INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

A plecat de la Rapid ca să apere sub „Stâncă” » El e singurul jucător român care evoluează în Gibraltar!

Vlad Ignat
Vlad Ignat

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2019 12:56

Debutul lui 2019 i-a adus lui Vlad Ignat, portar care a făcut parte din proiectul început la Rapid în urmă cu un an și jumătate, o aventură cu totul inedită.

Goalkeeperul a semnat cu Glacis United, echipă aflată pe locul 7 din 10 în prima ligă din Gibraltar (Premier Division).

„Am semnat chiar după despărțirea de Rapid cu o agenție de impresariat din Ungaria, reprezentată în România de domnul Tiberiu Szabo. El și cei de la agenție au făcut tot posibilul să îmi găsească o echipă în această zonă. Între timp eu vorbisem deja să joc undeva aproape de casă, la Dej, dar știam că va trebui să plec curând. Inițial a fost vorba de ceva formații de Tercera sau chiar Segunda, ligi inferioare din Spania, dar nu s-a concretizat, s-a oprit totul la stadiul de discuții. A apărut și varianta primei divizii din Gibraltar și am decis că ar fi o experiență frumoasă din toate punctele de vedere”, explică fotbalistul de 23 de ani.

Sper să ne batem la Cupele Europene

Ardeleanul a mai jucat la echipa U19 a lui Valladolid și la UD San Pedro, tot în Spania, dar nu știa mare lucru despre fotbalul din Gibraltar. Doar că dă două echipe în preliminariile cupelor europene. „A contat și faptul că am jucat în Spania anterior și cunosc bine atât spaniola cât și engleza. Dar în echipa mea spaniola e de bază”.

Jucătorul născut la Alba Iulia spune că a fost bine primit de noii colegi și că la Glacis au avut loc, de curând restructurări masive de lot. „Mi-ar plăcea să ne luptăm pentru cupele europene și, poate, de acolo să îmi fac loc către o ligă mai importantă. Mi-ar plăcea mult să rămân în Vest, dar nu înseamnă că nu mai vreau să evoluez în România. Acasă, însă, la multe echipe lumea nu se ține de promisiuni”.

„În țară, la Rapid a fost cel mai frumos!”

22895 ignat

În țară a mai jucat pentru Unirea Alba Iulia, Corona Brașov, Dinamo 2, Metalurgistul Cugir, ACS Berceni, FC Brașov, Metalul Reșița, Sportul Snagov, Rapid București și Unirea Dej, pentru ultima dintre aceste echipe chiar în această toamnă, înainte de a pleca în Gibraltar. „Cel mai frumos a fost la Rapid. M-am despărțit de acest club cu tristețe și, pot să spun, chiar cu dezamăgire în suflet”.

L-a cucerit priveliștea stâncii, așteaptă să cunoască și maimuțele
Încă nu locuiește în peninsula teritoriu britanic, ci în Spania, la 80 de kilometri distanță. "Sper ca în următoarele zile să se rezolve și cazarea mea mai aproape de club. Nu am apucat să exploatez micuța țară, dar mi se par oamenii calzi și ordonați. Priveliștea celebrei stânci este extraordinar de frumoasă. Curând, aștept să văd și la fel de celebrele maimuțe", spune portarul.

Una dintre cele mai vechi federații din lume

Adus în mica peninsulă de la „granița” dintre Marea Mediterană și Oceanul Atlantic de militarii britanici, încă din secolul XIX, fotbalul este un sport popular în Gibraltar, federația de profil fiind una dintre cele mai vechi din lume (1895). Prima ligă are 10 echipe, cea de-a doua doar 7, iar toate partidele se joacă pe Victoria Stadium, de 2.000 de locuri.

Glacis United are 17 titluri, cele mai multe câștigate în anii ’60-’70, 9 consecutive. Cea mai titrată formație este Licoln Red Imps, campioană en-titre și deținătoare a 23 de titluri. Gibraltarul are două echipe care merg în preliminariile cupelor europene, iar naționala se află pe locul 194 în clasamentul FIFA.

Vlad Ignat este al doilea român care evoluează în micuțul campionat, după Lucian Burdujan.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close