INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - BARCELONA 1-0

VIDEO Te aperi şi cîştigi » Chelsea a cîştigat un meci dominat în totalitate de Barcelona

Momentul cheie: în prelungirile  primei reprize, Drogba marchează  golul victoriei lui Chelsea // Foto: Guliver/GettyImages
Momentul cheie: în prelungirile primei reprize, Drogba marchează golul victoriei lui Chelsea // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 19 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 19 aprilie 2012 00:20

Chelsea a jucat cinic, s-a blocat mult timp în defensivă, a avut 28 la sută posesia mingii şi a învins-o pe Barcelona, campioana Europei, cu un singur şut pe poartă!

Da, se poate! Te aperi şi cîştigi, la singura şansă de gol, într-un meci în care ieşi foarte rar din terenul tău! Aceasta a fost Chelsea aseară! Aşa a pus capăt echipa lui Di Matteo seriei de 16 meciuri fără eşec a supercampioanei lui Guardiola. Şi, atenţie! Cînd a pierdut prima manşă a semifinalei, în 2010, Barcelona artistului Pep nu a jucat finala. A fost eliminată de Inter Milano. Dar parcă prea mult au ratat ibericii acum pentru a nu marca nici peste o săptămînă!

Strategia lui Chelsea
Teren mult mai mic decît pe "Camp Nou", gazon mult mai înalt decît în templul blaugrana. Plus ploaia teribilă. Lui Chelsea îi convine, dar refuză confruntarea directă cu Barca. Se teme de jocul de pase din faţa sa. Se apără aglomerat, pe două-trei linii, de multe ori şi cu Drogba la 25 de metri de propria poartă, şi plonjează în atac cu viteză maximă cînd recuperează. Şi încearcă să profite de orice fază fixă, de orice aut de la margine pentru a se lansa în duelurile aeriene pe care le domină clar. Are o medie de înălţime a primului 11 de 1,84 m, cu 9 oameni de peste 1,80 m!

De ce are nevoie Barca de Van Persie
Barca, cu 9 jucători sub 1,80 m în formula de start şi cu o medie de 1,75 m, se bate cu calităţile ei. Inteligenţă şi talent. Are mingea (a avut posesie şi de 83 la sută la un moment dat), pasează, şi lateral, şi vertical, şi oblic, avansînd mereu şi căutînd fisura din apărarea albastră. Pe care o găseşte, dar nu profită, pentru că, uneori, insistă prea mult cu fineţea artistică, în loc să înscrie. Aseară, şi-a creat 3 mari ocazii în prima repriză. Însă Alexis a vrut lob peste Cech, şi a fost bară, Fabregas, din 6 metri, a căutat finalizarea subtilă, şi nu i-a ieşit, apoi acelaşi Fabregas şi-a exersat "scăriţa", şi iarăşi n-a fost gol: Ashley Cole a degajat din faţa liniei porţii. Iată de ce Barcelona are nevoie de un Van Persie vîrf. Nu degeaba i-a vizitat olandezul lui Arsenal pe spanioli marţi, la hotelul Marriott de la Londra. Ştie el ceva.

Ultimul minut, primul şut, primul gol
Pe acest peisaj, cu Barca în ofensivă şi cu Chelsea în apărare, a venit şocul: 1-0 pentru Chelsea! Messi, afectat de o alunecare care îi provocase dureri la aductori, a pierdut uşor o minge la mijlocul terenului, Lampard i-a subtilizat balonul, lansîndu-l automat pe Ramires, centrare, iar la capătul ei, inevitabil, Drogba. Ultimul minut al prelungirilor (45Ă2), primul şut pe poartă al insularilor, primul gol. În lojă, Abramovici rîde şi aplaudă ca un copil. Îl mai lasă să plece, la vară, liber de contract pe Drogba?

După pauză, scenariu identic. Messi se implică mai mult, pasează şi driblează cu furie în potopul ce asediază "Stamford Bridge", dar tripla barieră din faţa lui nu cedează. Chelsea are încă o dată noroc, la ratarea lui Alexis. În loc să aleagă voleul decisiv, chilianul mai face un stop, intră în criză de timp şi de spaţiu şi nu găseşte ţinta. A patra situaţie uriaşă. Şi a cincea, în prelungiri: Pedro, bară! La sfîrşit, Chelsea a celebrat acest 1-0 urît, dar tot 1-0 a fost. Prea devreme sărbătoarea albastră? Dar dacă vom vedea o finală Bayern - Chelsea? Ce ziceţi de varianta asta?

Penalty la Iniesta?
În minutul 25, Barca ar fi putut primi o lovitură de pedeapsă. Iniesta l-a driblat subtil pe Cahill pe jumătate de metru lîngă ultima linie a terenului şi a înaintat spre poartă. Exact la intrarea în careu, Cahill l-a împins pe catalan, dezechilibrîndu-l. Arbitrul neamţ Brych n-a văzut nici un fault.

L-a strîns de mîna lovită
Moment care a dezvăluit starea de spirit a celor două echipe din prima repriză. Calm blaugrana şi tensiune albastră. În minutul 35, Puyol i-a arătat lui Terry, celălalt căpitan, că îl doare mîna dreaptă. Ce a făcut fundaşul lui Chelsea? L-a strîns pe catalan de mîna lovită. După, lui Puyol i-a fost aplicat un bandaj elastic.

"Ne-am creat ocazii de gol chiar şi cînd Chelsea s-a apărat cu zece jucători" (Pep Guardiola, antrenor Barcelona)

38 de goluri (5 în acest sezon) a reuşit Drogba în 73 de meciuri de Ligă la Chelsea

23 de şuturi a avut Barca la poarta londoneză aseară, faţă de numai 5 ale gazdelor; pe poartă, 6-1 pentru spanioli

5 ocazii mari de gol şi-a creat Barcelona aseară: 3 în prima repriză, două după pauză

127 de pase complete a adunat Xavi cu Chelsea (88%); după el, Busquets (95%)

CHELSEA - BARCELONA 1-0
(Drogba 45+2 VIDEO)

CHELSEA: Cech - Ivanovici, G. Cahill, Terry, A. Cole - Mikel - Mata (74 Kalou), Lampard, Meireles, Ramires - Drogba. Antr. R. Di Matteo

BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Puyol, Mascherano, Adriano - Xavi (87 Cuenca), Busquets, Iniesta - Alexis (66 Pedro), Messi, Fabregas (78 Thiago). Antr. P. Guardiola
A arbitrat Felix Brych (Germania)

Returul se joacă pe 24 aprilie.

Bayern - Real Madrid 2-1

Ribery 17 VIDEO, Gomez 90 VIDEO / Ozil 53 VIDEO

Returul se joacă pe 25 aprilie.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (277)
ildiavolo
ildiavolo  •  20 Aprilie 2012, 10:07
Postat de xstream pe 19 Aprilie 2012, 18:22

a cam dormit, a trecut mingea aia prin el, ca prin branza desi nu a fost un sut f puternic... s a pozitionat ca un incepator la prima bara... in loc sa stea in mijlocul careului, am fost portar si stiu cum e .

Tu ai fost portar la un WC public.

romaniasports
romaniasports  •  20 Aprilie 2012, 00:44

://www.romaniasports.com Cele mai noi stiri, rezultate, statistici din sportul romanesc si nu numai.

tello
tello  •  20 Aprilie 2012, 00:00
Postat de wickedsick pe 19 Aprilie 2012, 22:51

pentru skrilla: cred ca ai vazut alt meci in 2009...sau cred ca ai memoria scurta de tot...Barcelona a avut un singur sut pe poarta si a dat gol...cam cum a facut chelsea aseara..daca te uiti inca o data la meciul din 2009,vei vedea ca barcelona s a aparat sia atacat steril,si chelsea a avut cateva ocazii foarte mari.dar ce sa ii faci?esti fan peste noapte al Brcelonei,cum ai putea sa recunosti vreodata asha ceva?da pe youtube si uita te la meciul din 2009.sa vezi acolo antijoc frate.al Barcelonei...asha ca pana marti....chelsea barcelona....1-0.aaaa.si inca ceva.unde e logica voastra? Barcelona a jucat mai bine dar a pierdut?! cand pierzi esti intotdeauna mai slab decat adversarul tau.pa

Ma tu vrei sa pierzi si a 3 a finala sa te convingi, unii is mai greu de cap si nu inteleg nici din a doua, poate macar din a treia, daca nu, esti fara scapare prietene!

Vezi toate comentariile (277)
Comentează