INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

A debutat la seniori! » David Popa a fost folosit în prima echipă a celor de la Birmingham City la doar 16 ani

Popa, la prezentarea oficială de la Birmingham
Popa, la prezentarea oficială de la Birmingham

Articol de - Publicat joi, 16 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 15 octombrie 2014 22:46

Puştiul plecat de la UTA i-a impresionat pe englezi în weekend, cînd a marcat o "dublă" pentru trupa U18 şi a fost promovat în lotul mare.

Are 1,90 metri înălţime la nici 17 ani, pe care îi va împlini abia în decembrie. Însă este deja un mic star la academia lui Birmingham City (divizia secundă din Anglia)! Trupa albastră l-a adus în acest an de la Arad, iar puştiul s-a impus rapid în echipa Under 18.

Sîmbătă, Popa a marcat două goluri în poarta lui Ipswich Town U18, echipa sa a întors scorul şi s-a impus, băiatul fiind lăudat de antrenorul Steve Spooner: "A marcat după o fază frumoasă şi apoi a punctat decisiv. A arătat dorinţă!".

Folosit contra lui Colchester
Reuşitele l-au propulsat în prima formaţie imediat! Profitînd de pauza dedicată meciurilor internaţionale, Popa a fost promovat printre seniori de tehnicianul Lee Clark, fiind folosit într-un amical disputat cu porţile închise împotriva lui Colchester!

Atacantul, format de Metalul Aiud, este originar din judeţul Alba şi a mai jucat la Atletico şi UTA Arad. Printre performanţe pînă acum, campion naţional la juniori E şi golgeter al competiţiei în 2009!

5 români joacă în primele două ligi din Anglia: Chiricheş (Tottenham), Gardoş (Southampton), Pantilimon (Sunderland), Tamaş (Watford) şi Ţucudean (Charlton)

1875 e anul fondării lui Birmingham City, care are în palmares două Cupe ale Ligii, ultima cîştigată în 2011

"David are o detentă impresionantă, un fuleu fantastic şi o tehnică destul de bună pentru un atacant" ( Cristian Păcurar, fostul antrenor al lui Popa)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
goghe
goghe  •  16 Octombrie 2014, 21:41

In sfarsit avem si noi un fotbalist mai tinar in Anglia - poate nu se strica!

sakamoto
sakamoto  •  16 Octombrie 2014, 12:48

Nasu a desfiintat fotbalul juvenil-lacomia de a stoarce cit mai multi bani-asa ca singura speranta de a mai avea fotbalisti romani de valoare, campionatele straine. Vae victis!

plischi
plischi  •  16 Octombrie 2014, 10:40

expresia antrenorului roman m-a dat pe spate. "tehnica destul de buna pentru un atacant"!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează