STRANIERI  ·  FRANŢA

A pus Corsica pe jar » Adrian Mutu, primul conflict la Ajaccio

Mutu se plînge arbitrului de cotul primit în maxiliar. +3 FOTO
Mutu se plînge arbitrului de cotul primit în maxiliar.

Articol de — Marti, 23 Octombrie 2012, 00:00

Supărat că a fost înlocuit la 0-0 cu Bastia, atacantul a plecat de la stadion cu o jumătate de oră înainte de sfîrşitul derbyului. "Conducătorii trebuie să-l readucă pe linia corectă", a scris L'Equipe.

"S-a terminat luna de miere a lui Mutu la Ajaccio după numai două luni?", s-a întrebat ieri L'Equipe, după derbyul Corsicii. "Românul e agasat şi agasează", a observat cotidianul francez, amintind trei momente care i-au supărat pe colegii săi duminică.

Înlocuit în minutul 56, "logic, la o evoluţie insipidă", Mutu ("recunoscut pentru temperamentul vulcanic") n-a mai vorbit cu nimeni la stadion:
- a ieşit din teren fără să-l salute pe antrenorul Dupont
- nu a mai rămas pe banca de rezerve
- s-a dus direct la vestiare, iar de acolo, acasă

"Cînd au venit la cabine după meci, Mutu nu mai era la arenă. Plecase, ceea ce nu le-a plăcut deloc colegilor săi. Şi nici lui Dupont. Conducătorii trebuie să-l readucă pe linia corectă", a mai scris L'Equipe.

Însă nici Alex Dupont, nici preşedintele Orsoni nu l-au criticat în presă. "Mutu a fost zece zile la «naţională», era epuizat şi puţin ieşit din ritm, nu se recuperase fizic", a spus antrenorul. Iar şeful a explicat: "S-a dus la vestiar pentru că fusese lovit de un adversar în maxilar şi kinetoterapeutul i-a dat un analgezic".

"Mutu cocaină"
În derbyul corsican, facţiunea radicală a galeriei de la Bastia a încercat duminică să-l enerveze cu orice chip pe Mutu. Scandînd inclusiv "Mutu cocaină!" în prima repriză a meciului de la Ajaccio. Aluzie la scandalul din toamna lui 2004, cînd "tricolorul" a fost suspendat 7 luni de federaţia engleză şi concediat de Chelsea, care i-a cerut despăgubiri de 17 milioane de euro.

0 goluri şi 0 pase decisive are Mutu în 245 de minute jucate la Ajaccio (3 partide titular, una rezervă)

3 este nota primită de Adrian în ediţia de ieri a ziarului L'Equipe; cea mai mică de cînd e în FranţaInterviu cu infirmiera care s-a enervat după ce Arafat a spus la Antena 3 că nu au nevoie de echipament: ”Afirmația lui Raed Arafat e de o inconștiență pură”

Libertatea

Comentarii (2)

mvradulescu  •  17 Noiembrie 2012, 10:56

"Marele Mutu" este cunoscut in genere ca o persoana conflictuala. Daca o fi spus despre Bastia niste marlanii in genul celor pe care obisnuia sa le spuna pe "plaiurile mioritice" despre Steaua, nici nu ma mira ca si spectatorii echipei vizate au strigat la adresa sa niste adevaruri verificate . Cam asa se intampla cand fara motiv te simti "Cristos gornistul" si vine vremea sa nu mai poti arata in teren lucruri care inchideau gura la majoritatea contestatarilor. Sa-i gasim o echipa de antrenat prin judetul Arges ... ca acolo, macar parintii sai sunt respectati !

c_o_r  •  23 Octombrie 2012, 01:31

Chiar nu mai înțeleg nimic... Ieri, în Gazetă, Daniel Scorpie: „Ruptura s-a produs cînd tehnicianul gazdelor l-a scos inexplicabil în minutul 56, deşi Adrian fusese printre cei mai activi jucători!(...) Pînă şi suporterii au fluierat mutarea, de altfel singura înlocuire a lui Ajaccio!”

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:30 Raliuri, Reluare

Raliul din Dakar

Eurosport
15:00 Ciclism, Reluare

Curse din Italia

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Real Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1