INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VILLARREAL - LIVERPOOL

Villarreal - Liverpool 2-3 » „Cormoranii” întorc scorul în repriza a doua și vor juca finala Champions League!

Villarreal - Liverpool // foto: Guliver/gettyimages +7   FOTO
Villarreal - Liverpool // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 20:45 / Actualizat marti, 03 mai 2022 23:57

Liverpool a câștigat returul cu Villarreal, 3-2, și este prima finalistă a ediției 2021/2022 din Champions League. Scorul la general este 5-2 în favoarea „cormoranilor”.

Programul complet din Liga Campionilor

Să remontezi două goluri în fața lui Liverpool într-o semifinală de Ligă e o provocare teribilă. Mai ales că trupa lui Klopp câștigase tot în deplasare, cinci meciuri din cinci, în această ediție și lupta pentru „cvadruplă”! Emery a pregătit însă o partitură ofensivă. Echipa a construit, a avut posesia și a pus presiune pe careul lui Alisson. 

Începutul a fost perfect pentru „Submarinul Galben”, mult mai îndrăzneț decât în tur. Prima ocazie a însemnat și deschiderea scorului. Apărarea „cormoranilor” a cedat, șah-mat, la o fază în mare viteză: centrare Estupiñán din stânga, recentrare Capoue pe bara a doua și Boulaye Dia, titularul surpriză al lui Emery, a scuturat imparabil plasa. Era abia minutul 3!

Villarreal a cerut penalty

Publicul s-a conectat instant la nebunia din teren. „Se puede, se puede!”, se striga din mii de piepturi. Misiunea nu mai părea imposibilă. Liverpool nu semăna cu mașina de fotbal de pe Anfield, n-a pus probleme în atac și s-a simțit vulnerabilă, înghesuită. 

Alisson a salvat-o în situație de unu la unu cu Lo Celso, într-o fază în care Makkelie a refuzat să dea un penalty discutabil. Portarul brazilian nu a mai avut replică în minutul 41, la fel cum Alexander-Arnold s-a uitat la detenta lui Coquelin. Cap și 2-0, primul gol în Ligă al francezului, cu assistul aparținând același Capoue. Repriză de vis a gazdelor!

+3 FOTO

Inspirație cu Luis Díaz

Jurgen Klopp a luat măsuri în pauză și intrarea lui Luis Díaz i-a revigorat pe „cormorani”. Rolurile s-au inversat și Villarreal a făcut pasul în spate, fiind penalizată. Nu fără avertisment, bara transversală ce s-a opus șutului din afara careului trimis de Alexander-Arnold și deviat de Coquelin. 

Fabinho, cu largul concurs al lui Rulli, a pornit a doua remontada. Diagonala lui Díaz a șters bara, după care Villarreal s-a prăbușit. Columbianul n-a mai ratat la următoarea ocazie, cap și egalare, cu mingea tot printre picioarele argentinianului. 

Rulli s-a făcut și mai de râs, luftând în afara careului, și Mané a înscris în poarta goală. De la 0-2 la 3-2 în 12 minute și Klopp și-a dus echipa în a treia finală de Ligă.

FINAL » Villarreal - Liverpool 2-3

Echipele de start la Villarreal - Liverpool:

VILLARREAL (4-4-2): Rulli - Foyth, Albiol (cpt.), Pau Torres, Estupinan - Lo Celso, Parejo, Capoue, Coquelin - Gerard Moreno, Dia
Rezerve: Asenjo, Jorgensen, Gaspar, Iborra, Trigueros, Alcacer, Chukwueze, Pena, Mandi, Moi Gomez, Pedraza, Aurier
Antrenor: Unai Emery

LIVERPOOL (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Keita, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Mane
Rezerve: Kelleher, Milner, Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Tsimikas, Luis Diaz, Origi, Matip, Elliott
Antrenor: Jurgen Klopp

Estadio de la Cerámica (Villarreal)
Arbitru: Danny Makkelie (Olanda)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
824198750992033
Tiberiu Nagy  •  04 Mai 2022, 18:25
Postat de anti_fcsb_superliga_psg_bayern pe 04 Mai 2022, 11:25

Nu are ce cauta Liverpool in finala, bineinteles favorizati si ajutati in defavoarea cinstitei Villareal.

Lasa beutura ! : ))

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  04 Mai 2022, 11:25

Nu are ce cauta Liverpool in finala, bineinteles favorizati si ajutati in defavoarea cinstitei Villareal.

carol_k
carol_k  •  04 Mai 2022, 09:19

N-ai cum sa elimini Liverpool jucand doar o repriza. Cormoranii au tinut la eticheta lor si au tras sa intoarca scorul. Le-a reusit!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează