INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LUDOGOREȚ - VIKTORIA PLZEN 2-0

VIDEO Hitman League! Moți a marcat din penalty și poate fi din nou decisiv la calificarea în grupele Ligii

Cosmin Moți, eroul lui Ludogoreț, sărbătorește golul cu Plzen // FOTO sportal.bg
Cosmin Moți, eroul lui Ludogoreț, sărbătorește golul cu Plzen // FOTO sportal.bg

Articol de - Publicat vineri, 19 august 2016 00:00

Moți, gol din penalty, al doilea în acest sezon european. Poate fi iar decisiv, după doi ani, la calificarea campioanei Bulgariei în grupele Ligii.

Are 31 de ani, joacă la Ludogoreț din 2012 și este unul dintre punctele fixe ale campioanei Bulgariei. Antrenorul Dermengiev nu începe niciun meci fără el! Fără stoperul care s-a obișnuit să-i califice pe "vulturi" în grupele Champions League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Pe 27 august 2014, la returul play-off-ului cu Steaua, Cosmin Moți și-a pus mănușile de portar ( Stoianov fusese eliminat), a transformat un penalty și a apărat alte două.

Atunci, verzii au câștigat datorită lui cu 6-5 la loviturile de departajare, jucând în premieră în seriile Ligii. Și, ca premiu, noua peluză a arenei din Razgrad îi poartă numele fostului dinamovist.

17 goluri în 4 ani

Doi ani mai târziu, pe 17 august 2016, tot în play-off (tur), Ludogoreț a dominat-o pe Viktoria Plzen la Sofia și a învins-o cu 2-0. Primul gol, tot Moți, din penalty. Șut sigur și tare, la firul ierbii. Plonjonul portarului a fost inutil. A doua reușită a "tricolorului" din actuala stagiune europeană (plus două assisturi).

Un stoper care face foarte bine faza defensivă, dar care își ajută mereu echipa în atac. În patru ani, a înscris 17 goluri, pasând de opt ori decisiv.

Ce ratare, Keșeru!

Miercuri, Keșeru ar fi putut marca și el. De-abia intrat, în minutul 81, Claudiu a rămas singur cu portarul advers. Centrarea, excelentă. Finalizarea lui, cu capul, lamentabilă. A trimis la doi metri de bară! De rușine, și-a acoperit fața cu tricoul! Ar fi fost 3-0, iar Plzen nici n-ar mai fi sperat la o răsturnare spectaculoasă.

"Tot ne uităm la Steaua... asta e valoarea, diferența. Nu neapărat între Steaua și Manchester City, ci între fotbalul românesc și cel englez. Nu știu de ce ne uităm acum și arătăm cu degetul"
Cosmin Moți, pentru DigiSport

7 trofeea cucerit Moți în 4 ani la Ludogoreț: 4 titluri, o Cupă și două Supercupe ale Bulgariei

LIGA CAMPIONILOR
Play-off, tur

  • Celtic - Hapoel Beer Sheva    5-2
  • Dundalk - Legia Varșovia    0-2
  • FC Porto - AS Roma    1-1
  • Ludogoreț - Viktoria Plzen    2-0
  • Villarreal - AS Monaco    1-2

Returul e programat pe 23/24 august.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează