INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SALZBURG - GENK 6-2

VIDEO Erling Håland, noua senzație din Liga Campionilor: „Monstrul golurilor a lovit din nou” » Norvegianul de 19 ani a marcat 3 goluri cu Genk și e gata de meciul cu România

Articol de - Publicat miercuri, 18 septembrie 2019 10:55

Erling Håland, atacantul aflat la debutul în grupele CL, a reuşit hattrick-ul în Salzburg - Genk 6-2 şi a luat notă maximă în presa austriacă. „Nici că se putea mai mult. La 19 ani e deja mare”, a scris Kroner Zeitung. Nota 1, clasă mondială! 

Atenţie mare, România! Pe 15 octombrie, în jocul capital de pe Arena Naţională din preliminariile Euro 2020, Norvegia ne-ar putea provoca daune importante cu un puşti de 19 ani. Erling Håland, atacantul de 1,94m şi care s-a născut la Leeds, ne pune în gardă după festivalul ofensiv reuşit cu Salzburg, 6-2 contra lui Genk, la debutul său în Ligă! A reuşit până la pauză hattrickul, la doar trei zile după cel cu Hartberg, din campionat, şi a ajuns deja la patru partide cu trei goluri în acest sezon. E o maşină de marcat cu un potenţial extraordinar! 

Luat doar cu 5 milioane 

Nu mai departe de sfârşitul lui mai, Håland făcea senzaţie şi la Mondialul U19, înscriind nouă dintre cele 12 goluri ale Norvegiei în partida cu Honduras. „Monstrul golurilor a lovit din nou. Nici că se putea mai mult. La 19 ani e deja mare”, a scris cotidianul austriac Kroner Zeitung, acordându-i notă maximă, 1. Clasă mondială! Salzburg a pus mâna pe o pepită, transferându-l în ianuarie de la Molde pentru 5 milioane de euro. Cota i-a crescut deja la 12 milioane, conform transfermarkt.com, şi nu ar fi exclus să-l vedem titular contra României! 

Fiul unui fost fundaş 

În vara lui 2018 a fost remarcat şi de scouterii lui Manchester United, fiind comparat de Ole Gunnar Solskjær cu Romelu Lukaku ca stil de joc, dar managerul norvegian de atunci al lui Molde a refuzat ferm orice ofertă. Erling are fibră de fotbalist, tatăl Alf-Inge (34 de selecţii), jucând la Nottingham Forest, Leeds şi Manchester City.  
 

17 goluriîn 9 meciuri a marcat Erling Håland în toate competiţiile în acest sezon pentru Red Bull Salzburg

80 de minuteare Håland la naţionala Norvegiei, 66 la debut în meciul cu Malta şi apoi 14 contra Suediei

4 goluria marcat contra lui Brann în 17 minute şi 4 secunde, pe 1 iulie 2018. Hattrickul îl reuşise în 11'02

Vezi AICI rezumatele primei seri din UEFA Champions League

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  18 Septembrie 2019, 14:34
Postat de sorinaccio pe 18 Septembrie 2019, 12:51

Ai dreptate, dar uită-te ce fizic au ei la 19 ani, De Light, Mbappe și uită-te la noi. Chestie de gene. Romanii sunt mai plăpânzi.

Adevarul asta este...Lionel Messi cand a aparut pe scena marelui fotbal era chiar mai solid decat Swarzzeneger. Ce vrei sa-mi demonstrezi cu aceasta afirmatie? Vrei sa-ti fac o lista cu fotbalisti de cativa anisori (16-17) care au aparut si au si ramas niste valori?Chiar si romani sunt printre ei. Chiar daca din alte epoci dar totusi mari fotbalisti. Hai PA!

sorinaccio
sorinaccio  •  18 Septembrie 2019, 12:51
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 18 Septembrie 2019, 11:34

Cum dracului se face ca la altii, copii de max 18-19 ani sunt deja vedete consacrate. La noi si la 21-22 de ani sunt vedete in devenire si asemuite cu diverse celebritati. Lustruiesc bancile de rezerve (daca au noroc). La noi cica nu pot juca 90 de minute pe motiv ca nu trebuiesc fortati iar la altii fug si ara terenul in lung si-n lat. Curios nu? Hmmm!

Ai dreptate, dar uită-te ce fizic au ei la 19 ani, De Light, Mbappe și uită-te la noi. Chestie de gene. Romanii sunt mai plăpânzi.

dinamo4eva
dinamo4eva  •  18 Septembrie 2019, 12:40

il au si pe Joshua King care s-a cam distrat meciul trecut cu noi .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează