STEAUA - AJAX  ·  STEAUA - AJAX 2-0, 4-2 D. PEN.

Steaua a bătut şi la dineu » Gest şi cuvinte incredibile ale lui Van der Sar la adresa lui Duckadam

Doi portari de legendă: Duckadam şi Van der Sar.
Doi portari de legendă: Duckadam şi Van der Sar.

Articol de — Duminica, 24 Februarie 2013, 00:00

Cu o seară înainte de returul cu Ajax, cei care au participat la masa oficială au rămas surprinşi de speech-ul pregătit de fostul portar olandez la adresa lui Helmuth.

Succesul Stelei din faţa lui Ajax, de joi seară, n-a fost singura lovitură pe care trupa din Ghencea i-a dat-o campioanei Olandei. Miercuri seara a avut loc dineul oficial, la care, din partea roş-albaştrilor, a participat, printre alţii, Helmuth Duckadam, iar de la batavi tot un fost mare goalkeeper, Edwin Van de Sar.

După ce ambele delegaţii au ajuns, gazdele au dorit să deschidă seara cu un discurs prin care să-l elogieze pe Van der Sar. Acesta însă s-a ridicat de la masă şi a cerut să vorbească el timp de cîteva minute.

"E o mare onoare pentru mine să mă aflu acum la aceeaşi masă cu un portar faimos. Clubul dumneavoastră trebuie să fie privilegiat că are în conducere o astfel de legendă. Primiţi tot respectul meu pentru un nume imens. Realmente, performanţa realizată de domnia sa în 1986 e una formidabilă şi nu ştiu dacă va putea fi bătută vreodată", a spus Van der Sar, care i-a uluit pe ceilalţi participanţi la dineu.

Van der Sar s-a aflat în poarta naţionalei Olandei la 3 turnee finale consecutive în care "portocala mecanică" a fost mereu eliminată în urma loviturilor de la 11 metri: Euro 1996, Mondialul francez din '98 şi Europeanul din 2000. Duckadam s-a aflat în poarta Stelei la un singur meci care a necesitat penalty-uri, finala Cupei Campionilor din '86, cînd a parat nu mai puţin de 4 lovituri!

"Cred că a fost cel mai emoţionant moment trăit de mine în ultima perioadă. Să-l aud spunînd pe Van de Sar asemenea lucruri despre mine e incredibil. N-am cum să exprim în cuvinte cum m-am simţit" (Helmut Dukadam)

Cine a fost Van der Sar
- portar olandez, născut în 1970
- a jucat la Ajax, între 1992 şi 1999, bifînd 226 de partide şi un gol marcat
- între 1999 şi 2001 a fost la Juventus
- a jucat apoi la Fulham pînă în 2005
- între 2005 şi 2011 a evoluat la Manchester United
- pentru "naţionala" Olandei a bifat 130 de selecţii şi a participat la nu mai puţin de 8 turnee finale de Campionat European şi Mondial
- a cîştigat 22 de trofee cu Ajax şi cu Manchester, printre care două Ligi ale Campionilor, o Supercupă, o Cupă Intercontinentală şi un Campionat Mondial al cluburilorCât de departe ieşim din casă, ca să nu primim amendă? Poliţia răspunde la 10 întrebări

Libertatea

Comentarii (43)

zurzu_zurzu  •  24 Februarie 2013, 18:01

Respect Van der Sar!Un foarte mare portar un f mare caracter!

dordor  •  24 Februarie 2013, 17:25

asa prietene reporter... cind un strain arata respect romanashului, foarte rar dealtfel, ce zice romanashu' ? ''eu sunt smecher, el e fraier, deci ii sunt superior'' ! puteai sa te ocupi de alte subiecte gen, Bahmu-Prigoana ...

haxor  •  24 Februarie 2013, 16:38

un articol manipulat de un ziarist la fel de manipulat si pe langa meserie. Normalul din lumea civilizata se pare a fi anormal in lumea frustratilor de ziaristi romani si vad victorii in tot ce de fapt tine de bunul simt al unui club profesionist si nu de mahala si manelareala tipica conducatorilor de cluburi dinj tara. Ce pacat ca n-am un bici si o putere sa va intind pe jos ca Zorro, asta meritati gainàrilor! :-)) Respect celor doi portari, respect jucatorilor si stafului sportiv de la Steaua, restu mergeti unde stiu eu cu ziaristii vostri de doi bani! :D

Vezi toate comentariile (43)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 MotoGP, Documentar

Marc Marquez

Digi 2
19:00 Rezumat

Golurile lunii martie

Digi 4
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Rezumat

Magazinul Ligii Campionilor

Digi 3
Program TV complet

Liga 1