INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  CHELSEA - STEAUA

FOTO Imperiul expaţilor » Peste 8.000 de români au fost alături de Steaua pe Stamford Bridge

Suporterii steliști au fost extrem de entuziaști aseară +9   FOTO
Suporterii steliști au fost extrem de entuziaști aseară

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 martie 2013 13:36

Cu bilete luate oficial sau la suprapreţuri create de bişniţari conaţionali, 8.000 de români au transformat Stamford Bridge în fief roş-albastru.

Petr Cech iese la încălzire şi stadionul erupe. Nu în urale, în huiduieli! Pentru portarul legendar al lui Chelsea, atmosfera de la el de acasă, de pe Stamford Bridge, e mai rece ca temperatura Londrei. Cehul se opreşte şi priveşte un pic către peluza Shed, din care mii de români flutură tricolorul şi fulare roş-albastre.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Englezii nu umplu peluza lor, deşi "Matthew Hardings" e pentru Chelsea ce înseamnă "The Kop" pentru Liverpool, zona în care ar trebui să se găsească fanii cei mai devotaţi şi mai gălăgioşi. Vocea care prezintă echipele la staţie nu e una anonimă, ca în România şi ca în mai toate ţările, pe teren apare un tip la costum şi cu un microfon în mînă.

Recită rapid numele steliştilor, românii din tribune abia se încurcă în urale, salută cîte două nume o dată, apoi trece la albaştri şi-i pomeneşte accentuîndu-şi vocea şi gesturile, announcerul se transformă într-un Horia Brenciu. Apoi o dă în bară: "Să le urăm bun venit oaspeţilor noştri din Republica Cehă!".

"România, România!"
Arbitrul fluieră startul şi englezii bat sacadat din palme şi scandează "Chelsea! Chelsea!", de parcă tot crainicul ciudat le-ar da semnalul. 8.000 de roş-albaştri replică "Rooomââniiaaa!". Nu Steaua, România.

Probabil nici nu sînt cu toţii stelişti. Or fi şi dinamovişti, şi rapidişti, şi olteni. Aşa cum Steaua a avut şi la Madrid, şi la Liverpool, şi la Enschede. E galeria românilor plecaţi să muncească oriunde în Vest şi dornici să-i mai vadă şi pe alţii de-ai lor luptînd.

I-au făcut comunişti
Fanii englezi i-au ironizat aseară pe steliştii prezenţi pe Stamford Bridge. Britanicii au afişat un banner pe care scria "Steaua = Ceauşescu", aluzie la perioada dinainte de '89, cînd trupa din Ghencea era echipa favorită a dictatorului. (foto 4)

Protest tipic românesc
În startul partidei, un fan al Universităţii Craiova a intrat pe gazon, traversîndu-l. Acesta avea un tricou pe care scria: "Mititelu la puşcărie!". Suporterul s-a oprit în faţa galeriei roş-albastre şi i-a arătat degetul mijlociu. Stewarzii au intervenit şi l-au escortat în afara stadionului! (foto 5)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (34)
arpiriki
arpiriki  •  15 Martie 2013, 22:27

pt toti ofticosii de pe aici: stiu ca doare insa steoaia, stelemoaia, steluta, sau cum altcumva a-ti mai vrea s-o numeasca intelectualul dinauntrul vostru, Steaua petru ca asa ii este numele, este singura echipa din Romania, care in ultimii ani a jucat cu cateva super echipe, iar la meciurile atat tur cat mai ales retur au fost multi, foarte multi romani - romani pt ca precum spune si in articol sigur s-au strecurat si dinamovisti, rapidisti sau craioveni, mandrii de a strica pt o echipa romaneasca. Asa ca terminati odata cu invidia si fiti obiectivi. Daca Steaua ar fi jucat jenant si ar fi fost eliminata fara dubii, atunci v-as fi inteles rautatile, insa nu cred sa fi fost cazul.

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  15 Martie 2013, 21:36
Postat de zomborywill pe 15 Martie 2013, 09:58

MULTUMESC! DA, SUNT. IN DEFINITIV, AM SI DE UNDE MA INSPIRA. DACA VREI, TE ROG PRINTEAZA CE AM SCRIS, POTI SI MEMORA (O SA-TI PRINDA BINE) DACA VREI. TE ROG TRIMITE-I SI LUI becali - capetenia gintei voastre, SI, IN GENUNCHI, DIMINEATA SI SEARA, SAU CHIAR SI LA PRANZ, IN FATA SIGLEI LUI CHELSEA, STUTTGART SI DINAMO BUCURESTI, SMERITI, RUGATI-VA. DUMNEZEU SA VA AJUTE! CU MILA SI DEPLINA INCREDERE CA INTR-O BUNA ZI VA VE-TI GASI LINISTEA, AL VOSTRU SINCER SI DEPLIN SUPORTER ROMAN SI DINAMOVIST! SINCERE CONDOLEANTE!

vezi ca esti murdar la gura, ai mancat mult rahat, dute si cere-i pusculita la tactu s-o-mpaci pe mata fara datorii!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  15 Martie 2013, 21:32
Postat de gabryel28 pe 15 Martie 2013, 13:58

poi sau dat 2000 de bilete cati ati fost? 2 000 5 000 dau 8 000 mii!!GSP funtuva in gura de mincinosi si dezinformatori!!

maata-i mai aproape si mai disponibila, stai la rand cu tactu!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează