INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL - BAYERN 1-0

VIDEO Imperiul contraatacă: Real Madrid - Bayern 1-0 » Madridul blanco vrea La Decima. Dacă bavarezii nu surprind, ratează finala!

Neuer plonjează ştiind că nu mai are nici o şansă. Benzema nu putea rata cu trei sferturi de poartă goală în faţă // Foto: Reuters
Neuer plonjează ştiind că nu mai are nici o şansă. Benzema nu putea rata cu trei sferturi de poartă goală în faţă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 24 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 24 aprilie 2014 12:04

La precedenta lor semifinală cu Bayern, albii au înscris la Munchen. Chiar şi un eşec, ca în 2012, 1-2, îi poate propulsa acum în ultimul act. Ar fi prima lor finală după 12 ani. Şi un pas uriaş spre cel de-al 10-lea trofeu.

Marţi, fotbalul s-a întunecat la Atletico - Chelsea. Pentru că Mourinho promovează antijocul total, cinismul maxim, e specialist în "ştrangularea pînă la moarte a calităţilor adversarilor", cum observă Daily Telegraph. 0-0 e încă un pas spre trofeu, "estetica e numai pentru ochii spectatorilor, Mou cere doar trofee", completează Daily Mirror.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cristiano cîştigă şi fără Bale
Aseară, doar 24 de ore mai tîrziu, Madridul aştepta fotbalul adevărat, jocul pentru minge, nu împotriva ei, ofensiva, nu uciderea ei, spectacolul, frumuseţea acestui sport, nu urîţenia lui. Şi voia să scape de obsesia Bayern, de această "bestie neagră" care tot elimină Realul în ultimul timp. Cristiano e pe gazon, după 3 săptămîni de chin, cu dureri la genunchi şi ruptură la coapsă. Bale e rezervă, dar Cristiano cîştigă şi fără Bale.

"Bernabeul deschide scorul"
Şi totuşi, Ancelotti, care n-a pierdut niciodată ca antrenor în faţa lui Bayern, începe meciul apărîndu-se acasă, în căutarea contraatacului irezistibil. "Regii Europei" e mesajul tribunei, şi al regelui Juan Carlos, nelipsit, "Bernabeul deschide întotdeauna scorul, în minutul 1 e deja 1-0 pentru noi", afirmă albii, dar italianul nu se grăbeşte. Organizarea defensivă e importantă, mingea e a băieţilor lui Guardiola, îi lasă pe bavarezi să paseze la nesfîrşit, mestecă gumă impasibil, chiar şi cînd Robben şutează din întoarcere la o palmă de bară...

Prima şansă, primul şut, primul gol
Ancelotti ştie că, din trei pase, în plin sprint, echipa lui poate fi mai periculoasă decît marea sa rivală continentală. Ceea ce se întîmplă. Pe contră, după recuperare, profitînd de explozia jucătorilor săi, Real e neîntrecută. Ronaldo îl vede pe Coentrao, lansare rapidă, fundaşul stînga e sus, în careu, centrează fără să se uite, îl simte pe Benzema, care nu întîrzie. Vulcanul erupe, 1-0.

"Cînd e Bayernul în dificultate? Cînd îi pui mingea la vinclu!", afirmă glumeţ Ancelotti. N-a fost la vinclu, a fost simplu, la firul ierbii, pe mijlocul porţii. Prima ocazie, primul şut, primul gol! Şi, anunţă statistica, dacă înscrie Benzema, Real nu pierde, 14 victorii şi 3 egaluri în 17 partide. Va fi la fel? E de-abia minutul 19. Să piardă Pep întîia oară pe "Bernabeu" la întoarcerea sa în Spania? Şi tocmai contra lui Carlo în acest unic duel între doi campioni ai Ligii şi ca jucători, şi ca antrenori?

75% posesie, dar ocaziile sînt la Real
Nemţii controlează balonul, îi ating fiecare milimetru în această avansare colectivă copleşitoare, au şi 75% posesie. Dar ceva se rupe în careu, parcă ibericii au un magnet ascuns în jambiere şi blochează tot. Ocaziile mai mari, uriaşe chiar, le are Madridul. Stoperii roş-albilor, Boateng şi Dante, sînt prea lenţi pentru un asemenea ritm. Sînt depăşiţi constant. Ronaldo e singur cu Neuer (ar fi fost golul 15 în acest sezon de Ligă, record all-time), apoi Di Maria e şi el într-o poziţie similară. 2-0? Nu! Ambii trag peste.

Bayern, prea puţin pericol
După pauză, Bayern continuă presiunea. Schimbări dese de direcţie, jocul alternează de pe o parte pe alta. Tot nu reuşeşte să destabilizeze blocul alb. Are multe faze fixe în jurul careului, cornere, lovituri libere. Degeaba. Fără rezultat. Nici o primejdie, nici măcar la incursiunile vitezistului Robben. Numai el a rămas, Ribery nu există.

Ce face Pep? Cînd schimbă? Trebuie să verticalizeze acţiunile! Renunţă la Rafinha, Lahm e din nou fundaş dreapta, Javi Martinez la mijloc. Şi, imediat, Gotze îl substituie pe Ribery. Plus Muller pentru Schweini. În 6 minute a epuizat toate înlocuirile. Jocul nu creşte în viteză şi inspiraţie.

Ancelotti răspunde obligat, pentru că Pepe are o leziune la coapsă. Intră Varane. Dar apare şi Bale. Iese Ronaldo, obosit şi nerefăcut sută la sută.

Finalul e al nemţilor. Fără gol!
Guardiola e supărat. Aruncă nervos sticla de apă şi se schimonoseşte urlînd. Nu aşa voia să bată pe "Bernabeu". Ai lui parcă vor să-l contrazică pe ultimii metri. Pep tresare la şutul lui Muller. Iar Casillas are un reflex fabulos la Gotze în minutul 84. Chiar San Iker! Muller cere penalty, în ultimele secunde, dar nu e fault.

Totuşi, prea puţin pentru Bayern. La retur, peste o săptămînă, are nevoie de o surpriză, altfel nu se va califica. Şi va oferi Madridului prima finală de Champions după 12 ani. Şi şansa Realului de a-şi împlini marele vis: La Decima, a 10-a sa Ligă.

"La Munchen vom avea nevoie de personalitate, de curaj, de un mare sacrificiu din partea tuturor" (Carlo Ancelotti, antrenor Real)

"Sînt mîndru de echipă. Optimismul meu e tot ridicat, poate şi mai sus decît înaintea turului" (Pep Guardiola, antrenor Bayern)

8 victorii consecutive are Real acasă în Ligă; 18 meciuri la rînd fără eşec, record madrilen

8 succese are Madridul în faţa lui Bayern (11 înfrîngeri în 21 de întîlniri europene)

5 meciuri a cîştigat Ancelotti în Ligă cu Bayern la Milan şi Real (mai are două egaluri)

4 calificări, din 6 încercări, a reuşit Real după ce a învins cu 1-0 în tur; Bayern a trecut de 5 ori din 6 cînd a început returul de la 0-1

64-36% a fost raportul posesiei pentru Bayern, care a avut 15-3 la cornere şi 34-24 la atacuri periculoase

11 şuturi cadrate (16 la poartă) a avut Bayern, 7 Real (9 în total)

701 pase corecte (83%) au adunat nemţii, numai 270 Madridul (66%)

REAL - BAYERN 1-0
(Benzema 19)

REAL: Casillas - Carvajal, Pepe (73 Varane), Ramos, Coentrao - Modrici, Alonso, Isco (81 Illaramendi) - Di Maria, Benzema, Ronaldo (73 Bale). Antrenor: C. Ancelotti

BAYERN: Neuer - Rafinha (66 J. Martinez), Boateng, Dante, Alaba - Lahm, Schweinsteiger (74 Muller) - Robben, Kroos, Ribery (72 Gotze) - Mandzukici. Antrenor: P. Guardiola

A arbitrat Howard Webb (Anglia)
Returul se va juca pe 29 aprilie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
kfar
kfar  •  24 Aprilie 2014, 19:39
Postat de supersolo pe 24 Aprilie 2014, 15:46

pai daca ia 3-4 cum draq in opinia ta mai ajunge Mou in finala????? ai doresti lui Chelsea finala iar lui Mou sa ia 3-4.... hai ca esti de coma....

am sa-ti desenez poate ai sa intelegi....

neaga1900
neaga1900  •  24 Aprilie 2014, 18:24
Postat de duronash pe 24 Aprilie 2014, 14:17

te rog nu vorbi de simulari. pai real e taticul simularilor perfectionate in era mourinho :)))

nu-s de acord cu tine !

neaga1900
neaga1900  •  24 Aprilie 2014, 18:23
Postat de supersolo pe 24 Aprilie 2014, 15:46

pai daca ia 3-4 cum draq in opinia ta mai ajunge Mou in finala????? ai doresti lui Chelsea finala iar lui Mou sa ia 3-4.... hai ca esti de coma....

N-aoi inteles de ce vrea sa ajunga Chelsea in finala ...Pentru a lua 3-4 goluri ...Esti de coma!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează