INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  STEAUA - AJAX 2-0, 4-2 D. PEN.

Andone a fost la meciul lui Chelsea cu Sparta Praga pe Stamford Bridge: "Chelsea are probleme, Steaua are şanse"

Articol de - Publicat sambata, 23 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 februarie 2013 23:00

Fostul tehnician al CFR-ului, aflat în vacanţă la Londra, a văzut pe viu viitoarea adversară a Stelei şi a făcut caracterizarea meciului pentru DolceSport.

Steaua are la dispoziţie 12 zile pentru a pregăti primul meci cu Chelsea, de pe teren propriu, şi poate primi o mînă de ajutor de la unul dintre cei mai experimentaţi tehnicieni din fotbalul românesc. E vorba despre Ioan Andone, cel care joi seară s-a aflat în tribunele stadionului Stamford Bridge şi a urmărit returul dintre Chelsea şi Sparta Praga, terminat 1-1, scor care a calificat-o pe Chelsea în optimile Europa League, unde va da peste Steaua.

Ieri dimineaţă, Andone a intervenit telefonic în emisiunea Morning Sport, de la Dolce, şi a comentat pe marginea evoluţiei trupei lui Benitez.

- Domnule Andone, care e concluzia meciului Chelsea - Sparta Praga?
- Sincer? Chelsea a avut mare noroc, dar mare de tot ca să se califice.

- De ce mare noroc?
- Pentru că meciul a fost controlat aproape în întregime de Sparta Praga. Cehii au dominat, au avut posesia, au marcat, iar la 1-0, în minutele 88 şi 89, au ratat două ocazii foarte mari. Dacă ar fi înscris, calificarea era închisă şi Steaua mergea la Praga, nu la Londra. În plus, a fost nevoie de clasa şi geniul lui Hazard, care a înscris printr-o execuţie deosebită la ultima fază, altfel aş fi văzut prelungiri.

- În aceste condiţii, cum apreciaţi şansele Stelei?
- Steaua are şanse, chiar are, însă cu o condiţie, şi anume Chelsea să joace la fel cum a făcut-o cu Sparta Praga. Cred că au intrat un pic relaxaţi ţinînd cont de rezultatul din tur, de la Praga, cînd au cîştigat cu 1-0, dar n-au odihnit jucători. Practic, în afara lui Lampard şi a lui Hazard, belgianul intrînd şi el pe parcurs, au jucat toate numele lor grele.

- Sparta Praga a fost aproape de surpriză, aţi asemăna Steaua cu Sparta Praga?
- Da, exact. V-am spus, Sparta Praga a făcut un meci de posesie, ceea ce şi Steaua poate realiza. Totuşi, nici un meci nu seamănă cu altul, dar aşa cum am văzut-o pe Chelsea, Steaua trebuie să spere.

- Care ar fi punctele vulnerabile ale englezilor?
- Sparta Praga a pus probleme în special în zona centrală a lui Chelsea. Aşa au marcat golul, aşa şi-au mai creat şi alte situaţii. Colaborarea dintre Terry şi Cahill n-a fost bună, acolo mi s-a părut că trupa lui Benitez poate fi surprinsă.

"Va fi extrem de important în economia calificării meciul tur, de la Bucureşti. Eu cred că Steaua nu va pierde în primul joc, după care totul se va decide la Londra" (Ioan Andone)

"Dacă Steaua a reuşit să întoarcă de la 0-2 şi să se califice în faţa unei echipe ca Ajax, atunci vă daţi seama ce forţă de joc poate avea această formaţie. Vom avea două meciuri teribile, mai ales cel de la Bucureşti" ( Rafa Benitez, antrenor Chelsea)

Chelsea - Sparta Praga 1-1
Hazard (92) / Lafata (17)

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Terry, Cahill, Bertrand - Ramires, Obi Mikel, Moses - Mata, Torres, Oscar (Hazard, 68). Antrenor Rafael Benitez

ŞTIRI

Steaua - Chelsea, de la ora 20:00

Prima manşă dintre Steaua şi deţinătoarea Champions League se va disputa la Bucureşti, pe Arena Naţională. Meciul e programat pe 7 martie şi va începe de la ora 20:00, iar returul va fi o săptămînă mai tîrziu, pe Stamford Bridge, şi va debuta la ora 22:05. Spre deosebire de "dubla" cu Ajax, confruntările cu englezii vor fi televizate şi de Pro TV, nu doar de Dolce şi Digi.

Dolce a bătut Pro TV!

Victoria Stelei în faţa lui Ajax şi calificarea în "optimile" Europa League a făcut ca audienţa DolceSport să explodeze. 615.000 telespectatori pe minut au privitat prestaţia roş-albaştrilor transmisă de Dolce, iar în acelaşi timp pe ProTV se uitau 587.000 de oameni, iar la Antena 1, 486.000. Partida de pe Arena Naţională a fost transmis şi de Digi Sport, dar postul RCD&RDS nu este măsurat.

A făcut infarct cînd a cîştigat Steaua

Un suporter din Bîrlad al Stelei, Mihai Irimia (61 de ani), a murit după ce a suferit un infarct în timp ce urmărea la televizor meciul dintre Steaua şi Ajax. "N-a băut niciodată, n-a avut vreo boală de-a lungul vieţii, era un om calm şi uite ce nenorocire a păţit. S-a întîmplat după ce Steaua s-a calificat la penaltyuri. Are un băiat, nu are nepoţi, dar era fanatic cu Steaua", a declarat agenţiei Mediafax finul acestuia, Ion Vrînceanu.

Vezi şi: 
FOTO Băieţi ascultători ;) » Au revăzut scenariul cu Valencia şi l-au pus în scenă. 5 asemănări cu meciul din 2005

FOTO "Loco Lato" » Cum sărbătoreşte golurile: "Lunetistul", "Rinocerul", "Stripperul", "Ochelaristul" :D
FOTO Mesaj emoţionant al lui Neşu pentru eroul Stelei din meciul cu Ajax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
gymd
gymd  •  23 Februarie 2013, 13:28

doamne ce oameni, cat suflet a pus omul ala de a murit, Doamne fereste

eugol
eugol  •  23 Februarie 2013, 13:16

tot respectul pentru Andone!. mereu a fost un om echilibrat si corect.

thumbzilla
thumbzilla  •  23 Februarie 2013, 11:35
Postat de calinescu_ pe 23 Februarie 2013, 08:48

STIAM SI NOI CA ANDONE ESTE SLUGOIUL FAMILIEI BECALI .........!!!!!

ce sa-i faci...orice jucator sau antrenor viseaza la steaua :)) fie ca o recunoaste fie ca nu,toti viseaza sa treaca pe la cea mai galonata echipa din romania.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează