INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - INTER (MIERCURI, 21:45, DIGI 1, TELEKOM 1, LOOK PLUS)

Xavi avertizează: ”Absența lui Messi e un mare avantaj pentru Inter. E unicul ce poate face diferența oricând”

Articol de - Publicat marti, 23 octombrie 2018 11:16

Fostul mare regista blaugrana Xavi Hernandez prevede remake-ul semifinalei din 2010. ”Barça va domina, Inter se va apăra, mizând pe contraatac. Dacă vine doar să nu ia gol, va fi greu să reziste pe Camp Nou”.

Cea mai tare ciocnire a zilei de miercuri în Ligă a fost prefațată de Xavi, pe care italienii l-au provocat să dea un verdict în privința reîntâlnirii după 8 ani dintre Barcelona și Inter.

Aflat probabil la ultimul sezon al carierei, mijlocașul lui Al Sadd, 39 de ani, a făcut, în interviul din Corriere dello Sport, o paralelă cu celebra semifinală a Ligii, în care Mourinho l-a învins pe Guardiola și apoi a câștigat trofeul: "Va semăna cu acel meci.

Barça va domina, Inter se va apăra, mizând pe contraatac cu Icardi și Perisici. Foștii mei colegi sunt favoriți, vor folosi posesia pentru a pune adversarii în dificultate. Dacă vii numai să nu iei gol, nu scapi ușor de pe Camp Nou".

"Messi e peste Ronaldo"

Accidentarea care-l va ține pe Messi pe tușă și la retur e o pierdere importantă suferită de catalani: "Este un mare avantaj pentru Inter, întrucât Leo e cel mai bun fotbalist cu care am jucat vreodată. Singurul care poate face singur diferența în orice moment. E peste Ronaldo, fără dubii. Este cel mai mare din lume și din istorie".

"S-au sacrificat incredibil"

Xavi n-a uitat suferința eșecului din 2010:

"Pe San Siro, în tur, controlam prima repriză și am deschis scorul. Dar Benquerenca nu ne-a ajutat prea mult și Inter a întors meciul. Ei au fost buni în a face presing sus și au recuperat mingi periculoase, dar unele decizii ale arbitrului... La retur, am dominat de la un capăt la altul, mai ales după eliminarea lui Motta. Remuntada era posibilă, dar Eto'o a jucat fantastic ca fundaș lateral, Milito a fost inepuizabil și toți nerazzurrii s-au sacrificat incredibil. După golul lui Pique credeam într-un deznodământ fericit. Să joci contra stilului defensiv al lui Mourinho nu e deloc simplu. A fost dureros să nu ne calificăm".

10 meciuridin 79 disputate fără Messi a pierdut Barcelona, remizând 9 și câștigând 60. Doar în 7 partide nu a marcat. Leo a ratat numai 12% din jocurile echipei blaugrana, 36 fiind din cauza accidentărilor

11 din cele 17 goluri înscrise de Inter (jumătate față de Barcelona) în acest sezon au fost în repriza secundă. Dintre acestea, 9 reușite în ultimul sfert de oră

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează