INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - SCHALKE 04 0-0

VIDEO Fotbal şi risipă » Steaua s-a ales doar cu un punct într-un meci în care Schalke 04 a tremurat serios, 0-0

Faza meciului de aseară: în loc să boxeze mingea, Fahrmann l-a lovit cu pumnul în cap pe Piovaccari
Faza meciului de aseară: în loc să boxeze mingea, Fahrmann l-a lovit cu pumnul în cap pe Piovaccari

Articol de - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 10 decembrie 2013 00:37

Steaua a jucat mai bine şi a ratat ocazii uriaşe. Schalke a fost mai slabă ca în tur, cînd deschisese scorul norocos, dar nemţii luptă pentru locul 2, românii sînt eliminaţi.

Boateng, Draxler, Huntelaar. Absenţii lui Schalke au nume mai tari decît ale prezenţilor. Steaua îşi confirmă ceea ce simţise şi în tur, în Germania: verzii nu sînt deloc de speriat, ci un fel de Basel venită dintr-un campionat mai tare.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Schalke suferă
Piovaccari ratează prima ocazie bună a meciului cu o execuţie spectaculoasă salvată de către Fahrmann. Inclusiv portarul e de rezervă, nu doar trioul ofensiv Meyer-Fuchs-Szalai. Goalkeeperul obişnuit al lui Schalke, Hildebrand, blocase şi el la Gelsenkirchen cîteva acţiuni bune ale roş-albaştrilor la 0-0. Apoi norocul a făcut 1-0 pentru germani, iar depresia Stelei a dus scorul pînă la 3-0.

Pe Naţional Arena, românii conduc jocul mai bine decît reuşiseră pe "Auf Schalke", singurul oaspete care sperie un pic e Farfan.

Peruvianul bate cornerele, trage dintr-o lovitură liberă şi caută să iniţieze atacuri pentru ai lui, dar singurul cu care reuşeşte să combine OK e puştiul de 18 ani Meyer. Un Dorin Rotariu în varianta Bundesliga, adică tehnic şi determinat, însă incapabil din punct de vedere fizic să se descurce la cel mai bun nivel.

Reghecampf dă un semnal defensiv înainte de startul părţii secunde mutîndu-l pe Gardoş la mijloc lîngă Bourceanu. Iar Varela intră stoper alături de Szukala. Chiar şi aşa, cu turnul Gardoş în linia mediană, campioana României urcă tot mai mult, în special graţie aportului fundaşilor laterali Prepeliţă şi Latovlevici, superofensivi. Dar şi lipsiţi de luciditate în momente-cheie.

Lato se blochează cu mingea la picior şi încetineşte inexplicabil un atac, apoi Prepe şi Chipciu se calcă pe picioare în jurul balonului, incredibil!, exact în faţa porţii. Amîndoi rămîn cu capetele în pămînt cînd realizează că s-au blocat reciproc încercînd să trimită mingea în plasă.

Stanciu ratează ultimul
Steliştii mai aruncă o minge în careu şi Piovaccari nu apucă să trimită cu capul aşa cum încerca, fiindcă Fahrmann îl boxează violent în aer, ca în galele de wrestling. Iar arbitrul dă corner! Trec cîteva minute şi Tănase ratează şansa să-şi desfiinţeze imaginea de jucător ineficient, fiindcă o execuţie bună dintr-o lovitură liberă trece un pic pe lîngă bara din dreapta goalkeeperului german.

Pe Basel, teoretic cel mai accesibil adversar din grupa asta, Steaua nu l-a dominat în nici un moment atît de clar. Schalke joacă atît de prost că e greu de imaginat cum a putut să marcheze de trei ori în tur. Se apără fără siguranţă, nu e capabilă să paseze şi aşteaptă un miracol de la cîte o lovitură liberă a lui Farfan.

Stanciu are o megaocazie spre final, singur în careu, un pic în dreapta, finalizează naiv, iresponsabil cu un lob-pasă la portar. O execuţie definitorie pentru acest sezon stelist în Champions League, plin cu greşeli inexplicabile, neforţate de adversari. Suficiente cît să elimine o echipă din Europa.

22 de meciuri fără victorie în grupele Ligii
Meciul de aseară de pe Naţional Arena a fost unul istoric pentru Steaua. Nu doar că roş-albaştrii, ajunşi la 274 de meciuri în Europa, au strîns partide pe continent atît cît au la un loc Dinamo (178) şi Rapid (96), dar au realizat şi un record negativ. Steaua a bifat al 22-lea meci consecutiv fără victorie în grupele Ligii, egalînd un record negativ deţinut de Spartak Moscova din perioada 2000-2006. Ultimul succes al bucureştenilor a fost în septembrie 2006, 4-1 la Kiev, cu Dinamo. De atunci au urmat 15 înfrîngeri şi 7 remize.

"Am jucat mai bine, dar am avut ghinion, aşa cum s-a întîmplat şi la Basel. Nu mai avem nici o şansă fiindcă am ratat ocaziile bune pe care le-am avut" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

"Campionatul e obiectivul principal, dar să jucăm în Champions a fost o experienţă senzaţională pentru noi. Eu sînt jucătorul Stelei pînă la sfîrşitul sezonului, nu ştiu ce va fi mai departe" (Federico Piovaccari, atacant Steaua)

"Prepeliţă mi se pare un cîştig al acestei seri. E un fotbalist de antrenor, adică genul pe care un tehnician îşi doreşte să-l aibă în lot, e disciplinat şi polivalent" (Ilie Dumitrescu, antrenor)

"A fost o evoluţie onorantă pentru Basel, pentru Schalke, noi avem doar trei puncte, dar voiam să cîştigăm grupa. Totuşi, Steaua a avut un penalty neacordat şi i-a lipsit şi şansa" (Victor Becali, impresar)

"Pentru Steaua s-a terminat, dar este o echipă bună. Ne-a fost foarte greu împotriva românilor. Nu sîntem fericiţi cu rezultatul, trebuie să cîştigăm cu Basel ca să mergem mai departe" (Julian Draxler, mijlocaş Schalke)

"Schalke, din punctul de vedere al valorii, e puţin sub Chelsea şi peste Basel, dar uite că elveţienii au obţinut două victorii împotriva englezilor" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

"Am avut emoţii la începutul grupei, poate că ne-am respectat prea mult adversarii, dar acum, cu Schalke, am crezut în victorie. Eu cred că o meritam" (Federico Piovaccari, atacant Steaua)

"Nu vreau să spun eu dacă a fost sau nu penalty, dar ştiu că eu am lovit mingea şi portarul mi-a tras un pumn în cap. Ăsta e adevărul" (Federico Piovaccari, atacant Steaua)

596609-steaua-schalke-0-0-clasament.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
alex311088
alex311088  •  28 Noiembrie 2013, 01:11
Postat de corectu pe 27 Noiembrie 2013, 13:24

Recordul il detine Dinamo,nejucand niciodata in grupele UCL.Dar se pregatesc tot timpul pentru UCL. Unirea u.a jucat cu echipe slabe gen Glasgow Rangers(cu multe autogoluri),iar CFR a facut 6 puncte cu Braga,care a ratat 20 ocazii clare(MULT NOROC) si a batut cu 1-0 echipa a doua a lui MU.Comparatiile le fac cei lipsiti de logica.

amu, eu mi-s stelist, dar stii ce ramane in la sfarsitul celor 90 de minute? rezultatul, cfr si urziceniul, cum-necum, au obtinut mai multe puncte decat steaua. cat despre dinamo, lasa-i sa trancaneasca la nesfarsit, ca asta e apanajul frustrarilor lor, sa indruge una-ntruna bagatele despre steaua.

1745flo
1745flo  •  27 Noiembrie 2013, 15:47
Postat de 1745flo pe 27 Noiembrie 2013, 15:46

Piovaccari are nota 8??? Cata demagogie! Asta e nota pt impresia artistica la cele mai mari ratari in pozitii de sigur cu portarul?

Bine ca n-a dat saracu vreun gol, ca-i dadeau aservitii astia nota unspe!

1745flo
1745flo  •  27 Noiembrie 2013, 15:46

Piovaccari are nota 8??? Cata demagogie! Asta e nota pt impresia artistica la cele mai mari ratari in pozitii de sigur cu portarul?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează