atletico

"Karim e un jucător imens. Acum, el a ajutat echipa cu magia sa"
Marcelo, apărător Real

"Benzema pentru eternitate. Merita un asemenea moment, care rezumă cei mai buni ani ai carierei lui"
Manuel Jabois, jurnalist El Pais

Real are portar mare

Într-o perioadă în care presa spaniolă că Madridul s-a înțeles cu David De Gea și îi va plăti 75 de milioane de euro lui Man. United, Keylor Navas își păstrează calmul și îi dovedește lui Zidane și președintelui Pérez cât este de important.

Aseară, portarul costarican nu a reușit să respingă mingea,deși a atins-o, la golurile lui Saúl și Griezmann, dar a blocat multe alte acțiuni ale gazdelor. Unele în situații extrem de dificile: la mijlocul reprizei secunde, a salvat succesiv șutul lui Carrasco și reluarea cu capul a lui Gameiro. 

Despărțire de "Calderon" în Ligă

Aseară, s-a jucat ultimul meci pe "Vicente Calderon" în Champions League. Și ce partidă: un derby madrilen într-o semifinală de Ligă! "Mândri că nu suntem ca voi", a fost mesajul fanilor lui Atletico, înțepându-și rivalii.

Și atmosfera a fost furtunoasă, ca de obicei, dar nu a ajutat echipa lui Simeone să se califice în finală. Din sezonul viitor, los Colchoneros se vor muta pe "Wanda Metropolitano", noul stadion cu 67.703 locuri. 

ATLETICO - REAL 2-1 (în tur 0-3)

Au marcat: Saúl 12, Griezmann 16'/ Isco 42'

Atletico Madrid: Oblak - Giménez (57 Partey), Savici, Godín, Filipe Luis - Carrasco, Gabi, Saúl, Koke (76 Á. Correa) - F. Torres (56 Gameiro), Griezmann
Antrenor:Diego Simeone

Real Madrid: Navas - Danilo, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Modrici, Casemiro (77 L. Vázquez), Kroos - Isco (88 Morata) - Benzema (77 M. Asensio), C. Ronaldo
Antrenor: Zinedine Zidane

Finala Juventus - Real Madrid va avea loc pe 3 iunie, la Cardiff.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
696253093853906
Ghita Florin  •  11 Mai 2017, 10:55

ASTA ESTE DIFERENTA INTRE UN FOTBALIST SI NISTE ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  11 Mai 2017, 10:20

Fundasi care habar nu au sa se dubleze !

mariuss72
mariuss72  •  11 Mai 2017, 09:44
Postat de cpt.ahab pe 11 Mai 2017, 09:40

Bravo! A facut si el o data ceea ce face Messi aproape la fiecare meci.

Esti rau, vezi cam rar un fotbalist sa faca asta lipit de linie, si inconjurat de trei fundasi...fundasi ai lui Atletico ;)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează