INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  STEAUA - CHELSEA 1-0

VIDEO+FOTO Rafa, mai dă-ne un rînd! » Steaua a învins cu 1-0 campioana Europei!

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 martie 2013 23:12

Steaua a jucat din nou curajos, cu atitudinea unei echipe mature, sigură pe ea. Băieţii lui Reghe au vrut şi au putut mai mult decît un adversar blazat şi redus la tăcere


Echipa din oraşul în care apa de la robinet nu este potabilă începe curajos meciul. În minutul 4, Chipiciu, din acelaşi oraş, în care, printre altele, e interzis să urinezi pe stradă, expediază primul şut spre poarta lui Cech. Cehul Cech, adoptat de oraşul în care se pare că este voie să urinezi pe stradă, priveşte cum mingea ocoleşte cadrul porţii. Steaua din oraşul imperfect Bucureşti joacă fără complexe în faţa lui Chelsea din Londra, dincolo de toate inepţiile transmise de ambasade şi touroperatori. Chiricheş şi Szukala nu se complică, Rîpă îl ţine la distanţă pe Hazard, Tănase protejează bine mingea, Chipciu şi-a început maratonul cu obstacole.

Click aici pentru VIDEO+FOTO!

Torres ciupeşte apărarea Stelei în minutul 17, cînd Chiricheş tratează prea blînd tacklingul. Rezolvă sigur Szukala, ieşit bine la dublaj. Chelsea se apără sus şi acceptă posesia adversarului cu un calm aristocratic. Gazonul dă semne de oboseală ca orice lucru cîrpit, iar asta se simte în precizia paselor. Treptat, posesia basculează spre formaţia lui Benitez, care, în toată splendoarea crizei pe care o traversează, rămîne una dintre echipele cele mai solide din lume. Lipsesc ruperile de ritm, se joacă prudent, economicos.

Spasiba gospodin Karasev

Ba nu, atmosfera se animă la centrarea lui Rîpă (prima reuşită din actualul sezon?), dar destinatarul lipseşte de la întîlnire. Vine apoi încă o ezitare a lui Chiricheş în faţa lui Torres, urmată de o revenire a fundaşului stelist. Ziceam că lipseşte scînteia? Lipsea pînă la mingea cîştigată de Chipciu, ajunsă la Latovlevici. Urmează centrarea cu exteriorul şi... şi... vine capul lui Rusescu?, nu, este faultul lui Bertrand, spasiba gospodin Serghei Karasev, apoi penaltyul transformat de Rrrraul Rrrrusescu. Este 1-0 în minutul 34 al meciului şi începe alt meci. Şi pentru Steaua, şi pentru Chelsea. Care Chelsea replică imediat prin Benayoun (39) şi Torres (42), numai că Tătăruşanu este redutabil la şuturile pe jos în pofida staturii sale de pivot la baschet. Pauză, lumea respiră speranţă. Lumea din oraşul acela al nostru cu toate defectele.

România, România! Publicul strigă, publicul simte că are meciul lui. Terry este electrocutat de Pintilii, care vede cartonaşul galben. Steaua nu cedează teren şi reuşeşte să se impună la mijloc, acolo unde adversarii se numesc totuşi Lampard, Mikel, Hazard, Oscar. Respectă-ţi adversarul, dar nu te teme de el! Sfatul lui Hagi funcţionează în faţa unei echipe care şi-a transportat blazarea peste Canalul Mînecii. Tănase şutează din marginea careului, Chipciu continuă să alerge şi să îl alerge pe David Ruiz. Sîntem undeva spre mijlocul reprizei secunde. Este momentul în care Steaua începe să îşi domine fizic adversarul, iar adversarul nu este nici Chiajna, nici Severin.

Rafa Benitez, poreclit Ospătarul de suporterii lui Chelsea, îl trimite în teren pe Mata. Spaniolul nu aduce nimic peste Benayoun, cel pe care îl înlocuise, fiindcă Steaua se apără atent şi atacă aspru. Rămîne 1-0 pentru Steaua, un rezultat mai solid decît pare la prima vedere. A doua vedere va fi la Londra, la bună vedere!


L-a pierdut pe Pintilii
Reghecampf a fost obligat să facă prima schimbare. Pintilii primise o lovitură şi n-a putut continua. Antrenorul s-a grăbit să-l înlocuiască şi fiindcă închizătorul luase deja un cartonaş galben şi risca eliminarea continuînd pe teren. În locul lui a intrat Prepeliţă, în minutul 58.

Tănase i-a enervat
Prestaţia peste aşteptări a roş-albaştrilor a aprins tribunele şi atmosfera de supermeci, dar fanii n-au apreciat chiar tot ce s-a petrecut pe teren. Tănase a scos publicul din sărite cu cîteva execuţii proaste şi a intrat în colimatorul spectatorilor, care au continuat să-l admonesteze pe mijlocaş la fiecare decizie greşită.

”Cîţi oameni sînt? Argăseală ştie”
Jandarmeria a fost surprinsă şi ea de numărul de oameni de pe stadion, mai mare decît capacitatea obişnuită, şi de faptul că zone care rămîneau de obicei libere erau ocupate de persoane care stăteau în picioare. "Cîţi oameni sînt pe stadion? N-aş putea să spun, mai bine întrebaţi-l pe domnul Argăseală, dumnealui ştie mai bine", a reacţionat Georgian Enache, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei.

Penalty corect
Steaua a deschis scorul dintr-un penalty corect acordat de către arbitrul Karasev, dar rusul i-a arătat doar cartonaşul galben lui Bertrand. Apărătorul lui Chelsea l-a împins pe Rusescu, în duelul desfăşurat la marginea careului mic din faţa lui Cech, şi românul a căzut. Raul se afla într-o poziţie excelentă, singur în faţa porţii englezilor, dar nu avea mingea sub control şi de aceea fundaşul stînga al britanicilor a scăpat numai cu avertisment, fără să fie eliminat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (115)
djcucu
djcucu  •  10 Martie 2013, 16:02

dedicam aceasta victorie dinamovistilor si rapidistilor, care in viata lor nu au trait o asemenea performanta!

kacsoa.
kacsoa.  •  08 Martie 2013, 23:15
Postat de florinch pe 08 Martie 2013, 12:17

Felicitari Steaua,respect Steaua,insa in campionat sper din tot sufletul sa va batem.In cupele europene:Forta Steaua,in campionat: Forta Dinamo!

sunt stelist , si sper sa va batem in campionat , dar in comentariul tau ai dovedit ca esti un om adevarat . mi-ar placea sa gandeasca la fel toti indiferent ca tin cu Steaua , Dinamo , Rapid , CFR , etc.

blackpoid
blackpoid  •  08 Martie 2013, 17:34

Intr-in sezon european am scos doua rezultate uriase : Man Utd - Cfr Cluj 0-1 si Steaua - Chelsea 1-0. Sa invingi doua dintre cele mai puternice echipe din Anglia arata k fotbalul romanesc e in crestere. Respect CFR. Respect Steaua.

Vezi toate comentariile (115)
Comentează