INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  CHELSEA - STEAUA (ÎN TUR 0-1), AZI, ORA 22:05, ÎN DIRECT PE PROTV, DOLCE1, DIGI1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Meciul anului pentru fotbalul românesc: Chelsea - Steaua, 22:05 » Ce prim "11" a ales Reghe pentru a se califica la Londra

Ieri a fulguit la Londra, azi se va juca la 0 grade Celsius
Ieri a fulguit la Londra, azi se va juca la 0 grade Celsius

Articol de GSP - Publicat joi, 14 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 14 martie 2013 18:41

Reghecampf crede că rezonanţa unei calificări contra lui Chelsea ar ajuta-o pe Steaua să devină şi mai populară decît este.

Steaua a ieşit din iarna românească şi a intrat în cea londoneză. Pentru seara asta, se estimează că se vor înregistra 0 grade în timpul meciului. Ieri a fost la fel de frig şi a nins, apoi a fost burniţă, iar ninsoare şi tot aşa, pe fondul unui soare ce păcăleşte la fel de tare ca echipa lui Benitez, dezastruoasă la Bucureşti şi apoi egala miraculoasă a lui United pe Old Trafford, de la 0-2.

Reghecampf s-a aşezat la conferinţa de presă pe scaunul pe care acum cîţiva ani îl ocupa Mourinho, portughezul pe care albaştrii încă îl divinizează, căruia îi interpretează fiecare acţiune şi fiecare declaraţie ca pe ceva magic. "Ai văzut ce a zis după ce a eliminat-o pe Manchester? Că echipa mai bună a pierdut. Sigur e o tactică, sigur urmăreşte să cîştige ceva cu cuvintele astea!".

Cum s-a comportat Reghe pe locul "Specialului"? A vorbit concentrat, a zîmbit de cîteva ori forţat, la întrebări care nici nu conţineau glume, de fapt, şi a recunoscut că se teme de o transformare în rău a alor lui.

- Domnule Reghecampf, este această partidă cea mai importantă din cariera dumneavoastră de antrenor?
- E un meci important pentru toată lumea, nu neapărat pentru mine. E important pentru echipă şi pentru fotbalul românesc să ne calificăm, nu neapărat pentru mine.

- Benitez a spus că n-a exersat loviturile de departajare. E un semn bun pentru Steaua, după ce Frank de Boer zisese la fel înaintea returului cu Ajax?
- Noi am exersat. Rămîne de văzut joi seară în ce măsură va fi util c-am făcut asta.

- Presiunea de pe Stamford Bridge va influenţa atitudinea echipei?
- Vom încerca să cîştigăm, aşa cum v-am obişnuit. Va fi foarte dificil joi seară, dar vom căuta să controlăm şi să cîştigăm meciul, am o echipă căreia îi place să joace.

- Un nou succes ar atrage atenţia multor cluburi mai puternice asupra jucătorilor Stelei. E o sursă de motivaţie în plus?
- Ei joacă fiecare meci pentru ei şi pentru viitorul lor. Dacă se va realiza vreun transfer, pe mine, sincer, nu mă interesează.

(Intervine la o întrebare adresată lui Pintilii: "Puneţi întrebări doar despre meciul de mîine! Concentraţi-vă pe asta!". Jurnalistul îl întrebase pe fotbalist ce făcea acum aproape un an, cînd Chelsea o învingea pe Bayern în finala Champions League)

- Care-i cea mai mare temere legată de această partidă?
- Îmi este teamă numai de cum va reacţiona echipa mea. Avem experienţa neplăcută de la Amsterdam, acolo n-am putut face jocul pe care-l plănuisem. Mai există şi o problemă medicală a lui Latovlevici, pe care sper să-l recuperăm pînă la startul meciului.

- Cît ar conta absenţa lui Lato?
- El a jucat foarte bine în ultima vreme, ar fi foarte greu de înlocuit. Aş căuta soluţia cea mai bună. Sper totuşi să-l am în echipă, să fie capabil să joace.

- Situaţia de la Chelsea, cu suporterii aflaţi în război cu Benitez, poate fi un sprijin pentru Steaua?
- Sigur, publicul are un rol foarte important. Dacă noi marcăm, atmosfera nu va mai fi una bună pentru formaţia gazdă.

