INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - MILAN 4-0 (ÎN TUR 0-2)

VIDEO Echipa celor o mie de suflete » Barcelona şi-a regăsit jocul revoluţionar, dar şi îngerul păzitor: Messi!

Aceasta este Barca celor o mie de suflete. Bucuria multiplicată blaugrana // Foto: Guliver/GettyImages +1   FOTO
Aceasta este Barca celor o mie de suflete. Bucuria multiplicată blaugrana // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 martie 2013 23:14

Strategie schimbată, joc intens, agresiv, sufocant, cu tiki-taka în mare viteză şi un Messi dumnezeiesc. Aceasta a fost Barca marţi. Iar la "sferturi" revine şi Tito Vilanova.

"Nu pun doar mîna-n foc, pun tot corpul în foc că ne calificăm", prevestea Dani Alves, aşteptînd să se împlinească o condiţie esenţială cu Milan: "Să ne regăsim intensitatea cu care ne devoram adversarii, sufocîndu-i cînd pierdeam mingea, făcîndu-i să ne-o dea imediat înapoi. Să fim o mie de suflete, nu unsprezece". Iar Barca să joace tiki-taka în viteza a cincea. Iar Messi să redevină "cel care, într-o zi mare, îţi scapă din toate capcanele", cum spune Allegri, antrenorul rossonero.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Aşa a fost marţi, cînd "inspirată de fenomenul Leo, ce defineşte fotbalul ca nimeni altul, Barcelona a realizat mama comeback-urilor", comentează Daily Mail.

Secretele blaugrana
Catalanii şi-au schimbat strategia, Jordi Roura şi Tito Vilanova, de la New York, regăsind jocul revoluţionar. "Am avut un plan foarte clar împotriva Milanului. Repoziţionarea în centru a lui Villa, pentru a-i da libertate lui Messi, acţiuni pe aripi şi un presing foarte avansat. Astfel se explică titularizările lui Villa şi Mascherano", dezvăluie Roura, motivînd: "Cu Villa i-am fixat pe fundaşii lor centrali, iar cu Mascherano, care pasează foarte bine, am deschis jocul pe benzi. Planul ne-a ieşit extraordinar".

Îşi recuperează dirijorul
De aceea se plînge Allegri: "În primele 30 de minute am jucat sub o forţă devastatoare". O forţă ce a dereglat complet mecanismul italian. "Barcelona rămîne ceea ce este: cea mai bună echipă din lume". Care îşi va recupera în "sferturi" şi dirijorul.

Tito Vilanova nu va mai antrena Dream Team-ul blaugrana prin videoconferinţe. Va fi pe teren, la pregătire, va fi în vestiar, la şedinţele tehnice, va fi pe bancă, în timpul meciurilor. Cine va mai opri Barca lui Tito?

La 13 goluri de recordul all-time
Messi are 58 de reuşite în Champions, depăşindu-l pe Van Nistelrooy (56) şi urcînd pe locul 2 în topul all-time al competiţiei. În curînd, şi recordul de goluri al Ligii va fi amintire. Raul a marcat de 71 de ori în 142 de meciuri, în timp ce Messi are 58 în numai 76 de partide.

El Clasico în "sferturi"?
Mîine, de la ora 13:00, se va desfăşura la Nyon tragerea la sorţi pentru "sferturile" Ligii. În care oricine poate întîlni pe oricine. Fiind posibil inclusiv mult aşteptatul Barcelona - Real Madrid. Am vedea astfel El Clasico numerele 7 şi 8 în acest sezon. Meciurile sînt programate pe 2/3 şi 9/10 aprilie.

"Habemus Messi. De unde vine acest extraterestru? Sigur nu e om!" (Marco Materazzi, fost internaţional italian, pe Twitter)

"Barca ne-a supus unei presiuni enorme. A fost mult mai dur decît în tur. Aveam impresia că joacă în 22, nu în 11" (Mbaye Niang, atacant Milan)

"Niciodată nu reuşiserăm o întoarcere istorică şi de mult Camp Nou nu mai fusese atît de exploziv. Am realizat un presing remarcabil într-un meci excepţional" (Xavi, mijlocaş Barcelona)

"Am văzut acum identitatea Barcelonei, care ştie şi poate să controleze admirabil ritmul unui asemenea meci" (Dani Alves)

4-0 este scorul Barcei în timpul unui Conclav Papal: 4-0 cu Real (26.10.1958), 4-0 cu Las Palmas (14.10.1978), 4-0 cu Milan (12.03.2013)

53 de goluri a marcat Messi în această stagiune: 40 în Primera, 7 în Ligă, 4 în Cupă, 2 în Supercupă

25 martie este ziua în care Tito Vilanova se va întoarce de la New York, unde face un tratament împotriva cancerului

REACŢII PRESĂ

L'Equipe, cotidian francez: "Divin. Superbă performanţă a Barcelonei. Catalanii au sfidat perfecţiunea pentru a elimina Milanul"

Mundo Deportivo, cotidian spaniol: "Ce noapte! O echipă colosală şi îngerul Messi au adus la extaz Camp Nou într-o seară magică. Epic, glorios!"

Sport, jurnal spaniol: "Fericirea are un nume: Barca, Barca, Barca. Un festival de goluri care a închis toate gurile rele. Camp Nou s-a înclinat în faţa unei echipe care nu oboseşte să ofere bucurie"

Gazzetta dello Sport, cotidian italian: "Lecţie de la Messi. Argentinianul e un gigant, ca Maradona. Barcelona e cea mai bună"

Marca, jurnal spaniol: "Comeback Barca. Messi i-a distrus pe rossoneri cu două golazo în prima repriză"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
rsalexander
rsalexander  •  14 Martie 2013, 10:16

"Am avut un plan foarte clar împotriva Milanului. Repoziţionarea în centru a lui Villa, pentru a-i da libertate lui Messi, acţiuni pe aripi şi un presing foarte avansat. Astfel se explică titularizările lui Villa şi Mascherano" Acum pricepi si tu ba flo ce s-a intamplat in acest meci? Tu xavi, xavi...

sasquatchro
sasquatchro  •  14 Martie 2013, 09:54

Raman la parerea ca singura echipa care poate opri Barca in CL anul asta este Real. Uar fi frumos sa ne luam revansa exact in finala competitiei, dar UEFA nu va permite asta, ma astept sa cadem iar cu Real in sferturi/semi.

pophki
pophki  •  14 Martie 2013, 09:02

un meci exceptional,dar ar fi super o finala Barca-Dortmund!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează