INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, 14 FEBRUARIE, DIGISPORT 1, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Fundaş dreapta-surpriză la Amsterdam! » Rîpă nu e varianta favorită a lui Reghecampf pentru postul deficitar din echipă

Articol de , - Publicat sambata, 02 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 02 februarie 2013 09:39

Cu Ajax ar fi a şasea oară în acest sezon cînd Alex ar juca fundaş dreapta. Steaua n-a pierdut niciodată cu el în poziţia asta


Reghecampf e tentat să revină la o soluţie deja testată şi care a funcţionat, după ce încercările din amicale n-au funcţionat deloc bine. Chipciu va fi, cel mai probabil, fundaşul dreapta al Stelei la Amsterdam, în primul meci oficial al roş-albaştrilor din 2013. Poziţia aceasta din defensivă a devenit una vulnerabilă o dată cu accidentarea lui Georgievski, iar Rîpă, varianta de înlocuire pe care a adus-o campania de achiziţii, nu a confirmat pretenţiile. Şi nici Prepeliţă, transformat din mijlocaş central, nu s-a descurcat la un nivel bun. Cu Chipciu apărător, "Prepe" ar profita totuşi şi şi-ar găsi un loc în formula de start ca mijlocaş pe aceeaşi bandă.

Alex a mai fost utilizat ca fundaş în situaţii similare, adică în momente în care nu a existat o opţiune evidentă pe acest post, şi s-a descurcat bine. În jumătatea de sezon deja scursă, el a evoluat de cinci ori ca fundaş dreapta şi Steaua nu a pierdut cîtă vreme el s-a aflat pe teren în poziţia aceasta. 0-0 la Pandurii Tîrgu-Jiu, 6-0 la Chiajna, 1-1 la Copenhaga şi 2-0 cu Astra sînt rezultatele pozitive pe care echipa le-a scos cu Chipciu apărător.

Alex a mai prins o oră ca fundaş dreapta şi în dezastrul cu Stuttgart, 1-5 pe Naţional Arena, dar în momentul în care el a fost trecut pe această poziţie, în minutul 32 al meciului, scorul era deja 0-4, deci cîtă vreme a îndeplinit sarcinile pe care le va avea şi în Olanda a fost 1-1 contra nemţilor.

Prezenţele lui Chipciu ca fundaş dreapta:
Pandurii-Steaua (0-0) Din minutul 46
Steaua-Stuttgart (1-5) Din minutul 32
Chiajna-Steaua (0-6) Tot meciul
Copenhaga-Steaua (1-1) Tot meciul
Steaua-Astra (2-0) Tot meciul

Cum va arăta echipa cu Chipciu reprofilat:
Tătăruşanu - Chipciu, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Prepeliţă, Rusescu, Ad. Popa - Nikolici

Gigi îl vede pe Rîpă
În ciuda evoluţiilor nesatisfăcătoare pe care Cornel Rîpă le-a avut de cînd a ajuns la Steaua, Becali crede că el ar putea să-şi revină pînă pe 14 februarie, cînd se va juca partida de la Amsterdam, şi să intre titular. Rîpă nu e nici pregătit la nivelul celorlalţi roş-albaştri şi se antrenează suplimentar în Antalya ca să anuleze handicapul de a fi început antrenamentele din iarna asta singur, exclus din lotul Oţelului deoarece refuza să semneze prelungirea contractului cu fosta campioană.

***

Alex Chipciu spune că nu-l deranjează să fie fundaş la Amsterdam, dar crede că odată încheiate problemele din apărare, va fi din nou mijlocaş:
"După Ajax revin pe postul meu!"

- Alex, ai fost fundaş dreapta, mijlocaş dreapta, mijlocaş stînga, al doilea atacant. Tu ai mai şti să zici pe ce post joci?

- Eu cred că după partida cu Ajax voi redeveni mijlocaş dreapta, adică pe postul pe care am fost folosit cel mai des la Steaua. Ar fi OK să joc fundaş la Amsterdam, eu chiar am mai zis că nu am nici un fel de problemă şi că-mi place să ocup poziţia asta, deşi de cîte ori am jucat astfel a existat o împrejurare specială. Adică s-a întîmplat să fie descoperit acel post.

- Ce-ţi vine prima oară în minte cînd spui Ajax Amsterdam?
- Prima echipă a lor de care-mi amintesc clar e aceea care juca an de an în grupele Ligii Campionilor şi era greu de bătut. Aveau generaţia cu Zlatan Ibrahimovici şi cu Rafael van der Vaart. Plus românul nostru Mitea!

- Ţi se pare că ai progresat în vreun fel de cînd eşti la Steaua?
- Am progresat sigur!

- În ce fel?
- Şi fotbalistic, şi din alte puncte de vedere. Pe lîngă dezvoltarea calităţilor de jucător, acum simt o mai mare încredere în mine atunci cînd intru pe teren.

"Îmi revin greu după ce pierd"
- E relevant faptul că v-a bătut Qabala sau nu v-aţi implicat ca într-un meci oficial? V-aţi menajat?
- Nu cred nici că e relevant şi nici n-am jucat cu gîndul să ne menajăm. Dar e perioada asta în care facem antrenamente grele, în care pregătim meciurile cu Ajax şi cu toţii ne gîndim la olandezi. E vorba despre contextul în care am jucat cu azerii. Dacă o vom întîlni pe Qabala într-un meci oficial, o să vezi că n-o să ne mai bată!

- Care e partea cea mai frumoasă din viaţa de fotbalist?
- În cazul meu, e vorba despre meciurile jucate pe Naţional Arena cu tribunele pline, cu atmosferă încinsă. Mă gîndesc mai ales la derby-uri. Asta e partea cea mai plăcută.

- Şi cea mai neplăcută?
- Perioada asta de pregătire, antrenamentele grele. Bine, adevărul e că nu e cazul să ne plîngem, antrenamentele fac parte din meseria asta. Şi mai e greu, ca fotbalist, să gestionezi din punct de vedere psihic unele momente.

- Cum ar fi?
- Înfrîngerile. Atunci e cel mai greu.

- Faci ceva anume ca să rămîi calm sau ca să uiţi de un eşec?
- Nu, nu fac nimic, oricum n-aş reuşi. Eu nu prea sînt calm de felul meu, cred că se vede asta şi pe teren, că mă enervez destul de repede, mă agit.

"Visez s-ajung în Anglia!"
- În cantonament ce faci? Asculţi vreo muzică anume? Te uiţi la filme? Joci vreun joc?
- Să ştii că nu prea e timp de nimic. programul e cam acelaşi, adică două antrenamente pe zi, şi apuc doar să mai stau un pic pe net. Şi în unele seri mă mai uit la cîte un film.

- Să zicem că ai avea trei oferte de la echipe la fel de bune din Anglia, Italia, Spania şi fiecare ţi-ar oferi aceiaşi bani. Pe care ai alege-o?
- Pe cea din Anglia, clar! Anglia are ceva special, doar fotbalul acolo s-a născut! Atmosfera de la meciuri, totul îmi place!

- E vreun loc în care n-ai fost şi visezi să ajungi?
- Nu sînt mare amator de turism, dar am mers recent în Thailanda şi m-am simţit foarte bine, m-am relaxat şi mi-a plăcut.

- Inclusiv Piţurcă a comentat critic unele momente din viaţa ta personală. Îţi reproşezi ceva sau s-a exagerat?
- Eu îmi reproşez zilnic cîte ceva. Dar a fost acel scandal cu berile, pe care voi l-aţi ilustrat în Gazetă cu un fotomontaj cu mine cu multe beri în faţă. Probabil şi astăzi unii oameni au rămas cu impresia că era o fotografie, n-au înţeles că era fotomontaj! Dar înţeleg foarte bine că asta e viaţa de fotbalist, mai eşti şi lăudat, mai eşti şi criticat...

"Ajax are un mare avantaj, că se află în plin campionat, dar e ceva ce nu putem remedia. Sistemul din România depinde de climă şi n-avem cum să schimbăm asta"
Alex Chipciu, mijlocaş Steaua

"M-aş bucura să rămînă Mihai Costea, fiindcă mi se pare un jucător bun şi sîntem prieteni"
Alex Chipciu, mijlocaş Steaua


Ajax în semifinale cu Alkmaar
Adversara Stelei în "16-imile" Europa League, Ajax, a învins cu 4-0 în Cupa Olandei pe cei de la Vitesse Arnhem. Golurile au fost marcate de Hoesen (7), Schone (59) şi Sigthorsson (81 şi 86). Viitorul adversar pentru Ajax va fi Alkmaar. "Am învăţat repede lecţia primită în meciul cu Vitesse, cînd am pierdut cu 3-2 după ce am condus cu 2-0. Acum am avut acelaşi scor, dar am reuşit să mai marcăm de două ori şi să ne calificăm fără probleme", a precizat Frank de Boer, antrenorul olandezilor.

Mîine, cel mai important amical
Steliştii vor juca mîine, de la ora 13:00, în direct pe Look TV, cel mai important meci din cele două stagii de pregătire. Jucătorii lui Reghecampf vor da piept cu echipa lui Dan Petrescu, Dinamo Moscova. După această partidă, roş-albaştrii mai au de jucat, pe 5 februarie, cu Mlada Boleslav, din Cehia, cu Slovan Bratislava, din Slovacia, pe 7 februarie şi pe 9 februarie cu Jablonec, tot din Cehia.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
tigruzzu
tigruzzu  •  03 Februarie 2013, 03:22
Postat de pathfinder01 pe 02 Februarie 2013, 22:56

Tu fara sa-ti dai seama, ai o problema. Nu exista articol cu Steaua in care sa nu ai cel putin un comentariu. Sunt curios cu ce echipa tii si ce parere ai despre ea. Nu as avea nimic de comentat la adresa ta, dar jignesti fara rost si se pare ca suferi foarte mult.

După cum vorbești, suferi chiar tu.

pathfinder01
pathfinder01  •  02 Februarie 2013, 22:56
Postat de alpin pe 02 Februarie 2013, 08:30

Il intreaba cineva pe ReghBlat cine sa joace?!? Ciobanul-antrenor ar trebui sa aduca jucatori competitivi, nu sa se bazeze doar pe "valize" si "limonada Lance Armstrong". Cu Ajax nu va arbitra Deaconu, ca aseara.

Tu fara sa-ti dai seama, ai o problema. Nu exista articol cu Steaua in care sa nu ai cel putin un comentariu. Sunt curios cu ce echipa tii si ce parere ai despre ea. Nu as avea nimic de comentat la adresa ta, dar jignesti fara rost si se pare ca suferi foarte mult.

bogdany79
bogdany79  •  02 Februarie 2013, 20:52
Postat de freegigi pe 02 Februarie 2013, 10:39

Nu sunt de acord cu tine.Chiriches are calitati foarte bune, doar ca nu se concentreaza.Stie ca e titular otice ar face.Lato e unul din fundasii de banda buni din fotbalul romanesc si mi se pare ca e in crestere de forma.Pintilii din punctul meu de vedere e cel mai complet mijlocas central din fotbalul nostru.Iar Bourceanu daca joaca mult mai bine fata de anul trecut, o face si pt ca il are alaturi pe Pintilii.Adi Popa e cam singurul jucator care dribleaza si isi depaseste adversarii in viteza, doar ca se precipiteaza foarte mult.Iar Nikolici nu e marcaror, dar face si lucruri bune.Rusescu a dat cel mai bun randament cu Nikolici in fata sa.Iar daca zici ca Tanase si Chipciu sunt slabi...

N-am spus ca Tanase si Chipciu sunt slabi, de Tanase nu am vorbit pentru ca nu va fi la meciul tur, iar pe Chipciu il plac foarte mult (scrie si in coment). Sa ma insel eu cu restul...sa ai tu dreptate, m-as bucura. Vreau sa ne calificam, doar ca in acest moment eu vad altfel randamentul jucatorilor. Din pacate pentru tur se pare ca nu va fi Szukala. Chiriches a crescut mult langa el, sa vedem daca va fi la acelasi nivel si langa Gardos. Sper ca vor fi mai concentrati in meciurile ce vin. Oricum avem un lot subtire valoric, am ajuns sa ma rog sa nu se mai accidenteze altcineva.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close