- Ar fi o soluţie să-i folosiţi şi pe Szukala, şi pe Chiricheş, şi pe Gardoş în acelaşi timp, pentru o mai mare siguranţă la fazele fixe ale englezilor?
- Chelsea e cel mai important adversar pe care l-am întîlnit pînă în această fază. Am discutat foarte mult despre faze fixe, am exersat astfel de momente. Eu sînt de părere că nu neapărat avînd mulţi jucători înalţi, gata, te aperi mai bine la faze fixe! Contează cum tratezi asemenea faze.

- Se estimează că în tribune se vor afla cîteva mii de români. Vor reprezenta ei un ajutor important?
- Vom juca pentru toţi fanii Stelei, nu doar pentru cei din tribune, deşi suportul din timpul meciului contează. Probabil că după un joc foarte bun pe Stamford Bridge, vom avea şi mult mai mulţi suporteri.

"Mi s-a părut foarte bună Chelsea şi la Bucureşti. Individual, sînt fotbalişti foarte, foarte buni. Vom încerca să-i anihilăm" ( Mihai Pintilii, mijlocaş Steaua)

"Cine a văzut meciul de la Bucureşti şi-a dat seama că victoria noastră n-a fost o surpriză. Jucînd la fel, am avea aceleaşi şanse să învingem din nou" (Mihai Pintilii, mijlocaş Steaua)

563375-chelsea-steaua-caseta-ok.jpg*click pe imagine pentru zoom

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (53)
aius
aius  •  14 Martie 2013, 13:01

cel mai important meci este ptr. calificare cu Olanda!!!

daniels7714
daniels7714  •  14 Martie 2013, 12:51
Postat de catutcata pe 14 Martie 2013, 12:49

Mars ma..inteligentule. Echipe care n-au obţinut nici un punct pe teren în acest sezon: - DINAMO (ROMÂNIA) - Jeunesse d'Esch (Luxemburg) - Knattspyrnufelag (Islanda) - Crusaders (Irlanda de Nord) - Floriana (Malta) - Ulisses (Armenia) - Teuta (Albania) - Runavik (Ins. Feroe) - Vikingur (Ins. Feroe) - Trans Narva (Estonia) - Tre Penne (San Marino) - Libertas (San Marino) - La Fiorita (San Marino) - Lusitanos (Andorra) - FC Santa Coloma (Andorra) - UE Santa Coloma (Andorra) - Eschen-Mauren (Liechtenstein)

CE COMPANIE SELECTA !!! LE TREBUIE UN CAMPIONAT AL LOR :)))))

catutcata
catutcata  •  14 Martie 2013, 12:49
Postat de reddogsv pe 14 Martie 2013, 12:47

Schizofrenia este o psihoză caracterizată prin deteriorarea proceselor de gândire și de răspunsuri emoționale inadecvate. Tulburarea se manifestă prin halucinații auditive, deliruri paranoide sau bizare sau prin vorbire și gândire dezorganizate și este însoțită de disfuncție socială sau ocupațională semnificativă. Debutul acestor simptome apare de obicei la începutul perioade adulte, cu o prevalență globală de-a lungul vieții în jur de 0,3–0,7%..Diagnosticul se bazează pe comportamentul observat și pe experiențele raportate de pacient.

Mars ma..inteligentule. Echipe care n-au obţinut nici un punct pe teren în acest sezon: - DINAMO (ROMÂNIA) - Jeunesse d'Esch (Luxemburg) - Knattspyrnufelag (Islanda) - Crusaders (Irlanda de Nord) - Floriana (Malta) - Ulisses (Armenia) - Teuta (Albania) - Runavik (Ins. Feroe) - Vikingur (Ins. Feroe) - Trans Narva (Estonia) - Tre Penne (San Marino) - Libertas (San Marino) - La Fiorita (San Marino) - Lusitanos (Andorra) - FC Santa Coloma (Andorra) - UE Santa Coloma (Andorra) - Eschen-Mauren (Liechtenstein)

Vezi toate comentariile (53)
Comentează