INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA ROȘIE - RB LEIPZIG 1-2

Noua stea a Ligii Campionilor! Supergoluri două etape la rând » Van der Vaart e convins: „Ar putea fi cel mai bun din lume"

Xavi Simons, după al doilea gol în Ligă la RB Leipzig Foto: Imago
Xavi Simons, după al doilea gol în Ligă la RB Leipzig Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 12:37 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 13:08

Xavi Simons, 20 de ani, mijlocașul olandez al lui RB Leipzig, a marcat spectaculos și marți seară, la 2-1 cu Steaua Roșie în Champions League, după ce ochise vinclul pe 25 octombrie, la 3-1 în fața campioanei Serbiei. Legendarul batav Rafael van der Vaart, 40 de ani, îl vede un viitor superstar al fotbalului.

Două etape consecutive, Xavi Simons a înscris unele dintre cele mai frumoase goluri ale Champions League. Pe 25 octombrie, la 3-1 cu Steaua Roșie Belgrad, mijlocașul lui Leipzig a tras de la 25 de metri, în diagonală, direct la vinclu. 

Votează cel mai bun fotbalist din Liga 1 al primelor 15 etape » Iată cele 7 variante prezentate de GSP.ro
SUPERLATIVE
Votează cel mai bun fotbalist din Liga 1 al primelor 15 etape » Iată cele 7 variante prezentate de GSP.ro

Pe 7 noiembrie, la revanșa contra campioanei Serbiei (2-1), olandezul a înscris din nou, la fel de spectaculos. Pătrundere verticală, fentă în careu și șut la colțul lung, în plasa laterală. Artist.

Xavi Simons, al doilea sezon extraordinar. Are cotă de 70 de milioane de euro!

La 20 de ani, supertalentul batav, cu o tehnică de bijutier, e în plină ascensiune. Crescut la Academia Barcelonei, faimoasa La Masia, unde s-a pregătit între 2010 și 2019, s-a mutat la PSG, care l-a cedat, surprinzător, gratis, la PSV Eindhoven, în 2022.

A urmat un sezon extraordinar în Olanda, cu 22 de goluri și 12 pase decisive în 48 de meciuri în toate competițiile, și parizienii l-au cumpărat înapoi, pentru un preț extrem de mic în fotbalul actual, 4 milioane de euro.

Imediat, la fel de neașteptat, francezii l-au cedat iar, împrumutându-l la RB Leipzig, unde s-a înălțat din nou în mare viteză: are 5 goluri și 7 assisturi în 17 partide. E unul dintre cei mai valoroși jucători, cu o cotă fantastică. Într-un an, a urcat de la 18 la 70 de milioane de euro (Transfermarkt.de)!

În acest ritm, olandezul se va întoarce sigur în 2024 la PSG, cu care a semnat un contract până în 2027.

Xavi Simons, mijlocaș RB Leipzig: „Modul perfect de a reveni pe drumul victorios"

După ultimul gol, de marți seară, Xavi a postat un mesaj pe X, fostul Twitter: „Modul perfect de a reveni pe drumul victorios". Răspuns pentru eșecul suferit în weekend în Bundesliga, 0-2 cu Mainz.

Fiul fostului jucător batav Regillio Simons este favoritul lui Rafael van der Vaart din noul val. Legenda Portocalei Mecanice, vicecampion mondial în 2010, spunea despre Simons în august trecut: „Văzând ce potențial are, afirm că Xavi poate fi cel mai bun din lume, absolut".

9selecții are Xavi Simons la naționala Olandei, pentru care a debutat pe 3 decembrie 2022, la 3-1 cu SUA, în „optimile" Mondialului

De ce a plecat Xavi Simons de la FC Barcelona: „Nu i-a oferit garanții"

Barcelona regretă acum că l-a lăsat să plece în 2019, la doar 16 ani, când nu debutase la prima echipă blaugrana. Ferney Agudelo, antrenor și scouter, foarte apropiat de mijlocaș, a explicat în L'Equipe motivul rupturii.

„Nu a fost o problemă de bani. Apropiații săi au realizat că puștiul a atins un anumit nivel, iar Barca nu i-a oferit garanții că va debuta la seniori înainte să împlinească 18 ani", a declarat Agudelo, dezvăluind că „despărțirea l-a afectat pe Xavi. În ziua în care s-a anunțat că pleacă, a plâns în vestiar".

Citește și:

Haaland continuă seria fantastică » E singurul din istorie cu acest record
MANCHESTER CITY - YOUNG BOYS
Haaland continuă seria fantastică » E singurul din istorie cu acest record
Ilie Dumitrescu, lăsat mască de omul serii din Liga Campionilor: „Ce o mânca băiatul ăsta?!”
RECORD
Ilie Dumitrescu, lăsat mască de omul serii din Liga Campionilor: „Ce o mânca băiatul ăsta?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
SameOldBrentford
SameOldBrentford  •  08 Noiembrie 2023, 15:17
Postat de brentford pe 08 Noiembrie 2023, 14:49

Avem si noi un Xavi... ***

Sa va fie rusine,ipocritilor!!!

brentford
brentford  •  08 Noiembrie 2023, 14:49

Avem si noi un Xavi... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mafa
mafa  •  08 Noiembrie 2023, 13:39

Steaua Rosie, acum, este ca steaua din gradina lui jiji...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează