INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DORTMUND - REAL MADRID 2-0 (ÎN TUR 0-3)

VIDEO La un pas de Dortmuntada! » Borussia a fost aproape de calificarea în semifinale, 2-0 cu Real Madrid

Reus, motorul Borussiei, l-a învins de două ori pe Casillas, ce a salvat apoi însă Realul de la eliminare // Foto: Reuters
Reus, motorul Borussiei, l-a învins de două ori pe Casillas, ce a salvat apoi însă Realul de la eliminare // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 09 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 aprilie 2014 00:17

Trupa lui Ancelotti a trăit periculos după ce Di Maria a ratat un penalty. Ratările la foc automat ale lui Mhitarian, inclusiv o bară!, şi paradele lui Casillas s-au opus unei răsturnări istorice.

Real a răzbunat eliminarea din 2013. A cedat aseară cu 2-0 la Dortmund, calificîndu-se cu mult noroc.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Madrilenii încep bine, însă dau cu piciorul şansei de a ucide suspansul. Neatentul Piszczek face henţ la centrarea lui Coentrao, doar că Di Maria alunecă şi bate slab penaltyul (17). Scoate Weidenfeller! E al zecelea 11 metri irosit de Real, record în istoria Ligii. Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti.

Rolls Reus face pîrtie
Borussia respiră. Şi speră. Mai ales că Pepe oferă cadouri. Pasa cu capul înapoi îi pune pe tavă golul lui Reus. Misiune imposibilă? Presiunea celor 65.829 de suporteri germani îl copleşeşte pe Illaramendi. Trimite direct la Reus şi un-doiul cu Lewandowski e letal.

Casillas salvează, şi cu ajutorul barei, la şutul călăului din semifinala trecută. Apare însă Reus, scuturînd iarăşi furios plasa! Cu Klopp orice e posibil! Mai ales că între cele două goluri, Mhitarian a devorat o oportunitate colosală. 3-0 era chiar halucinant.

Mhitarian, calul troian
Tras la indigo e startul actului doi. Caută ţinta şi Bale, însă nu-l bate pe Weidenfeller din două gloanţe. Real presează, iar Benzema simte golul. Driblează portarul, numai că Hummels blochează capital. Mai aproape de paradis e Borussia. Reus se dezlănţuie, dar Mhitarian e calul troian. Bară cu poarta goală, apoi Iker scoate şutul armeanului.

Asediu maxim, cu Grosskreutz remarcîndu-l iar pe căpitanul blanco. Ce multă nevoie au albii de Ronaldo, care suferă pe bancă! E lovit şi Ancelotti nu vrea să rişte. Fricos, se betonează cu Varane, în prelungiri. Şi rezistă, la limită. Borussia, cu atîţia absenţi, a murit frumos!

34 de meciuri consecutive cu gol marcat este seria lui Real Madrid în Ligă, întreruptă ieri la Dortmund

Dortmund - REAL MADRID 2-0, în tur 0-3
(Reus 24, 37)

DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek (81 Aubameyang), Friedrich, Hummels, Durm - Kirch, Jojici - Grosskreutz, Mhitarian, Reus - Lewandowski. Antrenor: J. Klopp

REAL: Casillas - Carvajal, Pepe, S. Ramos, Coentrao - Xabi Alonso, Modrici, Illarramendi (46 Isco) - Di Maria (73 Casemiro), Bale, Benzema (90+2 Varane). Antrenor: C. Ancelotti

A arbitrat Damir Skomina (Slovenia)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
gotal
gotal  •  09 Aprilie 2014, 20:03
Postat de alexzece pe 09 Aprilie 2014, 11:21

Era culmea sa nu fiti in stare sa va calificati impotriva unei echipe careia ii lipseste 7 titulari in tur si 6 in retur,nu?Sa nu vorbim ca fata de anul trecut,Borussia e mai slaba.Oricum,v-ati facut de ras si asta ramane.Dorrtmund era de batut in ambelee manse,dar felul in care ati jucat voi ieri...intradevar...slab,slab dde tot.Sa vedem Barca azi.O sa fiu la fotbal si din pacate nu o sa vad meciul,dar sper sa ne calificam.Ar fi o minune tinand cont si de jocul nostru.

Ti-am dat "imi place." Eu vorbesc de Real Madrid, de Dormund. Sunt fan Real Madrid, dar Real Madrid nu sunt eu si nu fac parte din staff. Asa ca "ati" si "fiti" nu isi are rostul :) Nu inteleg de ce lumea nu intelege ca de esti fan nu inseamna ca tu esti reprezentantul echipei.

whitecollar
whitecollar  •  09 Aprilie 2014, 18:30

nimeni de aici nu pune punctul pe "i". ca borussia nu are jucatori, ca arbitrii trag cu real, ca ocazii ratate... whatever, veriga slaba e ancelotti. pai omu' asta a pierdut o calificare de la 4-1 si 2-0 in tur, ca apoi sa piarda o finala de la 3-0 la pauza. si nu se poate spune ca milanul si juventus-ul lui nu aveau loturi. pur si simplu ancelotti e un antrenor static: in afara de a trage fumuri si mai nou de a mesteca guma, nu are vreo reactie palpabila. mai multe indicatii dadea ronaldo de pe banca, decat ancelotti sau zidane. isco nu trebuia introdus la pauza, ci de la inceput. cand ai 3-0, te duci sa tii de rezultat cu illaramendi?

b0gdan.88
b0gdan.88  •  09 Aprilie 2014, 18:23
Postat de zurix pe 09 Aprilie 2014, 13:14

Multi zic aici ca le pare rau de Dortmund. Dar nu va pare rau ca Dortmund isi vinde cei mai buni jucatori la marea rivala si apoi e obligata sa joace cu rezervele? Nu va pare rau ca nu are 2 loturi valorice apropiate? Nu va pare rau ca o sa ajunga satelitul lui Bayern? A fost un foc de paie...la anu` nici nu o sa fie in competitie si daca era echipa romaneasca sigur se si desfiinta :))

Dupa ce real a pierdut cu barca si messi a marcat 3 boabe ai fost data disparuta dar cum esti un fan de carton ai aparut din nou cand echipa merge bine !!! RUSINE pa na ra ma ce esti !!!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează