INTERNATIONAL  »  PRELIMINARII CM 2010  »  TRAGERE LA SORŢI

Charlize Theron şi Beckham, printre invitaţii ceremoniei tragerii la sorţi a grupelor

Articol de GSP - Publicat marti, 01 decembrie 2009 00:00

Actiţa Charlize Theron, originară din Africa de Sud, îl va asista pe secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, în timpul tragerii la sorţi a grupelor CM 2010, iar printre invitaţi se numără David Beckham şi etiopianul Haile Gebrselassie, informează site-ul oficial al forului.

Ceremonia va avea loc vineri, de la ora 19:00, la Cape Town, iar pe lângă Beckham şi Gebrselassie mai sunt invitaţi şi Makhaya Ntini, primul jucător de culoare din echipa de crichet a Africii de Sud, John Smit, căpitanul echipei naţionale de rugby, şi fotbalistul Matthew Booth.

FIFA a explicat că tragerea la sorţi va fi un adevărat spectacol, iar în sala vor fi prezenţi şi preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, şi cel al FIFA, Joseph Blatter. Printre invitaţi se mai numără Franz Beckenbauer, Michel Platini, Eusebio şi Roger Milla, alături de majoritatea selecţionerilor echipelor calificate la turneul final din vara anului viitor, în timp ce Nelson Mandela va transmite un mesaj video.

"Este un eveniment foarte important pentru fotbal şi Africa, continent care va fi reprezentat de şase echipe. Ne aşteptăm la un record de audienţă şi sperăm ca fanii fotbalului să fie lipiţi de ecrane în tot acest timp", a spus secretarul general al FIFA, cel care va conduce tragerea la sorţi. Numărul estimat de telespectatori care vor urmări tragerea la sorţi este de 200 de milioane.

Organizatorii au pregătit evenimentul timp de un an, iar mascota competiţiei, Zakumi, realizată într-un format 3D, va interacţiona pe scenă cu prezentatorul.

Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud va fi organizat între 11 iunie şi 11 iulie 2010.

NewsIn

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează