INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LILLE - BATE BORISOV 1-3

VIDEO Capcana BATE » Borisov, surpriza din Belarus: 3-1 la Lille

Rodionov (stînga) a evitat atacul aerian al lui Chedjou (Lille) // Foto: Guliver/GettyImages
Rodionov (stînga) a evitat atacul aerian al lui Chedjou (Lille) // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 21 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 20 septembrie 2012 22:35

Favoriţii se pot păcăli cu BATE. Cel mai tînăr antrenor din Ligă, Goncearenko (35 de ani), e convins că "vom mai cîştiga puncte în această grupă".

A treia participare în Ligă în ultimii 5 ani, prima victorie, 3-1 la Lille. BATE nu mai este doar formaţia fabricii de echipamente electrice pentru automobile şi tractoare din Borisov, un orăşel de 150.000 de suflete situat la 70 de kilometri de capitala Minsk. E mîndria Belarusului.

VIDEO: Aici ai rezumatul partidei!

Şi jucăria milionarului Anatoli Kapski (46 de ani), patronul fabricii, care a reînfiinţat clubul în 1996 şi care l-a propulsat în Champions League. Fără mulţi străini - numai 3, un sîrb, un armean şi un brazilian, plus Renan Bressan, mijlocaşul ofensiv din Ţara Cafelei naturalizat -, dar cu faimosul Alexander Hleb (31 de ani), revenit la prima sa echipă după 12 sezoane în afara ţării. Inclusiv la Stuttgart, Arsenal şi Barcelona!

Iar pe bancă e Viktor Goncearenko, cel mai tînăr antrenor din istoria Ligii. Pe 17 septembrie 2008, cînd a debutat cu BATE în Ligă, împotriva lui Real Madrid (0-2), avea doar 31 de ani. Acum, Viktor este tot la Borisov. Şi, după 3-1 la Lille, spune sigur de el:
"Prima repriză a fost perfectă, ideală. Am jucat la nivel maxim. Ne-am arătat clasa şi sînt convins că vom mai cîştiga puncte".

Într-o grupă în care mai joacă Bayern, finalista ultimului sezon al Ligii, şi Valencia.

Cifrele lui BATE
- 12 trofee are în palmares
- 35 de ani are antrenorul
- 3 străini joacă la Borisov
- 5 milioane de euro e bugetul
- 20,1 milioane valorează lotul
- 2,5 milioane e cota lui Hleb

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează