INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR/”SFERTURI”, TUR/MARSEILLE-BAYERN 0-2

VIDEO Presa franceză dă de pămînt cu ex-rapidistul Andrade: ”Ieşiri şi degajări catastrofale. Ce mizerie! Eroarea lui a schimbat meciul”

Andrade a gafat la primul gol, dar cel semnat de Robben nu i se poate reproșa
Andrade a gafat la primul gol, dar cel semnat de Robben nu i se poate reproșa

Articol de GSP - Publicat joi, 29 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 29 martie 2012 12:24

Elinton Andrade a ratat şansa vieţii. Preferat între buturile lui Marseille în locul suspendatului Mandanda, fostul portar al Rapidului (2007-2009) a contribuit decisiv la eşecul ”olimpicilor”, 0-2 (Gomez 44, Robben 69) acasă cu Bayern în turul ”sferturilor” Champions League.

Vezi jos un rezumat al partidei.

Golul de la deschiderea scorului i se impută. La primul şut pe poartă, Gomez a tras modest din 18 metri, dar Andrade (33 de ani) a scăpat mingea în plasă pe sub el! ”Putea evita acel gol, dar a comis o eroare fatală. Nu l-a putut face uitat pe Mandanda”, l-a taxat imediat cotidianul marseillez ”La Provence”.

”L'Equipe” a fost mult mai aspru. Considerîndu-l cel mai slab de pe teren, renumitul ziar i-a dat brazilianului nota 3 (precum lui Morel şi Amalfitano) şi l-a caracterizat astfel: ”A greşit grav la primul gol. Eroarea lui a schimbat total cursul întîlnirii. Ieşirile aeriene şi degajările sale au fost adesea catastrofale. El nu a oferit niciodată siguranţă fundaşilor, în afara unei singure parade (59). Prea puţin”.

Acelaşi ”L'Equipe” a revenit asupra subiectului într-o altă pagină. Trecut la rubrica ”Un om în meci”, materialul s-a numit ”Andrade, ce mizerie!”. Iar în text s-a scris: ”Elinton a precipitat eşecul echipei sale, deşi părea ce mai bună soluţie. Foarte muncitor şi etern optimist, specialist în ridicarea moralului, generos în eforturi, trăia seara vieţii sale. Părea să abordeze meciul foarte liniştit, convins că prezenţa mamei sale în tribună îi va purta noroc. Montat, a ieşit primul la încălzire, alături de antrenorul de portari, şi a lucrat intens. Apoi s-a întors la vestiare în aplauzele venite din peluza Nord, cărora le-a răspuns cu mîna la inimă şi sărutînd tricoul. Întreaga scenă părea exagerată totuşi. El a făcut însă mult mai puţin peste o jumătate de oră, o dată ce a început partida”.

Cotidianul francez a enumerat apoi fazele în care a fost implicat Andrade: ”Mai întîi a fost sigur, cînd a respins cu pumnii centrarea lui Robben. După aceea a început să facă lucruri de care nu are de ce să fie mîndru. A ratat o a doua ieşire, a oferit gratuit un corner Bayernului fiind incapabil să controleze o pasă. Fără intervenţiile repetate ale lui Nkolou şi Fanni putea fi mai rău. Şi a venit eroarea de la gol. Lent şi poate prea sigur pe el, s-a aruncat la sol cu graţia unuia care sare în piscină. A avut şi o fază bună, cînd l-a blocat pe Gomez. La golul doi n-a avut ce face. Dar răul fusese făcut. A fost suficientă o singură greşeală, teribilă, pentru a strica seara marseilleză”.

Încheierea: ”Andrade, care nu mai jucase la prima echipă din 9 ianuarie 2011 într-o eliminare din Cupă (1-3) în faţa lui Evian, atunci în liga secundă, putea cu adevărat să facă mai mult? Departe de terenuri 14 luni, brazilianul, liber în iunie viitor, spunea că aşteaptă ora sa şi că munceşte dur, în fiecare zi, la antrenamente. Pentru moment, progresele nu se văd”.

”Golul încasat chiar înaintea pauzei ne-a făcut mult rău, mai ales că pînă atunci ne apărasem bine, iar Andrade nici nu avusese de lucru. Lui nu am ce să-i reproşez. Mandanda sau el, fiecare are calităţile sale. A făcut ceea ce avea de făcut”
Didier Deschamps, antrenor Olympique Marseille

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
gazistu
gazistu  •  29 Martie 2012, 17:37

extraordinar, fix andrade era buba, nu se uita ca merseille e o echipa de grupe si atat, daca ar juca cu CFR, STE, DIN, VAS, TM , GAZU, SAu Rap sigur nu ar bate mai mult de 2 echipe de aici... ce sa zica si ei dupa ce le da bayern 2 acasa si ei 0 , mai au si tupeu.. vai de ei, in franta lyon si PSG ce sunt echipe restul..... ca ale nostre....

unmaker
unmaker  •  29 Martie 2012, 14:22

a gresit mult andrade...nu a fost seara lui

as81
as81  •  29 Martie 2012, 14:16

OLYMPIQUE MARSEILLE ESTE O RUSINE DE ECHIPA CARE TREBUIA DESFINTATA DEFINITIV SI NU DOAR RETROGRADATA , DUPA ARESTAREA LUI BERNARD TAPIE !!! IAR TU BANCIULE TINEAI ACUM CU QUEVILLY , CA ORICUM VA UMILIT IN CUPA !!! ORICUM MARSEILLE ESTE RUSINEA EUROPEI , SINGURA ECHIPA CARE ARE UN NUMAR MARE DE SUPORTERI IN FRANTA DAR N-A CASTIGAT NICI UN TROFEU TIMP DE 15 ANI !!! IN RETURUL DE PE ALLIANZ ARENA , FC BAYERN MUNICH MANNSCHAFT VA FACE MACEL BANCIULE , SPERAM LA CEL PUTIN UN 5-0 , INDIFERENT DACA APARA ANDRADE SAU MAIMUTA DE "DANDANA" !!! AUF WIEDERSEHEN !!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează