INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ŞAHTIOR - DORTMUND 2-2

VIDEO Egal cu gust amar » Defensiva l-a trădat pe Lucescu. Şahtior, egal cu Dortmund (2-2)

Srna a punctat din lovitură liberă de la marginea careului, dar n-a fost de ajuns pentru victorie // Foto: Reuters
Srna a punctat din lovitură liberă de la marginea careului, dar n-a fost de ajuns pentru victorie // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 23:55

Trupa lui Mircea Lucescu şi Raţ a condus de două ori, însă gafele la marcaj în defensivă au pus-o pe Borussia în postura de favorită la calificare.

Duelul revelaţiilor Ligii s-a încheiat fără învingător, Şahtiorul lui Mircea Lucescu făcînd ieri doar 2-2 cu Dortmund.

Borussia a dat tonul la ofensivă şi Piatov a apăsat butonul de panică (17), la un corner. Noroc că l-a salvat transversala, la capul pus de Hummels din 9 metri! Deloc obişnuită să fie dominată acasă, Şahtior, cu Raţ integralist a suferit vizibil.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Statistica primei jumătăţi de oră confirmă: 3-11 la şuturi spre poartă! Tot fazele fixe au produs ocaziile mari. Srna a profitat de o lovitură liberă, executînd peste zid. Nu formidabil, doar că Weidenfeller s-a fîstîcit şi a scos mingea din plasă (31). De sub căciula groasă trasă pe ochi Lucescu emana fericire. Avea pregătit şi planul B, ştia să joace şi pe contraatac!

Nu bănuia ce gol stupid vor încasa ai săi în 10 minute. Fernandinho şi Cigrinski au căzut hilar ca popicele, după ce Lewandowski luftase la preluare, invitîndu-l să egaleze! Putea fi 2-1 la pauză la dubla ocazie Taison-Teixeira, şutul ultimului din unghi fiind scos de pe linie cu pieptul de Schmelzer.

La fel de deschisă a rămas lupta în mitanul doi. Cînd a intrat în joc şi inspiraţia lui Lucescu. L-a scos pe Taison, înlocuitorul lui Willian, mizînd pe alt brazilian, Douglas Costa. Care, după doar 6 minute, a readus avantajul: 2-1. Rakiţki s-a revanşat cu o pasă lungă, Costa s-a strecurat printre stoperii nemţi şi a punctat superb din semifoarfecă.

Imediat, Lewandowski a trecut la o palmă de "dublă"! Fazele fixe au fost însă coşmarul lui Il Luce. Alt corner şi Hummels n-a mai iertat, egalînd cu capul de lîngă Fernandinho. 0-0 dorit de antrenorul român în retur nu-l mai trimite în "sferturi".

ŞAHTIOR - DORTMUND 2-2
(Srna 31, Douglas Costa 68 - Lewandowski 41, Hummels 87)

ŞAHTIOR: Piatov - Srna, Rakiţki, Cigrinski, Raţ - Fernandinho, Hubschman - Alex Teixeira (84 Eduardo), Mhiratian, Taison (62 Douglas Costa) - Luiz Adriano. Antr: M. Lucescu

DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - S. Kehl, Bender - Blaszczykowski (80 Leitner), Gotze, Reus (90+1 Schieber) - Lewandowski. Antr: J. Klopp

A arbitrat Howard Webb (Anglia)
Returul se va juca pe 5 martie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
stresmen
stresmen  •  14 Februarie 2013, 11:59

trofeu international nu camp nu cupa si nu ma intereseaza prin ce au trecut iar namtul iti alearga din primul minut pana in ultimul la toate sporturile nu ca restul care se dau vedete

stresmen
stresmen  •  14 Februarie 2013, 11:49

si echipa care tin din alt camp. este milan

stresmen
stresmen  •  14 Februarie 2013, 11:48
Postat de yahoo22 pe 14 Februarie 2013, 10:53

Papusa,prin 2005 Borussia era in pragul falimentului.Ce trofeu a castigat in ultimii ani?Bundesliga,cupa Germaniei iti spun ceva?Borussia Dortmund este la apogeul reconstructiei sale,dupa acea perioada dificila.Au jucatori care la inceput nu spuneau nimic,dar care au crescut odata cu cu clubul,un antrenor foarte bun de la A la Z,un caracter aparte,suporteri minunati(ei sunt cei care au salvat clubul),iar jocul lor incanta.Au toate sansele sa obtina ceva sezonul asta in UCL.Inteleg ca oi fi fan Barca sau Real...eu unul m-am saturat de atata Barca,Real,Messi,Ronaldo.Si eu eram fan al jocului Barcei inainte,insa acum ma plictiseste.Sper ca Borussia sa castige UCL!

sunt fan timisoara si eu vreau ca borussia sa castige dar si sahtior ce echipa a fost pana a se inchega o echipa titlurile erau luate de kiev ,

Vezi toate comentariile (17)
Comentează