INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VIKTORIA PLZEN - FCSB, MIERCURI, 2 AUGUST, 21:15, TVR 1, GSP.RO

VIDEO/FOTO Corespondență GSP din Plzen » Avertisment pentru FCSB: "Viktoria va trage de timp mai rău ca la București"

FOTO: Alex Nicodim +9   FOTO
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 01 august 2017 09:50

Bogdan Vătăjelu, 24 de ani, avertizează viecampioana României cu privire la returul de mâine seară. E convins că cehii vor face un joc de așteptare.

Zâmbitor, chiar dacă acuză o accidentare la gleznă ce îl va mai ține pe tușă încă o săptămână, fostul fundaș stânga al Craiovei ne-a făcut un tur al superbului oraș Praga. A urmat o discuție liberă, de vreo jumătate de oră, timp în care Bogdan a vorbit despre ce a găsit aici. Din când în când se mai oprea, ne descria împrejurimile, dorind parcă să-și exereseze și calitățile de ghid.

-Bogdan, ești de 8 luni la Sparta Praga, cum te-ai acomodat?
- Viața aici e absolut normală, eu și familia mea ne simțim la fel ca în România. Aș spune că doar oamenii sunt puțini diferiți, mă refer la caracter, mentalitate.

"Îmi place aici, dar țara mea rămâne România"

Sunt mai reci?
- Să știi că da. Totuși, am cunoscut și cehi care te ajută mult. Eu chiar am un prieten foarte bun ceh, care e foarte săritor. Mi-am făcut și alți prieteni aici.
- Să înțeleg că ești mulțumit de alegerea făcută?
- Per total, da, e un pas înainte. E o țară în care te poți modela frumos din punctul de vedere al caracterului.
- Te gândești să te stabilești aici?
- Nu, niciodată! Nu m-aș despărți de România chiar dacă aș sta aici 6-7 ani. Țara mea e România și acolo o să mă întorc întotdeauna.

"Nu-S Așa Tehnici ca alibec și budescu"

 - În 8 luni ai avut timp să cunoști fotbalul ceh. Cum e față de cel românesc?
- E un fotbal mult mai tacticizat, mult mai disciplinat. Și asta cred că se poate vedea de la ultima echipă din clasament până la prima. Se bazează mult pe forță. Cehii nu sunt fotbaliști rapizi sau tehnici, cum sunt la noi Budescu sau Alibec. Dar sunt puternici și foarte buni la jocul aerian.
- Ai plecat de la Craiova căpitan, însă aici ai jucat puțin. Ce s-a întâmplat?
- Nu am jucat cât mi-am dorit, asta-i clar. Mi s-a reproșat că nu m-am obișnuit cu viața din Cehia, cu mentalitatea lor față de fotbal. Sincer să fiu, nu am înțeles exact ce voia să zică managerul de aici. Până la urmă, am jucat ultimele 6 meciuri și am avut cifre destul de bune. Am dat 5 pase de gol și suporterii au fost mulțumiți. Chiar și staff-ul.
- Te-a deranjat că ai fost folosit ca mijlocaș?
- Ciudat nu a fost. Mai jucasem acest post, de la 7 până la 13 ani. E o diferență însă că la profesioniști jucam fundaș și îți dai seama că nu mi-a fost totuna. Mi-a fost greu, noroc de colegi, care m-au ajutat mult. Acum pot juca și fundaș, și mijlocaș stânga.
- Spuneai de Cehia că e genul de țară în care te poți dezvolta și pe plan personal. Ce ai învățat aici?
- Am văzut că oamenii își respectă și își valorifică țara. Sunt foarte atenți la turiști, vor să facă o imagine bună Cehiei. Cred că și noi ar trebui să învățăm asta. Oamenii de aici au știut să se muleze pe frumusețea orașului Praga și să ajute la promovarea lui. Și eu încerc să fiu un bun ambasador și voi face asta mereu. Voi promova România cât voi putea de mult.
- Când ai plecat aveai mai multe oferte, îți pare rău de alegerea făcută?
- Nu o să-mi pară rău niciodată de alegerile pe care le fac. Chiar dacă am avut lunile acelea mai grele, eu cred că am muncit și mi-am câștigat un loc în echipă. Sparta e cel mai titrat club din Cehia. Condițiile de antrenament sunt la un alt nivel. Cred că e un fotbal în care mă pot dezvolta pentru campionatele tari ale Europei. Cred că după 2-3 ani aici voi fi pregătit să fac pasul către un club mai puternic.

