INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA 2-0

5 oameni de atac în primul "11"! » Reghe are o variantă curajoasă de echipă pentru returul cu Ajax

Tănase ar putea fi cheia unei echipe ultraofensive în returul de la Bucureşti
Tănase ar putea fi cheia unei echipe ultraofensive în returul de la Bucureşti

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 februarie 2013 14:59

Tănase şi-a consumat suspendarea şi poate face din Steaua o formaţie mai ofensivă decît cea de la Amsterdam, cu cinci oameni de atac în primul 11.

Steaua şi-a pierdut în Olanda ambii închizători, ceea ce poate constitui, pînă la urmă, un avantaj. Fără Bourceanu şi fără Pintilii, Reghecampf are ocazia să utilizeze în retur o formulă mult mai ofensivă şi să forţeze anularea avansului pe care Ajax l-a luat deja.

Cristi Tănase e jucătorul-cheie pentru manşa a doua a "16-imilor" din Europa League pentru roş-albaştri. Lui i-a expirat suspendarea din pricina căreia a ratat turul din Olanda şi va fi titular la Bucureşti, fapt care îi dă lui Reghe posibilitatea să folosească o formaţie superofensivă faţă de cea obişnuită, cu "Dodel" mijlocaş central lîngă Prepeliţă şi păstrîndu-i pe Adi Popa şi pe Chipciu pe aripi. Plus Rusescu şi încă un atacant, probabil tot Nikolici.

Echipa cu Tănase în centrul liniei mediane e o variantă pe care tehnicianul a şi testat-o în pregătirea din Antalya. În plus, piteşteanul nu e străin de acest post, fiindcă l-a mai ocupat şi în trecut în diverse ocazii. Iar prestaţia lui Popa de pe Amsterdam ArenA recomandă păstrarea lui în primul 11, fiindcă extrema venită de la Chiajna a fost printre remarcaţii jocului de joi.

Reghecampf a anunţat deja că e dispus să rişte în retur, fiindcă doar astfel echipa lui ar mai fi capabilă să răstoarne situaţia: "Avem nevoie să marcăm un gol în primele zece minute ale partidei, ca să putem spera".

Se întoarce şi Szukala
Slab la Amsterdam, Gardoş redevine rezervă o dată cu recuperarea lui Szukala. Polonezul accidentat într-un amical din Turcia va juca la Bucureşti cu masca de protecţie. Lukasz e stoperul în care Reghecampf are cea mai mare încredere. Joi, Lukasz a fost aproape să producă mai devreme deschiderea scorului, într-o fază în care-i permisese lui Sigthorsson să se întoarcă pe lîngă el în careu şi să finalizeze, dar Tătăruşanu a salvat.

Filip nu prezintă încredere
Varianta "conservatoare" pentru retur ar însemna păstrarea a doi închizători în formula de start, caz în care Filip ar juca alături de Prepeliţă în faţa apărării, iar Tănase va înlocui una dintre aripile Popa şi Chipciu. Dar Filip, un fotbalist pe care Reghecampf l-a apreciat la Chiajna şi pentru aducerea căruia a insistat, e un jucător emotiv şi antrenorul se teme că el nu va putea gestiona atmosfera şi presiunea din returul de joia viitoare.

Tot fără atacant
Vîrful cu care Steaua a început în Olanda, Nikolici, a fost printre cei mai slabi de pe teren, dar muntenegreanul are şanse bune să-şi păstreze locul de titular. Motivul e legat de absenţa unei alte soluţii care să ofere speranţe. Tatu a fost pe teren mai mult de o oră, dar ritmul meciului l-a depăşit complet, ca şi pe Adi Rocha, utilizat în ultimele 20 de minute.

Cum a arătat Steaua la Amsterdam:
Tătăruşanu - Rîpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu - Nikolici

Cum poate arăta Steaua la Bucureşti:
Tătăruşanu - Rîpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă - Ad. Popa. Rusescu, Tănase, Chipciu - Nikolici

"Cum să te plîngi că-ţi lipsesc închizătorii? Meciul retur trebuie abordat ofensiv dacă vrei să mai crezi în calificare, deci cu un singur mijlocaş defensiv!" (Emeric Ienei, fost antrenor al Stelei)

"Am vorbit cu Reghecampf şi mi-a zis că el încă mai crede în calificare. "Eşti nebun!", i-am spus. Adevărul e că numai o minune ne-ar mai ajuta" (Gigi Becali, patron Steaua)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
plischi
plischi  •  17 Februarie 2013, 06:59

tata - rapa, szukala, gardos, lato - prepe - popa, chipciu, chiriches, tanase - rusescu.

cojanugabriel
cojanugabriel  •  17 Februarie 2013, 02:02

cred ca alegerea cea mai curajoasa ar fi sa plece de la STEAUA inainte de meci

crucian
crucian  •  16 Februarie 2013, 19:38
Postat de crucian pe 16 Februarie 2013, 19:34

De fapt, a fost 3-4-3 care e mult mai ofensiv... Si mai bine luam iar 5 decat sa jucam defensiv...

Si 5-1Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (44)
Comentează