INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA 2-0

A ajuns cel mai mare gafeur! » Cel mai bine cotat jucător din Liga 1 s-a transformat în veriga slabă a echipei

Vlad Chiricheş a greşit decisiv la primul gol al lui Ajax.
Vlad Chiricheş a greşit decisiv la primul gol al lui Ajax.

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 februarie 2013 09:47

Chiricheş e stelistul care greşeşte decisiv cel mai des. Şi-a ”îngropat” echipa în jumătate dintre partidele disputate în 2013.

Vlad Chiricheş continuă să greşească direct proporţional cu felul în care urcă sumele pe care Becali le pomeneşte în legătură cu transferul său. 15 milioane de euro a fost preţul maxim pe care patronul l-a anunţat tocmai înaintea meciului de la Amsterdam. A urmat o nouă experienţă de coşmar pentru apărător şi pentru Steaua, cu o eroare flagrantă a lui la primul gol marcat de Ajax. În faza respectivă, el a pierdut duelul cu Alderweireld şi belgianul l-a executat pe Tătăruşanu.

În total, din nouă partide pe care Chiricheş le-a disputat în 2013, el a greşit decisiv, adică a facilitat înscrierea unui gol de către adversar, în patru. Şi a mai jucat dezastruos într-unul, cel cu Sturm Graz (3-3), în care Vlad s-a întrecut în gafe şi decizii greşite. Nici un alt fundaş din lotul lui Reghecampf nu a comis atît de multe greşeli şi atît de importante.

Becali şi-a mai pierdut şi el din încredere: "Am zis că va fi vîndut, dar după ce a gafat la primul gol dat de Ajax, nu ştiu... Cei care plătesc pentru transferuri se uită la toate detaliile".

Imediat după jocul din Olanda, Gigi pasase vina asupra lui Nikolici, aflat şi el în preajma marcatorului Alderweireld, însă Reghecampf a clarificat discuţiile: "Chiricheş trebuia să fie în marcaj la stoperul lui Ajax!".

Vlad a mai disputat un meci în iarna asta şi în tricoul "naţionalei". Cu el pe teren, "tricolorii" au încasat două goluri de la Australia, pe care au învins-o cu 3-2, dar stelistul n-a comis atunci nici o eroare decisivă.

"Tătăruşanu a greşit mai mult decît Chiricheş la gol! Portarul vrea să iasă, apoi se răzgîndeşte şi astfel incomodează fundaşul, care pierde duelul cu adversarul" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Îi zisesem lui Chiricheş să stea mai aproape de Alderweireld exact înainte să fie executată lovitura liberă. Eu stabilesc oameni de marcaj, dar dacă nu se respectă sarcinile, n-am ce face" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

6,25 e media notelor lui Chiricheş după evoluţiile din prima parte a sezonului. Mai buni au fost doar Tănase, Rusescu şi Adrian Popa

Meciurile în care Chiricheş a jucat prost în acest an:

Steaua - FC Qabala 0-1
- El şi Pîrvulescu au facilitat golul azerilor.

Steaua - Sturm Graz 3-3
- I-a lăsat pe austrieci în situaţii foarte bune din cauza unor ieşiri greşite din apărare.

Steaua - Dinamo Moscova 1-2
- El şi Rîpă au fost vinovaţi la a doua reuşită a ruşilor

Steaua - Jablonec 1-1
- A pasat la adversar la unicul gol al cehilor

Ajax - Steaua 2-0
- L-a scăpat din marcaj pe Alderweireld la reuşita de 1-0 a lui Ajax

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Cruduţa a stat lîngă ultraşi
Suporterii care au însoţit Steaua pe Amsterdam ArenA, la partida cu Ajax, au avut o surpriză cînd au descoperit că printre ei se află şi Daniela Crudu, iubita lui Mihai Costea. Fosta asistentă TV plecase din ţară cu cîteva zile înainte, cu mai mulţi prieteni ai lui Costea, cu direcţia Londra, iar în cursul zilei de joi a ajuns la Amsterdam. Ea a preferat să nu vină la meci cu restul prietenelor şi soţiilor fotbaliştilor, întrucît nu e agreată de patronul Gigi Becali, alegînd să se cazeze la un alt hotel decît cel în care stăteau iubitele jucătorilor.

"Steaua va risca în retur"
Fost jucător al roş-albaştrilor, George Ogăraru mai crede în şansele elevilor lui Reghecampf de a se califica în "optimile" Europa League: "Chiar Siem de Jong a observat că puţine echipe au venit pe Amsterdam ArenA şi au încercat să facă presing foarte avansat.

În retur, probabil că Steaua va risca mai mult în atac, iar Ajax va avea spaţii, dar acesta este fotbalul. Lipsa celor doi mijlocaşi, Bourceanu şi Pintilii, este foarte importantă, ei sînt coloana vertebrală, ei ţin echipa în spate, însă îl vor putea folosi pe Tănase şi forţa ofensivă va creşte".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
dany_gry2000
dany_gry2000  •  16 Februarie 2013, 20:12
Postat de v_for_vendetta_2011 pe 16 Februarie 2013, 12:30

prietene,omu este bun,nu stralucitor,dar peste media campionatului nostru! are o perioada proasta si asta se vede mai ales ca este fundas si se vede pe tabela...dar sa-ti reamintesc ca Ribey si Benzema nu au miscat in meciul nostru cu Franta?

atunci toti astia care il critica il pupau in dos ca dee nu era jucatorul stelei...cum a ajuns la steaua toti frustratii in vad "petarda". e adevarat ca a mai si gresit dar a facut si f multe lucruri bune. e pacat sa ne batem joc de un jucator promitator.

radianu
radianu  •  16 Februarie 2013, 12:58

Prea multe laude si manzului i s-a urcat la cap!

ciucurel04
ciucurel04  •  16 Februarie 2013, 12:51
Postat de v_for_vendetta_2011 pe 16 Februarie 2013, 12:27

ba...a gresit,trece printr-o perioada proasta ,este evindent, dar......asa ne place noua romanilor cand il vedem pe unu jos ,lesinat,sa-i mai dam cateva picioare in gura,sa simta! mai avem putin si-l transformam in criminalul secolului! ma intreb,pe voi ziaristii care treceti printr-o perioada proasta si trista inca de cand v-ati nascut,cine va critica?

nu este o pasa proasta...asta este nivelul. Nu il mai ridicati in slavi. L-ati vazut cu o foarfeca si doua-trei iesiri cu mingea la picior si l-ati vazut fotbalist... voi, GSP si Becali. Are probleme cu marcajul si cu jocul aerian: lucruri de baza la un fundas, si asta s-a vazut inca de cand a ajuns la Steaua, nu de iarna asta.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează