INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, 14 FEBRUARIE, DIGISPORT 1, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Déjà vu de primăvară » Episodul Twente se poate repeta pentru Steaua

Ola John s-a distrat cu Dănănae la meciul tur dintre Steaua şi Twente, scor 0-1
Ola John s-a distrat cu Dănănae la meciul tur dintre Steaua şi Twente, scor 0-1

Articol de GSP - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 februarie 2013 13:48

Steaua se află pentru al doilea an consecutiv în primăvara Europa League.

Ca şi la începutul lui 2012, "roş-albaştrii" vor evolua împotriva unei echipe din Olanda. Anul trecut a fost Twente, care a ieşit învingătoare din ambele meciuri cu acelaşi scor, 1-0. Acum urmează o nouă provocare, Ajax Amsterdam, campioană en titre în Ţara Lalelelor.

Steaua are însă acum avantajul returului pe teren propriu, însă Laurenţiu Reghecampf are aceeaşi problemă pe care a întîmpinat-o şi Ilie Stan la dubla cu Twente. Din cauza accidentării lui Daniel Georgievski, "militarii" au fost nevoiţi să transfere un nou fundaş dreapta. În 2012 a fost Ovidiu Dănănae, acum e Cornel Rîpă. Ambii au ajuns în Ghencea după perioade lungi de inactivitate, dezamăgind în perioada de pregătire.

Ce s-a întîmplat în 2012?
Ilie Stan a mers pe mîna lui Dănănae la meciul tur, deşi "secundul" Edi Iordănescu l-a sfătuit să improvizeze şi să-l utilizeze din nou pe Novak Martinovici în dreapta apărării. Fostul jucător al Craiovei a avut însă o evoluţie catastrofală, fiind cel mai slab jucător al Stelei. Twente s-a impus cu 1-0, după un gol marcat de Ola John.

Ce se întîmplă acum?
Reghe poate miza pe Cornel Rîpă sau poate alege să improvizeze din nou, utilizîndu-l pe Chipciu pe postul de fundaş dreapta. Managerul echipei, Mihai Stoica, s-a opus în primă fază aducerii gălăţeanului şi ar fi tentat să meargă tot pe mîna lui Chipciu. Reghe l-a folosit în toate amicalele din Antalya pe Rîpă titular, improvizînd în cîteva rînduri cu Pîrvulescu şi Prepeliţă. Variantele s-au dovedit însă neinspirate. Gigi Becali nu s-a pronunţat încă, alegînd să meargă pentru moment pe mîna antrenorului.

Fundaşul dreapta ales de Reghecampf va avea o misiune extrem de dificilă în Olanda, urmînd să îl aibă ca adversar pe Viktor Fischer, atacantul de 18 ani al lui Ajax, unul dintre cei mai mediatizaţi şi mai apreciaţi tineri ai "lăncierilor".

PRO RÎPĂ FUNDAŞ DREAPTA
"România nu a mai avut fundaş dreapta de rasă. Poate fi acum Râpă, de la Steaua, pentru că are experienţă la echipa naţională şi în Champions League; el poate fi noul Contra"
Ştefan Iovan, fost fundaş dreapta al Stelei

PRO CHIPCIU FUNDAŞ DREAPTA
"Un fundaş trebuie să aibă calităţi de apărător, dar să şi atace. Chipciu este o soluţie mai potrivită, dar nici el nu poate fi folosit acolo o perioadă lungă"
Anghel Iordănescu, fost antrenor al Stelei

Meciul dintre Ajax şi Steaua va avea loc joi, de la ora 20:00, pe DigiSport 1, DolceSport 1 şi liveTEXT pe GSP.RO.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
icornel2012
icornel2012  •  13 Februarie 2013, 12:23
Postat de dinamovistfaravoie pe 12 Februarie 2013, 14:27

le da ajax de la 5 in sus ..

Tu ce cauti p-aci ? Inca nu sunteti retrogradati sau in insolventa ? Bleah ,as tacea in locul vostru si m-as ascunde .Indiferent ca ne bat sau nu cei de la Ajax,noi jucam ,existam, umplem National Arena ... ascundeti-va .

calea_victoriei
calea_victoriei  •  12 Februarie 2013, 17:46
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ala e un INCET LA MINTE de al vostru sclav la bucurestiului asa ca nu e nici o mirare .

supereduardo10
supereduardo10  •  12 Februarie 2013, 15:31

deci adevarat gambion hik hik bahh dehhand pun astia tzuica in pungile alea afrodisiace pentru jucatorii 5eteli ca de betzi ce hik suntem vad steaua noastra cazatoare in 5 colturi. Pupalas pe jiji cu lumina lui de suspendat pe viata hik hik:))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează