INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  STEAUA - CHELSEA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1 ŞI PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Reghecampf e în faţa celei mai mari provocări din carieră: "De cînd am semnat cu Steaua visez la finală!"

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 martie 2013 09:47

Laurenţiu Reghecampf e optimist înaintea primei manşe cu Chelsea, dar e convins că pasul către "sferturi" poate fi făcut abia după revanşa de pe Stamford Bridge.

- Domnule Reghecampf, aţi trecut de campioana Olandei, acum daţi piept cu campioana Europei. Cum aşteptaţi această "dublă"?
- E o etapă importantă din viaţa noastră, sper să fie una fericită şi să ne calificăm. Toate formaţiile din Europa League sînt puternice, nu ne gîndim neapărat la palmaresul adversarului. Eu sînt fericit că am ajuns la acest nivel, îmi doresc să dăm o replică pe măsură lui Chelsea şi să ne calificăm în "sferturi".

- Cît contează că, între cele două manşe cu Steaua, Chelsea se va duela cu Manchester United în Cupa Angliei?
- Nu ştiu, e strategia lor, pe mine mă interesează doar să ne facem noi jocul cum trebuie.

- Mihai Costea, Pîrvulescu şi Rocha s-au pregătit separat la ultimul antrenament...
- Asta nu vă interesează!

- Dar pe suporteri îi interesează...
- E vorba de nişte jucători care nu fac parte din lotul pentru meciul cu Chelsea şi trebuie să se antreneze altfel faţă de restul.

"Pe dreapta avem două variante, nu şi Chiricheş!"

- Cine va juca fundaş dreapta? În ultimele zile inclusiv Gigi Becali a tot vorbit despre această problemă...
- Din punctul meu de vedere nu e nici o problemă. Fiecare elev de-ai mei ştie ce are de făcut joi seara. Nu ne-am propus să schimbăm fotbaliştii de pe o poziţie pe alta. Chiricheş va juca sigur fundaş central, iar pe dreapta avem doar două nume care pot juca, pe care le ştiţi.

- Sincer, la cît estimaţi şansele să treceţi de Chelsea?
- Din punctul meu de vedere, fără să fiu din nou criticat, consider că avem şanse foarte mari să ne calificăm! Şi pot argumenta prin faptul că toţi jucătorii sînt sănătoşi, au ajuns la un nivel de pregătire şi de exprimare foarte bun. Partidele din Europa sînt speciale, iar forma de moment e mai mereu decisivă.

Exemplul Ajax

- Gazonul va arată un pic mai bine faţă de returul cu Ajax.
- Chiar nu contează terenul pentru că va fi acelaşi pentru ambele formaţii. Repet, ca să nu mai existe discuţii, aşa cum am spus şi înaintea meciului cu Ajax, trebuie să fim mîndri că avem un asemenea stadion. Eu sînt mîndru şi mă simt împlinit cînd jucăm aici.

- Rezultatul de joi e vital pentru calificare?
- Nu trebuie să uităm că e vorba de o dublă manşă. Indiferent ce vom face joi, mai avem un retur. Nici după 0-2 la Amsterdam nu ne mai dădea nimeni şanse, iar la Bucureşti am reuşit să ne calificăm. Aşa şi acum, totul se va decide la Londra.

- Poate juca Steaua finala Europa League?
- Mă gîndesc la acest lucru de la primul meci pe care l-am avut în Europa League, astă-vară. E normal să mă gîndesc, atunci cînd există o şansă. Dar cel mai important e să cîştigăm primul meci cu Chelsea, apoi mai discutăm.

Nu existăm pentru ei
Partida din această seară nu e pomenită mai deloc pe site-ul oficial al londonezilor. Informaţia apare doar la programul echipei, acolo unde e afişat viitorul meci al formaţiei. În rest, absolut nimic despre deplasarea la Bucureşti sau lotul pe care Benitez l-a luat în România!

În schimb, fanii lui Chelsea pot găsi informaţii despre pregătirea din vara viitoare sau pot citi un interviu cu brazilianul David Luiz despre meciul Brazilia - Rusia, programat la finalul lunii pe Stamford Bridge. Nici presa din Insulă nu oferă prea multe date despre întîlnirea de diseară, iar Daily Mail a făcut o gafă uriaşă, scriind că Chelsea va juca în Bulgaria!

6,50 e cota pentru cel mai probabil scor diseară, 1-1, în viziunea stanleybet

5,25 e cota pentru cel mai probabil marcator, Lampard sau Torres, oferită de gamebookers. Dintre stelişti, M. Costea stă cel mai bine, cu o cotă de 8,00

5,00 e cota oferită de bwin pentru calificarea Stelei. Chelsea are o cotă de 1,13

"Ca să baţi Chelea trebuie să joci perfect, să fructifici orice ocazie ivită" (Gică Hagi)

"Îmi doresc să controlăm jocul, chiar dacă vom avea în faţă o echipă teribilă. Dacă reuşim să nu primim gol la Bucureşti, şansele de calificare vor creşte mult" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Nu-mi place să le povestesc jucătorilor experienţa mea de jucător, dar trebuie să ştie că atmosfera din Anglia e diferită faţă de cea de pe alte stadioane" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"E cel mai important meci din cariera mea, jucăm cu deţinătoarea Ligii Campionilor, nu?! Nu mă gîndesc la nici un transfer după acest joc" (Vlad Chiricheş, fundaş Steaua)

"Partidele cu Chelsea trebuie să fie o plăcere pentru noi. Eu sînt optimist, chiar dacă adversarii au o experienţă superioară" (Vlad Chiricheş, fundaş Steaua)

"Nu e doar un meci, e un episod important din viaţa mea şi a jucătorilor mei. Putem bate pe absolut oricine, avem nevoie doar de o seară bună" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"O echipă care a eliminat-o pe Ajax e sigur foarte bună! Olandezii tocmai o scoseseră afară din Europa pe Manchester City!" (Rafael Benitez, antrenor Chelsea)

562306-poza-noua.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (64)
radianu
radianu  •  07 Martie 2013, 12:21

Mi se pare putin hazardat ca se joaca cu Rusescu varf impins! El da randament ca al doilea varf!

vladone29
vladone29  •  07 Martie 2013, 11:35
Postat de gardenparty pe 07 Martie 2013, 10:38

diseara visul va lua sfarsit!

S-au cosmarul tau va continua :)...pana atunci spunene si noua ceva de echipa da,la ce ora,si cu cine joaca in europa?...e pe undeva prin optimile ucl ?:))

gen_mitza
gen_mitza  •  07 Martie 2013, 11:04

Felicitari Steaua dar in primul rand felicitari Reghe. A reusit sa faca o echipa puternica formata 90% din romani, ceea ce nu credeam ca o sa vad prea repede. Dinamovistii,rapidistii si moldovenii sa mai taca din gura, in romania nu exista decat Steaua si CFR !

Vezi toate comentariile (64)
Comentează