 
Inteviu cu Vătăjelu în mașină

Corespondență GSP din Plzen » Avertisment pentru FCSB: "Viktoria va trage de timp mai rău ca la București" ----------->>>>>> http://bit.ly/2tYYfLz

Posted by Gazeta Sporturilor on 1 August 2017

"Se pune mare accent pe relația cu fanii"

- Sparta, Slavia și Plzen joacă având stadioanele aproape pline. Cum reușesc?
- E un lucru fantastic. M-aș bucura să văd și în România același lucru. Mă uitam și la Steaua și vedeam că peste tot pe unde joacă are stadionul plin. Totuși, acasă nu e la fel. Noi avem vreo 10.000 de abonați, plus cei ce-și mai cumpără bilete. Cehii pun mare accent pe relația cu suporterii.
- Apropo de Plzen, ce șanse are FCSB să întoarcă acel 2-2 din tur?
- Destul de mari. Steaua are fotbaliști buni. Acum nu știu ce se va întâmpla cu Budescu, cu Alibec. Primul am înțeles că e accidentat, iar al doilea nu se știe dacă va juca... Cu ei în echipă ar avea șanse mari. Plzen și în primul meci a tras mult de 2-2. Trăgea mult de timp. Și acum va face la fel. Vor sta la cutie să profite de acel rezultat. Vor încerca să nu primească gol.
- Deci te aștepți ca FCSB să controleze returul din start.
- Da, da! La București cehii au tras de timp cât au putut, mă gândesc că nu se va schimba situația prea mult. Vor face un meci de așteptare. Plzen a dovedit că are niște fotbaliști buni și e clar va fi un meci interesant.
- Care e punctul cel mai slab al lui Plzen?
- Cred că defensiva. Am văzut că au o apărare schimbată și cred că acolo Steaua poate surprinde. Trebuie să marcheze rapid!
- Cum sunt ultrașii lui Plzen?
- Stadionul va fi plin, iar fanii îi vor face o atmosferă frumoasă.
- Cine se va califica?
- Eu sper că Steaua. Mi-aș dori ca fotbalul românesc să fie mereu sus. Ar fi bine pentru toate formațiile noastră să se califice. Viitorul are și ea șanse bune, Craiova și Dinamo de asemenea pot spera. Mi-aș dori ca toate să intre în grupe.

"Craiova nu-l va mai putea păstra pe Băluță!"

-Că tot vorbeai de fosta ta echipă, ce spui de meciul cu Milan?
- Am vorbit cu băieții, încă au speranțe. Din ce am citit în presă, Știința a făcut un meci bun. Milan nu cred că le-a fost mult deasupra. Golul de la Severin putea fi evitat. Acum vor merge la Milano fără presiune și trebuie să-și joace șansa până la capăt.
- Băluță e unul dintre liderii de acum ai echipei. Poate fi următoarea lovitură după Ivan?
- Vorbesc mai mereu cu el. A "explodat" în ultimele luni și cred că acum e printre cei mai buni din Liga 1. Cu siguranță că va fi foarte greu pentru Craiova să-l mai păstreze. În iarnă e posibil să plece! Vorbeam cu el și îi spuneam cât de mult a însemnat să meargă la națională, pentru că a venit plin de încredere. Mă bucur pentru el, și-a dorit mult să reușească acolo și să fie respectat.

"Sezonul trecut, mă așteptam să ne batem la titlu, dar când am ajuns aici cred că Sparta era deja la 10 puncte de Plzen. Era greu să mai emitem pretenții. Am și pierdut niște meciuri aiurea și așa ne-am depărtat de echipele fruntașe"

"Sunt deja 3 ani de când Sparta nu a mai luat titlul, e clar că investițiile din acest an nu ne mai permit nicio scuză. S-au băgat mulți bani în transferuri și salarii"

"În iarnă mă gândeam să plec. Îmi doream mai mult de la mine. N-am avut oferte, dar agentul meu mi-a zis că soluții se puteau găsi pentru un împrumut. Acum sper să fie altfel în acest sezon. Să ajung titular și să nu mai ies din primul «11»" Bogdan Vătăjelu

1.300.000 €este cota lui Vătăjelu pe transfermarkt.de, exact suma plătită de cehi pentru a-l lua de la Craiova

515 minute
a bifat Bogdan în tricoul Spartei, din iarnă și până acum, în cele 7 meciuri în care a fost folosit

90 de meciuri
are Vătăjelu în Liga 1, unde a marcat 8 goluri și a oferit 7 pase decisive 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  01 August 2017, 18:18

Vatajel ...cum de esti accidentat ?...era bine cand jucai meci de meci ...

696253093853906
Ghita Florin  •  01 August 2017, 17:51

Ca sa vezi ,au tras de timp si totusi au dat 2 goluri,oare ce scor era daca nu trageau de timp,2-7?

1425838917717550
John Milne  •  01 August 2017, 13:52
Postat de khal_37 pe 01 August 2017, 13:43

http://www.gandul.info/steaua-creste-ratingul-televiziunilor-audientele-digisport-si-dolce-in-ziua-meciului-cu-craiova-16666679.html

Pai la meciurile Rusinii Insolvente ce sa vada lumea ? Pe costache cu fara aia de bidinea ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează