INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Adio, dar rămîn cu tine! » Dominique Antognoni a anunţat de-acum o lună continuarea aventurii lui Chivu la Inter

Lui Chivu i se va reînnoi automat contractul pentru al treilea sezon dacă îndeplinește un barem de meciuri (25) în stagiunea 2013-2014
Lui Chivu i se va reînnoi automat contractul pentru al treilea sezon dacă îndeplinește un barem de meciuri (25) în stagiunea 2013-2014

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 12 iunie 2012 16:08

Jurnalistul român stabilit de două decenii în Italia explică de ce clubul nerazzurro e cea mai bună variantă pentru cariera şi familia lui Chivu, care a prelungit pînă în 2014.

Iar au avut dreptate Victor şi Giovanni Becali! "Ne îndreptăm spre un divorţ, Inter nu ne-a satisfăcut dorinţele. Şi apoi a sosit timpul ca jucătorul să plece, să schimbe ţara, să joace în alt campionat, în Italia e foarte stresant. Nu ducem lipsă de oferte şi sîntem foarte aproape de o despărţire", ziceau impresarii.

Exact aşa s-a şi întîmplat. ;) Ieri Chivu a semnat al doilea contract cu Interul, 2 ani plus opţiune pentru al treilea. Se vede că între timp campionatul Italiei a devenit mai puţin stresant, cine ştie. Şi poate că Milano s-a mutat într-o altă ţară.

Inter l-a vrut cu insistenţă, cum scriu de luni de zile. Niciodată n-am crezut că va lăsa echipa care l-a dus în fruntea lumii, deşi situaţia s-a schimbat şi clubul nu mai investeşte ca înainte. Andrea Stramaccioni l-a vrut neapărat, îl apreciază enorm pe Cristian şi i-a promis că va juca fundaş central, nu pe stînga.

În centru, lîngă Samuel
Sezonul viitor, românul va face cuplu cu Samuel, ca în perioada în care jucau la Roma, cu Capello antrenor. Lucio va fi vîndut, pentru că nimeni nu mai suportă erorile sale copilăreşti. Ranocchia a dezamăgit, posedă multe calităţi tehnice, dar n-are personalitatea necesară şi nici "răutatea" justă pentru un mare club. Aşa că Stramaccioni va miza pe Samuel şi Chivu, un cuplu perfect.

Walter e un fundaş de modă veche, dur şi agresiv, iar Cristian ştie să intuiască acţiunile adversarilor, să citească perfect jocul şi să înceapă acţiunea, datorită unei tehnici şi a unei inteligenţe de joc cum rar s-a văzut în fotbalul recent.

Propuneri indecente
Interul a oferit jucătorului un contract important, avînd în vedere criza economică, fixaţia lui Moratti pentru acest absurd fair-play financiar dorit de Platini şi vîrsta lui Cristian. Evident că faţă de contractul semnat în 2007 cifrele sînt foarte diferite (2,5 faţă de 5,5 milioane), dar una e să semnezi un contract cînd ai 26 de ani, alta cînd ai făcut 31 şi vei avea 33 la sfîrşitul perioadei care te leagă de club.

Cum s-a mai scris lunile trecute în paginile Gazetei, erau şi alte cluburi interesate de Cristian, dar era clar că Inter nu îl va lăsa să plece uşor şi apoi, cineva ar fi trebuit să ştie cum să îl propună. Din păcate, fundaşul român, extrem de apreciat ca persoană şi ca jucător, nu are lîngă el un staff de acelaşi nivel. Dacă domnii Becali ar fi cunoscut şi înţeles fotbalul ca o meserie, şi nu ca afacere şi atît, situaţia s-ar fi putut schimba.

S-a simţit jignit de Terim
Mancini se gîndea la Chivu, dar avea anumite reţineri din cauza situaţiei sale fizice, accidentarea la cap. Cel care l-a adus pe român la Inter nu era convins că fundaşul ar putea juca meci de meci într-un campionat atît de atletic precum cel englezesc şi, mai ales, c-ar reuşi să se arunce în duelurile aeriene cu aceeaşi dezinvoltură dinaintea accidentării.

Fraţii Becali au fost în stare doar de o mizerabilă negociere cu Galatasaray, o adevărată ruşine pentru modul în care a fost tratat Chivu, ca un jucător oarecare. Terim, un megaloman fără pereche, a avut curajul să-l sune pe Hagi pentru a-l întreba ce fel de persoană e Cristian.

La 31 ani, după ce ai fost căpitan la Ajax şi ai jucat o viaţă la cel mai înalt nivel, cum se poate îndoi de tine un antrenor? Evident că jucătorul s-a simţit jignit şi a ales să rămînă la Inter pe bani mai puţini.

2,5 milioane de euro e noul salariu al lui Chivu la Inter. Agenţii Becali susţin însă că acordul semnat îi asigură 3 milioane anual pînă în 2015

158 de meciuri şi două goluri are Cristi în toate competiţiile cu Inter

9 trofee a cucerit fundaşul român în cele 5 sezoane jucate pentru Inter

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
spivak
spivak  •  13 Iunie 2012, 00:22

Reducerea de salariu e drastică, iar vârsta nu e o explicaţie. În Italia sunt mulţi jucători mai bătrâni care continuă la nivelul cel mai înalt, inclusiv financiar. Când Maldini avea 31 de ani salariul lui la Milan încă nu atinsese maximul. Probabil că evoluţiile lui Chivu în ultimii ani n-au mai fost atât de grozave încât să-i convingă pe şefii clubului să-l plătească foarte bine.

superstar20
superstar20  •  13 Iunie 2012, 00:18
Postat de dreamer123 pe 12 Iunie 2012, 18:44

chivu = un tradator jegos care e in cardasie cu f.ecaliotii,un LAS care a lasat echipa nationala spre a urmari un scop mult mai inalt...banii

Prietene, esti un tampit! N-aveti idee cat s-a sacrificat baiatul asta pentru nationala, a dat totul pe teren in fiecare meci jucat pentru nationala, uitati-va cat alerga si cum se zbatea pentru fiecare minge, este incredibil cat suflet punea. Si nimeni nu il aprecia pentru asta, sa gaseau mereu acuze iar el era principalul vinovat pentru ca era capitanul, dar el era cam singurul care juca fotbal cu sufletul, pe cand drogatul, venea, dadea un gol cu Macedonia si era zeu apoi isi batea joc de tot ce era la nationala, batea ospatari, fugea din cantonament, etc. Pentru mine, Chivu este un exemplu si ca om si ca fotbalist si nu o sa uit niciodata ce a facut la Nationala.

xavi_1001
xavi_1001  •  12 Iunie 2012, 20:54
Postat de dreamer123 pe 12 Iunie 2012, 18:44

chivu = un tradator jegos care e in cardasie cu f.ecaliotii,un LAS care a lasat echipa nationala spre a urmari un scop mult mai inalt...banii

''dreamer123 (1300 comentarii) chivu = un tradator jegos care e in cardasie cu f.ecaliotii,un LAS care a lasat echipa nationala spre a urmari un scop mult mai inalt...banii '' inainte sa vb asa uitate la chivu cel inainte de operatie si la cel de de dupa operatie tu nu vezi ca si privirea o are schimbata (el are probleme mari si nu mai face fata la asa nivel)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează