INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UNITED - FC BRUGES 3-1

VIDEO Rebelul Memphis » Două goluri și un assist la 3-1 cu FC Bruges. Trecutul zbuciumat al noului erou de la United

Memphis, omul zilei la United. Showman pe teren, excentric în afara lui. Are mașină în culori de camuflaj, ring de box în casă și cîntă rap
Memphis, omul zilei la United. Showman pe teren, excentric în afara lui. Are mașină în culori de camuflaj, ring de box în casă și cîntă rap

Articol de - Publicat joi, 20 august 2015 00:00

Atacantul considerat deja noul Ronaldo a avut mari probleme de comportament la vîrsta junioratului. Eindhoven i-a pus chiar psiholog pentru a-l consilia.

Man. United e mai departe în cărți pentru calificarea în grupele Ligii grație lui Memphis Depay. Dacă n-ar fi fost reușitele sale de senzație și assist-ul la golul lui Fellaini, din prelungiri, cine știe cum s-ar fi terminat prima manșă a play-off-ului cu FC Bruges (3-1), după autogolul lui Carrick (8).

VIDEO: Vezi AICI golurile reușite de Depay!

E deja a doua oară cînd zvîrluga olandeză îi uimește pe fanii "diavolilor", după ce la transferul de la Eindhoven a avut tupeul să ceară direct legendarul număr 7, cel purtat de-a lungul timpului de Cantona, Beckham sau Ronaldo.

Caracter dificil

Golgeterul de 21 de ani a fost însă mereu un obraznic. Jurnaliștii de la Daily Mail au stat de vorbă la Rotterdam și la Eindhoven cu foștii săi antrenori, dezvăluind ieri povestea unui caracter extrem de dificil la vremea junioratului.

Tatăl său, ghanez de origine, l-a părăsit la vîrsta de 4 ani. Nu i-a putut-o ierta niciodată și de aceea nici nu și-a trecut numele de familie, Depay, pe tricou. Doar Memphis. Cînd avea 9 ani, mama s-a recăsătorit și s-au mutat împreună cu noul soț și cu odraslele acestuia. Altă perioadă stresantă din viața lui.

I-au angajat psiholog

Cam în același timp s-a transferat de la Moordrecht, echipa din urbea natală, la Sparta Rotterdam. "Pe teren era briliant. Alerga, dribla, marca. În afara lui era distant și foarte irascibil. Nu ne-a fost ușor să-l ținem în frîu", și-a amintit unul dintre foștii antrenori, Romeo Wouden. Ajuns 3 ani mai tîrziu la Eindhoven, Memphis a vrut să renunțe la școală.

"E gură mare, dar un băiat bun"

Șefii Academiei au pus piciorul în prag și, avizați și de Wouden, i-au angajat un psiholog. N-a fost de ajuns. La 15 ani și-a pierdut bunicul iubit și asta l-a înrăit din nou.

"Atunci s-a pus chiar problema renunțării la el din cauza comportamentului deviant. Însă eu și alți colegi am insistat să rămînă și bine am făcut", a povestit un alt fost tehnician, Mart van Duren, care i-a liniștit pe englezi: "Uneori e gură mare, poate părea arogant. Dar e un băiat bun. O să-i aducă multe bucurii lui United".

"Cînd Memphis se enerva, îi spuneam «Nu mai ai voie să pui piciorul pe minge!». Era singura metodă de a-l pedepsi care dădea roade"
Romeo Wouden, fost antrenor

"La școală vorbea la telefon în clasă și se certa cu profesorii. La un moment dat a vrut să renunțe, dar i-am spus: «Nu trebuie să fii cel mai bun, poartă-te cum se cuvine!»"
Jan Leenders, psiholog

"Memphis e în sala de gimnastică zilnic, fizic e foarte puternic. E genul lui Ronaldo, a cărui tehnică e dublată de forță"
Mart van Duren, fost antrenor

16 aniavea Depay cînd a fost promovat în prima echipă a lui Eindhoven

27.500.000 €a plătit Man. United pentru a-l lua pe Depay de la PSV

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează