INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTERVIU

VIDEO "Pfff, ce echipă aveam, fantastică!" » Hagi şi-a adus aminte imediat de golurile marcate acum 28 de ani, la Praga: "I-am omorât pe contraatac"

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2016 10:06

La Praga, acum aproape 3 decenii, una dintre cele mai valoroase echipe pe care a avut-o vreodată Steaua a bifat cel mai mare succes considerat în deplasare.

Era în toamna lui 1988. Se juca în primul tur al Cupei Campionilor. Campioana României versus cea a Cehoslovaciei. Locul de desfăşurare: stadionul Letna, cel pe care se va juca şi diseară (ora 21:00, Pro TV, GSP.ro). Situat undeva pe o colină a Pragăi.

Cu Iordănescu antrenor şi cu o echipă ce în primăvara acelui an bifase semifinală de CCE, Steaua a făcut un meci entuziasmant. A câştigat cu 5-1 graţie în primul rând cuplului Hagi-Lăcătuş, autor a 4 goluri.

- Domnule Hagi, vă mai amintiţi meciul Sparta Praga - Steaua, din 1988, în care şi dumneavoastră aţi j...
- Da, cum să nu mi-l amintesc? Am bătut 5-1. Ne-au condus ei 1-0, ne-au dat gol repede. Sparta avea echipă bună-bună. Cred că 7 sau 8 jucători de la ei erau în naţionala Cehoslovaciei, care atunci era o naţională bună. Dar şi noi, la Steaua, pfff.

- Ce anume?
- Ce echipă aveam, fantastică! Eram la fel, foarte mulţi jucători de naţională, tot 7-8, practic, atunci s-a jucat un fel de Cehoslovacia - România. Se anunţa un meci echilibrat, Sparta era superofensivă, avea cele mai multe goluri marcate în campionat, poate noi un pic favoriţi datorită faptului că Steaua jucase o finală şi o semifinală în precedenţii ani.

- Cum i-aţi întors de la 0-1 la 5-1?
- I-am omorât pe contraatac. Am avut viteză, Lăcătuş, Pena, eu.

- Golurile dumneavoastră vi le mai amintiţi?
- Perfect, da. La primul am driblat portarul, al doilea din lovitură liberă. Am dat gol şi în retur la Bucureşti, 2-2.

- Cum credeţi că va fi acum?
- Fotbalul ceh nu şi-a schimbat caracteristicile. Jucătorii au tehnică, au forţă. Şi acum se anunţă un meci echilibrat. Repet, atunci am fost mai iuţi ca ei, am avut viteză mare în acţiuni şi de-asta i-am bătut.

Sparta Praga - Steaua 1-5 
Marcatori: Kukleta (20) / Lăcătuş (28, 45), Hagi (78, 88), T. Stoica (86)
Steaua: Silviu Lung - D. Petrescu, Iovan, Belodedici, Ungureanu - Hagi, T. Stoica, I. Rotariu, I. Dumitrescu (74, Balint) - Lăcătuş, Pena (84, Măstăcan). Antrenor: Anghel Iordănescu
Stadion "Letna" (Praga), 7 septembrie 1988

Cum a arătat campania din acel sezon: Cupa Campionilor Europeni, 1988-1989: 

Turul 1 - Sparta Praga - Steaua 1-5, 2-2
Turul 2 - Steaua - Spartak Moscova 3-0, 2-1
Sferturi - IFK Goteborg - Steaua 1-0, 1-5
Semifinale - Steaua - Galatasaray 4-0, 1-1
Finala - Steaua - AC Milan 0-4

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
orsimarkus
orsimarkus  •  26 Iulie 2016, 18:59

Era încă Belodedici la Steaua. Belodedici a fugit in acea iarna in Iugoslavia ( 88-89).

dan1771
dan1771  •  26 Iulie 2016, 18:04

nu cred ca era atunci Belodedici la Steaua ci Bumbescu.

andrei.33
andrei.33  •  26 Iulie 2016, 12:34
Postat de crotalie pe 26 Iulie 2016, 11:16

Inainte ne numeam CCA sau CSCA iar acum FCSB deci tot un acronim si e clar ca in esenta nu s-a schimbat nimic asa cum foarte frumos ne-a explicat si nea Vali Argaseala mai ales ca actualele culori seamana izbitor de mult cu cele originale si ne-am dat seama imediat. Am avut si avem cea mai principala galerie. Hei, hei!

Esti cel mai inteligent de pe-aici si ne-am dat seama imediat. Ai postat si postezi cele mai originale si neasteptate comentarii. Hei, hei!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează