INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VILLARREAL - BARCELONA 1-3

FOTO Villarreal - Barcelona » 3 goluri în ultimul sfert de oră! Clasamentul în La Liga

Barcelona a învins-o pe Villarreal, scor 3-1, în runda cu #15 din La Liga. +7   FOTO
Barcelona a învins-o pe Villarreal, scor 3-1, în runda cu #15 din La Liga.

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 00:06 / Actualizat duminica, 28 noiembrie 2021 00:09

Barcelona a învins-o pe Villarreal, scor 3-1, în runda cu #15 din La Liga.

  • În primele două meciuri cu Xavi antrenor, Barcelona a câștigat cu Espanyol în campionat, 1-0, și a remizat cu Benfica în Liga Campionilor, 0-0.

Tot ce trebuie să știi despre La Liga

Partida de pe Estadio de la Ceramica a avut ritm. Ez Abde a fost blocat de portar în startul partidei, Dajuma a ratat singur cu Ter Stegen, în timp ce Gavi a lovit bara. Totul în primele 10 minute! 

Chiar dacă gazdele au avut mai multe șanse de gol, Depay a ratat cea mai mare oportunitate din prima parte. Olandezul nu a cadrat o finalizare din 10 metri (19).

Torres, „cap” peste (33), și același Danjuma, șut în Ter Stegen (39), i-au enervat pe fanii „Submarinului Galben”, uluiți de lipsa de precizie a favoriților în ultima treime.

Barcelona a spart gheața în startul reprizei secunde. Frenkie de Jong, a cărui poziție a fost validată de VAR, a împins mingea în plasă din câțiva metri, după o centrare-șutată trimisă de Jordi Alba și deviata înainte de Memphis (51). 

Depay a avut 2-0 în picior 5 minute mai târziu, numai că Rulli i-a anulat cu piciorul finalizarea modestă.

+3 FOTO

Ultimul sfert de oră a fost pe muchie de cuțit:

  • min. 76: Chukwueze a profitat de un aut executat greșit de Barcelona și a egalat; 
  • min. 88: Depay s-a distrat cu Estupinan și Rulli, reușind să o aducă din nou în avantaj pe trupa lui Xavi;
  • min. 90+4: Coutinho a închis tabela cu un penalty transformat fără emoții.

Clasament La Liga

FINAL. Villarreal - Barcelona 1-3

  • Au marcat: Chukwueze 76 / F. de Jong 48, Depay 88, Coutinho 90+4 - pen.

Live + Statistici

Villarreal - Barcelona » Echipele de start

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Pino, Capoue, Parejo, Gomez - Trigueros, Danjuma 
Antrenor: Unai Emery 

Barcelona: Ter Stegen - Araujo, Pique, Garcia - Nico, Busquets, F. De Jong, Alba - Ez Abde, Memphis, Gavi 
Antrenor: Xavi

Stadion: Ceramica
Arbitru: Soto Grado

Lionel Messi nu o vede capabilă pe Barcelona să lupte pentru Champions League

Lionel Messi (34 de ani), fost jucător la Barcelona între 2000 și 2021, acum la PSG, nu-și vede fosta echipă printre formațiile care pot cuceri Champions League în acest sezon.

Messi a câștigat Champions League de 4 ori alături de Barcelona (2006, 2009, 2011 și 2015), dar nu-și vede fosta echipă capabilă să lupte pentru trofeul continental în acest sezon. Întrebat ce echipe vede în lupta pentru supremație exceptând-o pe PSG, Messi a numit 5 formații, printre care rivalele Barcelonei din La Liga, Real și Atletico Madrid!

Lionel Messi: „Champions League este o competiție foarte dificilă”

„Toată lumea spune că noi suntem marii favoriți și nu neg că suntem una dintre candidate, dar încă avem nevoie de anumite lucruri pentru a deveni o echipă cu adevărat puternică. Trebuie să terminăm consolidarea echipei, deținem avantajul de a avea jucători foarte buni care să facă asta. Dar sunt și alte echipe candidate la titlu. 

Champions League este o competiție foarte dificilă, asta o face să fie frumoasă, specială. Cele mai bune echipe sunt acolo, devine din ce în ce mai complicat să câștigi”, a spus argentinianul pentru cotidianul madrilen Marca.

Lionel Messi: „Cred că astăzi sunt echipe mai bune decât Barcelona”

Întrebat ce echipe ar putea lupta cu PSG pentru trofeu, Lionel Messi a răspuns:

„Liverpool se descurcă foarte bine acum. Arată din nou ca echipa care a câștigat Champions League (n.r. - în 2019). Apoi sunt Manchester City, Bayern Munchen, Real Madrid, Atletico Madrid...

Multe echipe pot lupta pentru Champions League, avem una dintre cele mai echilibrate și competitive ediții din ultimii ani pentru că sunt multe echipe care pot cuceri trofeul.

Real Madrid mereu este competitivă. La fel Atletico, cele două vor lupta pentru trofeu. E foarte dificil să le învingi în dublă manșă, cunosc competiția foarte bine.

Barcelona trece printr-un moment de reconstrucție, are mulți jucători tineri. Cred că astăzi sunt echipe mai bune decât Barcelona, dar asta nu înseamnă că nu vor putea lupta. Trebuie să luăm în considerare angajarea lui Xavi, entuziasmul care a revenit și faptul că vor recupera câțiva jucători indisponibili acum. Pot crește, pot lupta”.

Barcelona poate ajunge în Europa League! 

Ce-i drept, Barcelona are un început slab de sezon. Cu o rundă înainte de finalul fazei grupelor, formația blaugrana tremură serios pentru locul în optimile Ligii. Barcelona are 7 puncte în grupa E, iar pe 3 se află Benfica, cu 5 puncte. Pentru a merge în „optimi”, Barcelona trebuie să obțină împotriva lui Bayern, la Munchen, un rezultat identic sau mai bun decât reușește Benfica acasă cu Dinamo Kiev.

Dacă Benfica o învinge pe Dinamo Kiev, iar Barcelona reușește doar un egal cu Bayern, ambele echipe vor avea 8 puncte, dar Benfica deține avantajul meciurilor directe după 3-0 în tur și 0-0 în retur, astfel că ar avansa în fazele eliminatorii, iar Barcelona ar coborî în Europa League!

Salvarea Barcelonei ar fi ca Dinamo Kiev să nu piardă cu Benfica, ceea ce ar califica-o pe Barcelona în „optimile” Champions League indiferent de rezultatul Barcelonei în Munchen. 

Citește mai multe știri de actualitate:

Mircea Lucescu, deranjat de arbitraj după Dinamo Kiev - Bayern: „S-a văzut asta din nou”

Chelsea, necruțătoare la al 50-lea meci cu Thomas Tuchel antrenor » Cel mai usturător eșec al lui Juventus din ultimii 17 ani!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează