INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Zăpada ţine cu Olanda » La fel ca la meciul cu Twente, Steaua şi-a dat programul peste cap din cauza ninsorii

Anul trecut, steliştii s-au antrenat prin noiene de zăpadă, la munte.
Anul trecut, steliştii s-au antrenat prin noiene de zăpadă, la munte.

Articol de , - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 februarie 2013 20:41

Steliştilor nu le priesc meciurile cu olandezii! În iarna trecută, roş-albaştrii au jucat în aceeaşi fază a Europa League cu Twente, dar pregătirea a avut de suferit.

Mai exact, elevii lui Ilie Stan, cel care antrena atunci trupa din Ghencea, au revenit din cantonamentul din Turcia la Bucureşti, unde se juca prima manşă, cu o săptămînă înaintea meciului. Numai că vremea le-a creat mari probleme. Zăpada a făcut ca steliştii să ajungă să se pregătească într-un balon, pe un teren sintetic, dar numai pentru două zile, pentru că din cauza vîntului puternic acesta s-a prăbuşit!

Acum, la fel ca şi atunci, vremea nu e aliatul românilor. Reghecampf a decis ca echipa să ajungă în Olanda cu 5 zile înainte pentru a se obişnui cu vremea. Iniţial, steliştii trebuiau să fie cazaţi pînă miercuri seara în Hoenderloo, o localitate aflată la 80 de kilometri de Amsterdam. Dar, pentru că terenul de antrenament era în totalitate acoperit de zăpadă, delegaţia română a renunţat la idee şi a plecat de acolo spre capitala Olandei, unde a ajuns la miezul nopţii şi s-a cazat la hotelul Holiday Inn, acolo unde erau aşteptaţi abia trei zile mai tîrziu! Însă, problemele nu s-au oprit aici. Ieri seară, steliştii s-au antrenat pe terenul lui Utrecht, la 40 de kilometri de Amsterdam.

Distracţie în "Cartierul Roşu"
Jucătorii Stelei au primit ieri cîteva ore libere din partea conducerii, aceştia părăsind hotelul în care sînt cazaţi. Reghecampf a decis să-i scoată la o plimbare în centrul oraşului, iar mai mulţi dintre fotbalişti au preferat să viziteze celebrul "Cartier Roşu" din Amsterdam, cunoscut pentru vitrinele cu dame de companie. După două ore de relaxare aceştia s-au întors la hotel, iar astăzi au programate două antrenamente.

"Dacă n-au fost condiţii, nu puteam să rămînem acolo. Terenul era acoperit cu zăpadă. Camerele n-au fost chiar ok, a fost destul de frig şi a fost bine că s-a decis să ne mutăm, pentru că nu puteam să stăm acolo" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

"Face parte din viaţa unei echipe de fotbal, se pot întîmpla şi lucruri din astea. Important pentru noi e că sîntem bine, sîntem concentraţi pe ceea ce avem de făcut şi sîntem pregătiţi pentru un meci bun şi sperăm să-l şi obţinem" (Raul Rusescu, atacant Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Gardoş e peste Szukala"
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, crede că oficialii roş-albaştri greşesc atunci cînd cred că polonezul Lukasz Szukala este mai valoros ca Gardoş. "Szukala nu e mai bun ca Gardos ca fundaş central. Să vedem dacă se acomodează Rîpă la Steaua. Dacă nu se impune, va juca acolo Chipciu. Chiricheş va juca bine cu Ajax, greşelile le face doar în amicale", a spus Dragomir.

Terapie cu goluri
Laurenţiu Reghecampf a găsit metoda de încărcare pozitivă a jucătorilor înaintea meciului cu Ajax de peste două zile: "Am revăzut toate golurile pe care le-am marcat în prima parte a campionatului, am văzut momentele frumoase pe care le-am trăit. Trebuie să încarc pozitiv echipa, cu lucrurile frumoase". Acesta e convins că Steaua pleacă cu şansa a doua joi: "Nu cred că putem ajunge la nivelul lui Ajax, pentru că ei au foarte multe meciuri oficiale jucate, dar sînt sigur că jucătorii noştri vor face faţă, au valoare. Sînt foarte mulţi oameni pe care vrem să-i bucurăm în momentul în care vom intra pe teren la Amsterdam".

Sfaturi pentru stelişti
Ovidiu Stîngă, spionul Stelei pentru meciul cu Ajax, a vorbit la Radio GSP despre egalul lăncierilor cu Roda: "Scorul de 1-1 ar trebui să-i nemulţumească pe stelişti. O echipă de talia lui Ajax nu-şi poate permite să facă două meciuri acasă cu rezultate negative. Se vor mobiliza triplu. Steliştilor le dau public două sfaturi: Să blocheze benzile de teren şi să nu o lase pe Ajax să se apropie de prima treime a Stelei! Ajax e o echipă care elimină uşor adversarii pe faza ofensivă şi are mulţi jucători care ştiu să dea pasa decisivă".

Duckadam i-ar ataca pe olandezi cu Tatu
Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, l-a sfătuit pe Laurenţiu Reghecampf să-l folosească pe brazilianul Tatu titular cu Ajax în dauna lui Nikolici. "Eu cred că singura problemă care se pune vizavi de echipa cu care vom intra pe teren este dacă în atac va fi Tatu sau Nikolici. În rest, cred că altă variantă pentru echipă nu avem. Părerea mea este că punctul slab al lui Ajax este apărarea, pentru că la mijloc şi în atac sînt buni. Eu, unul, aş merge pe viteza de reacţie a lui Tatu şi pe jocul lui combinativ!", a precizat "eroul de la Sevilla".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează