INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AJAX - TOTTENHAM 2-3 (ÎN TUR 1-0)

Ziua blestemată, a 5-a înfrângere în 6 meciuri pentru Ajax pe 8 mai. Mourinho, tăios: „Uneori, nu-ți mai respecta filosofia. Ca să câștigi, luptă chiar împotriva ei”

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2019 14:28

Ce sezon a avut Ajax! Memorabil! După 287 de zile și 18 meciuri, cu trei tururi preliminare, o grupă în care a forțat-o pe Bayern până la ultima limită în două meciuri spectaculoase și două surprize una mai frumoasă ca alta, eliminarea succesivă a lui Real și Juventus, revelația Europei se oprește exact când se aștepta mai puțin. Într-o semifinală în care a condus-o pe Tottenham cu 3-0 după trei reprize!

„Eu sunt vinovat”

Și în ce zi pierde cu Spurs! 8 mai, ziua în care nu a câștigat niciodată. Șase meciuri jucate de „lăncieri” pe 8 mai, cinci înfrângeri și un egal la fel de dureros ca un eșec: 1-1 cu De Graafschap, în 2016, când au ratat titlul în Eredivisie.

Miercuri, la 2-2, roș-albii atacau, forțând golul desprinderii. Și au avut o bară, plus alte ocazii. Ziyech, cel care a înscris pentru 2-0, dar care a și ratat câteva șanse mari, plângea la final, ca toți jucătorii, ca toți fanii lui Ajax. „Eu sunt vinovat. Puteam să mai marchez o dată”, regretă el.

Și De Ligt regretă. „Dacă vezi întreaga partidă, îți dai seama că nu meritam să pierdem. Am fost atât de aproape”, mai spune tânărul căpitan. Pentru antrenorul Ten Hag, „aceasta este fața crudă a fotbalului”.

„Parcă o avea în față pe Vitesse”

Numai că Mourinho are o altă părere. Apreciază tot ce a făcut Ajax în această campanie europeană, însă nu e de acord cu maniera în care s-a abordat jocul.

„Uneori, nu mai trebuie să ții cont de filosofia ta pentru a câștiga meciuri speciale. Ca să învingi, luptă chiar împotriva ei. În repriza a doua, Ajax a jucat de parcă o avea în față pe Vitesse”, a comentat antrenorul lusitan la beIN Sport.

În 2019, Ajax rămâne cu o imagine extraordinară. Dar în finală e Tottenham. 

20%a fost căderea acțiunilor lui Ajax la Bursa din Amsterdam după eliminarea din Ligă, prețul unei acțiuni ajungând la 18,7 euro (cu 33% mai mult față de acum 6 luni)

„Reacția suporterilor a fost fenomenală. Chiar și după ultimul fluier, ne-au aplaudat. Mi s-a făcut pielea de găină, dar mi-ar fi plăcut să simt asta după victorie” Matthijs de Ligt, căpitan Ajax

„E o lovitură, o mare lovitură pe care am primit-o. Am luptat, am făcut totul ca să ne calificăm. De aceea, rana acestei înfrângeri e atât de dureroasă” Hakim Ziyech, mijlocaș Ajax

„Probabil că nu vom mai avea această șansă niciodată, chiar dacă mulți băieți au un viitor atât de frumos. E frustrant că am pierdut astfel” Joël Veltman, fundaș Ajax

„Ajax merită toate aprecierile, toată admirația pentru filosofia sa și pentru stilul său de joc. Dar fotbalul e o luptă, iar în luptă ai nevoie de o strategie specială pentru victorii speciale”José Mourinho, antrenor portughez

CITEȘTE ȘI:

AJAX - TOTTENHAM 2-3 // Reacții sincere din tabăra englezilor: „N-a fost nimic tactic! Am câștigat cu inima și cu Lucas Moura”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  09 Mai 2019, 15:27
Postat de rivaldinho pe 09 Mai 2019, 15:17

Ne mai intoxicati mult cu acest Mourinho? Are cumva contract? El si cu Gabi Balint, doar ca ultimul nu a castigat nimic decat in calitate de jucator..

Mourinho stie ce zice, doar a castigat UCL cu Porto si Inter care aveau sansa porcului de Craciun sa castige UCL tinand cont de ce jucatori aveau Real,Barca,Man Untd si Bayern...

rivaldinho
rivaldinho  •  09 Mai 2019, 15:17

Ne mai intoxicati mult cu acest Mourinho? Are cumva contract? El si cu Gabi Balint, doar ca ultimul nu a castigat nimic decat in calitate de jucator..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează