INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, 14 FEBRUARIE, DIGISPORT 1, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Se antrenează să scape de Ajax » Gata cu partea fizică! Reghe a început să pregătească duelurile din Europa

Articol de , - Publicat marti, 29 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 ianuarie 2013 21:04

Steaua îşi adaptează antrenamentele la stilul lui Ajax.

Reghecampf caută soluţii să scape de formaţia olandeză agresivă şi superofensivă şi a început să-şi înveţe echipa să paseze în condiţiile pe care ea le va găsi şi la Amsterdam, pe 14 februarie, adică lipsa spaţiilor şi adversari avansaţi ca să blocheze construcţia.

Roş-albaştrii exersează în Turcia contrapresingul, ca să fie pregătiţi pentru stilul Ajax. Antrenorul a împărţit lotul în două, fiecare parte pe cîte o jumătate de teren. Cît timp o grupă lucra diverse exerciţii de tehnică şi de finalizare, cealaltă repeta un exerciţiu de păstrare a posesiei în condiţii de presiune.

Existau două grupe de cîte patru jucători îmbrăcate cu veste de culori diferite şi fiecare căuta să recupereze mingea şi apoi s-o "salveze" de presingul celeilalte, într-un perimetru redus la dimensiunea careului de 16 metri. O altă grupă, cu maiouri albe, era formată din jokeri, fotbalişti care ajutau echipa aflată în posesie. Jokerii erau "blocaţi" pe laturile careului.

La teste au participat inclusiv fotbaliştii defensivi, precum apărătorii şi închizătorii Bourceanu şi Pintilii. Cel mai uşor s-au descurcat fotbaliştii tehnici din lot, Tănase, Chipciu, Mihai Costea, Rusescu, care au "păcălit" cel mai lejer presingul şi lipsa spaţiilor.

Deja erau buni
Steliştii se antrenează ca să păstreze mingea în faţa lui Ajax deşi randamentul lor în Liga 1, la acest capitol, a fost unul excelent în prima parte a sezonului. Ei au distrus-o pe Dinamo, împotriva căreia au avut mingea în 68 la sută din timp, au dominat-o la fel şi pe Rapid, cu 60 la sută posesie, şi au învins-o pe Pandurii, una dintre cele mai tehnice şi mai abile echipe din campionat, în faţa căreia Steaua a făcut o posesie de 54,5 la sută. Momentul prost a fost la Vaslui: trupa lui Reghe a pierdut cu 1-3 şi a deţinut balonul doar în 44,7 la sută din timp.

N-au mai riscat
Duelurile din timpul antrenamentului s-au rezumat la încercări de recuperare a mingii de pe picioare, ca la fotbalul de sală, pentru a nu risca accidentări. Reghecampf a povestit că, în timpul unui antrenament din Spania, un duel dintre Chiricheş şi Nikolici s-a soldat cu accidentarea stoperului. Chiricheş a căzut şi şi-a luxat un deget.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
terminatorul2
terminatorul2  •  29 Ianuarie 2013, 10:56
Postat de nicky pe 29 Ianuarie 2013, 10:49

Acuma care ii adevarul: Rapa a fost depasit ca e prea schilod , asa cum ni se spune intr-un articol separata, sau a fost depasit pt. ca nu au riscat intrari tari la antrenamente? Hmm?

Adevărul este că Răpă este rupt de antrenamentele dure ale neamțului Neubert !

nicky
nicky  •  29 Ianuarie 2013, 10:49

Acuma care ii adevarul: Rapa a fost depasit ca e prea schilod , asa cum ni se spune intr-un articol separata, sau a fost depasit pt. ca nu au riscat intrari tari la antrenamente? Hmm?

plischi
plischi  •  29 Ianuarie 2013, 06:32

nimeni nu poate afirma ca reghe nu stie meserie. problema nasoala este aceea ca spre deosebire de temele de la antrenament pe presiunea adversarului, la amsterdam va exista presiunea aia mai mare, aia venita dinspre tribune, acolo conteaza nu atat dexteritatea tehnica virgula cat stapanirea de sine a jucatorilor tehnici, fiindca se stie, finetzea cu fortza nu prea sunt amice in teren. sigur ca n-avea cum sa foloseasca niste megafoane cu zgomote asemanatoare celor pe care le asteapta la jocul tur, dar eu unul l-as fi aplaudat in caz ca le-ar fi folosit. glumesc. oare?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează