INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - MANCHESTER CITY 0-5

VIDEO Ce căutăm noi în acest film? ”Cetățenii” și-au permis să rateze două penalty-uri și au umplut poarta lui Niță: 5-0

Nolito a fost aseară servant pentru colegii săi, dar a şi marcat un gol // Foto: Alex Nicodim +2   FOTO
Nolito a fost aseară servant pentru colegii săi, dar a şi marcat un gol // Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 august 2016 00:00

Steaua - City s-a dorit a fi un baraj de Champions League şi a ieşit un masacru cu englezii pe post de călăi şi cu românii pe post de luaţi la mişto şi umiliţi în cel mai extrem mod cu putinţă.

"Du-te la încălzire şi sufocă-te!" Acesta era îndemnul de pe vremuri al lui Florin Halagian către elevii săi. Steaua trebuie să se fi sufocat după KO-ul primit prin coregrafia-şoc făcută de Dinamo la tribuna a II-a.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Steaua a jucat fotbal doar 2 minute!

Mesajul 'Doar Dinamo Bucureşti' parcă a jucat rolul de defibrilator pentru stelişti. Care au dat ritmului de meci, imediat după startul lui, o notă extremă. Nici nu apucă să fluiere Orsato şi Adi Popa se crede la Rio, concurent la 100 de metri. O ia la fugă pe banda dreaptă. Cu minge, fără, nu contează. Steaua începe fantastic.

Stanciu recuperează un balon! O ia spre poarta lui City, la fel ca Dică la Kiev acum 10 ani. Şut! Şi mingea mângâie vinclul lui Caballero. Nu e gol, dar Guardiola e în plină criză de nervi! Tot e ceva să-l scoţi din sărite pe Pep!

Aguero ratează penalty

Suporterii se entuziasmează degeaba! Sterling face o fentă scurtă în careul Stelei şi Muniru, căruia la intonarea imnului Champions League îi ardea să facă cu ochiul la cameră, acum închide ochii şi face un fault prostesc. Penalty! Bate Aguero, cotat la 60 de milioane de euro. În poartă Niţă, cotat la vreun milion. Dar Niţă scoate cu un plonjon de Spiderman! Mingea sare la Nolitov, care trage în bară!

Toşca, eroare!

Rămâne 0-0. Doar pentru 5 minute. Toşca se pierde cu firea în faţa lui Sterling. Recuperare, accelerare fantastică, pasă perfectă în faţa porţii şi Silva înfige cuţitul în inima Stelei. E 0-1!

Aguero, iar penalty ratat

Nu scorul e problema, ci modul în care arată meciul. City are vreo 2-3 clase în plus şi vreo alte 4-5 viteze peste Steaua. Stanciu e individualist, Enache e neputincios. Gabi e păcălit de Kolarov şi face fault. În propriul careu, acolo unde a stat cam toată repriza. Bate acelaşi Aguero! 60 de milioane de euro se duc dracu de tot. Trage peste! Al doilea penalty ratat după numai 13 minute! Nu va uita meciul ăsta prea curând!

În fine, gol Aguero

Hamroun poate face 1-1. Trage în Caballero. Situaţie bună, care nu face decât să o enerveze şi mai tare pe City. Niţă face minuni în poartă, scoate tot ce e posibil şi imposibil. Dar are şi Niţă limitele lui. Aguero trebuie să-şi spele imaginea pătată şi marchează un super-gol, după o super-combinaţie (41). 0-2, mai aproape de adevăr.

Nolito vs Niţă precum Romario vs Silviu Lung

La pauză, Reghe realizează că totul e pierdut şi se pregăteşte pentru derby-ul cu Dinamo. Îi scoate pe Golubovici şi Achim. Masacrul continuă. Nolito e lăsat singur cu Niţă. Săracu' Niţă. Ce urmează e umilitor. Spaniolul îl pune în fund, la propriu, la fel cam cum a făcut Romario cu Silviu Lung în celebrul PSV - Steaua 5-1. Şi e 0-3! Stadionul oftează!

Ca la antrenament

Cu acest avantaj pe tabelă, City preferă să facă un antrenament de 30-40 de minute. Publicul se enervează! A venit la fotbal şi vede un fake. Din partea Stelei, evident! Noroc că în poartă e Niţă, dar şi că Silva, Nolito şi Sterling mai vor să se şi distreze, deşi gesturile lui Guardiola, de pe margine, sunt ca ale unui antrenor care e la un pas să piardă calificarea, nu ale unuia a cărui echipă îşi bate joc de adversar.

Dezastrul nu se opreşte! Practic meciul nu e Steaua - City, ci Niţă - City! Aguero n-are milă de el şi după o fază a la Barcelona, tiki-taka adevărată, face 0-4. Pep ţopăie şi aplaudă ca un copil! Păcat că fotbalul n-are regulile din box. Ar fi fost cazul unui prosop aruncat pe teren.

O rugăminte pentru UEFA

Pe scurt, acesta nu e un meci de fotbal. E o execuţie în direct! O dovadă că Steaua nu are ce să caute în Champions League. În plus, e cel mai bun argument şi pentru UEFA, de a face în aşa fel încât, pe viitor, să evite astfel de dueluri. Între un balaur şi un piticot din fotbalul european. Nu de alta, dar fotbalul trebuie să rămână fotbal. Nu să devină circ!

Accidentare şocantă

Bojan Golubovici a fost lovit cu cotul în figură aseară de Fernandinho, iar atacantul stelist a suferit o accidentare de-a dreptul şocantă (foto 2). Bojan a fost schimbat la pauză cu Alexandru Tudorie.

Ce a zis Gigi Becali după meci:

  • "Asta e valoarea. Acum mi-am dat seama de valoarea noastră. Ce să mai aduc jucători? Ce să faci cu Alibec și Ivan când pierzi așa? Când văd că nu pot la nivelul asta, mă las. Nu ai cum să ajungi la valoarea lor"
  • "Suntem mai la coadă. Nu îmi place când sunt învins. Este umilință. Trebuie să accept situația. Nu am ce face. Sunt puțin dezamăgit. Nu mai am chef de nimic"
  • "Ei parcă jucau șoarecele și pisica. Miliardele au spus cuvântul. Acum joacă milioanele. Nu mai e fotbalul care era. Ce pot să fac? Te năucesc cu viteza cu care plimbă mingea"
  • "Ce să facă Niță? Dacă primești 20 de șuturi pe poartă, mai și aperi cinci șuturi"

"Este o performanţă incredibilă să marcăm de cinci ori în faţa unei echipe foarte puternice din Europa. Ne-a ieşit totul aşa cum ne-am propus, am fost foarte încrezători"
Pablo Zabaleta, căpitan Manchester City

"Îi felicit pe jucătorii Stelei pentru că au luptat din greu, sunt jucători care pot face diferenţa, dar noi ne gândim deja că suntem calificaţi în grupele Champions League"
Nolito, mijlocaş Manchester City

"Ne-am arătat valoarea. Chiar dacă am ratat două penalty-uri, tot am câştigat clar acest meci. Eu sunt foarte fericit că am marcat şi că suntem deja calificaţi în grupe"
Kun Aguero, atacant Manchester City

"Nu ne rămâne decât să ne gândim la meciul de sâmbătă cu Dinamo și cu cine vom pica în grupele Europa League. Le doresc tuturor echipelor din România să joace cu o echipă precum City ca să vadă cum e. Am încercat să jucăm cât am putut, dar nu e de ajuns când ai o asemenea echipă în fața ta"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Steaua

"Nu mă interesează ce au făcut fanii dinamoviști. Noi am avut galeria lângă noi, iar frustrările s-au văzut la ei pentru că nu au mai câștigat de mult timp un campionat și probabil de asta au făcut acest gest"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Steaua

"Dinamoviștii se bucură pe spatele nostru de Champions League. Măcar așa să ajungă și ei în Champions League. O să ne vedem de treabă și o să râdem sâmbătă"
Florin Niță, portar Steaua

"Un rezultat negativ pentru noi, dar sper să trezească anumiți jucători. Au fost prea multe greșeli personale, nu e vorba de jucat defensiv, nu am fost agresivi pe fază ofensivă, le-am oferit prea multe spații celor de la City. Niță a făcut un joc foarte bun"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Nu am reușit să facem fața acestui joc, poate emoțiile sau nu știu ce s-a întâmplat. În Europa League trebuie să avem aceeași agresivitate ca în meciul cu Praga. Nu e normal să pierzi un meci de o asemenea manieră"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Ne-au omorât, pe româneşte. Parcă ne-am apucat ieri de fotbal, nu ştiu ce a fost cu noi. Am avut şi noi ocazii, dar la scorul ăsta nu se mai pun. Putea să fie 7-0. Îmi pare rău că am supărat fanii"
Gabriel Tamaş, fundaş Steaua

"Am vrut să încercăm să jucăm fotbal, pentru că aşa am câştigat cu Praga, dar cu City nu ne-a ieşit. Am exersat foarte mult la antrenamente, dar nu ne-a ieşit"
Gabriel Tamaş, fundaş Steaua

"Nu mă interesează ce au făcut fanii lui Dinamo, nu mă interesează ce e în tribună, nu mă uit, sincer vă spun. Dinamo e pe primul loc? Bravo lor! Asta până sâmbătă"
Gabriel Tamaş, fundaş Steaua

steaua city 0 5

Cifrele Meciului

33% Posesie 67%
8 Şuturi la poartă 21
3 Şuturi pe poartă 12
3 Cornere 4

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (22)
437475809767997
Vasile Coca  •  17 August 2016, 15:57

Dar nu ne spune nimeni nimic despre ce mai zice marele strateg al transferurilor,marele manageeeeer .....Mimi?Ce parere are el despre aceasta isprava?Ei cred ca pot pacali fotbalul...Bieti pacalici,caricaturi jalnice.

437475809767997
Vasile Coca  •  17 August 2016, 15:55

Poate ca *** va intelege(desi nu cred) de ce i se spune ca a distrus Steaua. Nu mai e nici macar o gluma proasta,e ceva bizar,ca si creierul lui...*** fraierilor care au umplut stadionul ca sa-i mai bage niste bani in buzunar impostorului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

theunderdog
theunderdog  •  17 August 2016, 15:43

Manchester United - Manchester City 1-6 (2011) cu marele Ferguson pe banca.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează