INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Se sperie uşor! » Rîpă e cel mai fragil jucător din lotul Stelei, deşi provine din Champions League

Cornel Rîpă (dreapta) a dezamăgit în meciurile jucate de Steaua în această iarnă
Cornel Rîpă (dreapta) a dezamăgit în meciurile jucate de Steaua în această iarnă

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 februarie 2013 20:45

Emotivul Rîpă poate fi influenţat de atmosfera şi de miza de la Amsterdam. Soluţia lui Reghecampf ca fundaş dreapta a clacat des la Galaţi şi a fost dezastruoasă în amicalele din iarna asta.

Reghecampf a mizat pe Rîpă în amicale şi ex-gălăţeanul e favorit să joace din start şi la Amsterdam, chiar dacă antrenorul păstrează şi varianta Chipciu pentru poziţia de apărător dreapta. Pentru Cornel, situaţia e complicată: el a jucat rău în testele din iarna aceasta şi experienţa de la Galaţi confirmă că e, în general, un tip emotiv, a cărui prestaţie depinde mult de moral.

"Era fricos şi la Oţelul, randamentul lui era, de obicei, mai scăzut în partidele cu miză mare, cînd presiunea creştea. Şi dacă începea prost un meci, sigur continua în aceeaşi notă", susţine unul dintre oamenii care au lucrat cu Rîpă la fosta campioană a României.

E în cea mai slabă formă
Cu trupa de la Dunăre, Cornel a jucat în Champions League în stagiunea trecută, una foarte slabă pentru el. A încasat, de-a lungul sezonului, 4 note 4 şi o dată a luat 3. Jocul prost a continuat în a doua jumătate din 2012.

A fost cel mai slab fotbalist al Oţelului în primele 18 runde! Dintre toţi jucătorii care au bifat măcar 10 partide în formaţia din Galaţi, nici unul nu a evoluat mai slab decît noua achiziţie a Stelei, a cărei medie a notelor e 4,93!

"Scapă de frică!"
Fragilitatea psihică a lui Rîpă, remarcată la Galaţi în cel mai bun sezon din istoria clubului, s-a accentuat de la transferul în Ghencea al fundaşului. Reghecampf a insistat cu Cornel în amicalele din Turcia şi a căutat să-l încurajeze după ce a remarcat teama din jocul lui.

"Nu-ţi mai fie frică!", "Nu te mai grăbi, uită-te înainte!", "Fii mai calm!", i-a transmis antrenorul ca să-i dea încredere "lateralului" în vîrstă de 23 de ani, al cărui debut în roşu şi albastru se va produce într-o atmosferă încinsă, cu 53.000 de spectatori în tribunele Amsterdam ArenA, şi într-o partidă cu miză mare, turul 16-imilor de finală din Europa League.

Riscă soarta lui Dănănae
Acum exact un an, Steaua a mai sacrificat un fundaş dreapta cu cotă bună. Ovidiu Dănănae debutase în tricoul "naţionalei", ca şi Rîpă, şi a apărut prima oară ca stelist contra lui Twente, tot o formaţie din Olanda. A fost titular în turul de la Bucureşti, pierdut cu 0-1, şi a devenit "ţap ispăşitor" pentru eşec şi deja indezirabil în Ghencea. După o jumătate de an în care a mai jucat foarte puţin, i-a fost reziliat contractul.

" Becali timorează!"
De ce va fi mai greu pentru Rîpă la Steaua decît era la Galaţi? Andrei Dumitraş, fundaşul dreapta pe care roş-albaştrii îl luaseră astă-vară de la Ceahlăul, iar acum l-au trimis înapoi în Moldova, a explicat cum l-a afectat atmosfera din Ghencea: "Simţeam declaraţiile critice ale domnului Becali. OK, e patron şi are dreptul să spună orice, dar sînt oameni şi oameni, fiecare reacţionează diferit. Pe mine mă deprimau criticile".

Singura achiziţie de pe teren
Evoluţia lui Rîpă va fi urmărită atent şi fiindcă el acoperă un post-problemă în Ghencea, de fundaş dreapta, şi întrucît el va fi singura nouă achiziţie a Stelei utilizată de la începutul meciului cu Ajax. Cealaltă noutate din lot, Gabriel Iancu, nu poate apărea la Amsterdam. Atacantul adus de la Viitorul este pe lista înregistrată la UEFA, dar nu este încă OK din punctul de vedere al pregătirii fizice, după ce a suferit o accidentare.

118 meciuri a strîns Rîpă în Liga 1 şi a marcat o singură dată. În această stagiune din campionat a jucat de 14 ori

E cel mai ieftin fundaş
Jucătorul: Cît a costat (euro)
Rîpă: 100.000
Gardoş: 250.000
Chiricheş: 700.000
Latovlevici: 300.000

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ionut_gl
ionut_gl  •  13 Februarie 2013, 16:41

va omoara ripa:))

salaaurel
salaaurel  •  13 Februarie 2013, 16:32

Părerea mea este ca Rapa va face un meci bun sau foarte bun dar ciobanul sa nu-l intimideze cu părerile lui de redus in cunoștință de fotbal. Hai Cornele. Succes Steaua.

teodor.muresan
teodor.muresan  •  13 Februarie 2013, 10:18
Postat de ovidiu_3003 pe 13 Februarie 2013, 08:13

Cruz era jucator ...

LIKE.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close