INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Adorat de fani, "îngerul" Bănel zboară! » După doi ani la St. Etienne, Nicoliţă a fost împrumutat la FC Nantes

Bănel (stînga), îmbrăţişat de Hamouma, după centrarea perfectă a lui Nicoliţă la ASSE - Bordeaux 2-1 // Foto: MediafaxFoto/AFP
Bănel (stînga), îmbrăţişat de Hamouma, după centrarea perfectă a lui Nicoliţă la ASSE - Bordeaux 2-1 // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de - Publicat marti, 03 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 02 septembrie 2013 20:59

Galeria lui St. Etienne s-a ataşat de mijlocaşul român, dar, la 28 de ani, "tricolorul" voia să joace mai mult. Şi a ales-o pe Nantes, fosta echipă a lui Moldovan, Keşeru şi Bratu, locul 13 în Ligue 1.

Frumoasă despărţire de Saint-Etienne. Duminică, în minutul 72 al meciului cu Bordeaux (2-1), Bănel păşea spre marginea terenului, aplaudat în picioare de spectatori. Fusese sufletul verzilor, "îngerul" care-i purtase spre victorie.

De aceea se ataşaseră fanii de el. "Combativitate, tehnică, eficacitate. Iată de ce a fost iubit Bănel Nicoliţă la St. Etienne", a comentat ieri L'Equipe, care l-a ales în echipa etapei.

"Bănel e important pentru «naţională»"
După doi ani la ASSE, primul excelent, o revelaţie, al doilea extrem de dificil, cu 6 luni pe tuşă din cauza leziunilor musculare, "tricolorul" a semnat cu FC Nantes.

"L-am luat pe Nicoliţă. O mutare foarte bună!", a exclamat Waldemar Kita, patronul-preşedinte al "canarilor". E împrumut un sezon, cu opţiune pentru transfer definitiv în 2014. Cînd mijlocaşul de 28 de ani va fi liber de contract.

Cel mai fericit de această veste a fost selecţionerul Piţurcă: "Bănel va juca mai mult la noua echipă, e benefic pentru «naţională». Pentru mine, e un jucător foarte important".

420 de mii de euro va fi salariul lui Bănel şi în 2013-2014, la FC Nantes

4 goluri şi 7 pase decisive a reuşit Nicoliţă în 28 de meciuri la St. Etienne

7 a fost nota lui Bănel în L'Equipe pentru ultimul meci la ASSE, 2-1 cu Bordeaux

"Cei de la Nantes şi l-au dorit mult pe Bănel. Era cea mai bună variantă. Foarte bine că a plecat. A pierdut «naţionala» din cauza lui St. Etienne" (Traian Gherghişan, impresar Nicoliţă)

ALTE ŞTIRI DIN FRANŢA

Keşeru, top
După performanţa reuşită sîmbătă, la 2-1 cu Toulouse, gol şi pasă decisivă, Claudiu Keşeru a fost inclus în echipa etapei din Ligue 1 de către L'Equipe, care i-a dat nota 7, cea mai mare de la Bastia. "Vîrful român a făcut un meci complet", a remarcat prestigiosul cotidian francez. "Are experienţă în Ligue 1, elita descoperită de Keşeru la Nantes, în 2004".

Mutu, o umbră
În ediţia de ieri, L'Equipe nu comentează conflictul lui Mutu cu Ravanelli, antrenorul lui Ajaccio. Îi critică jocul, după ce i-a notat cu 2 evoluţia de la 0-0 cu Sochaux. "Transparent, prins de umbra sa la Sochaux, Mutu pare depăşit de evenimente. Artizanul salvării lui Ajaccio sezonul trecut trebuie să revină la o condiţie fizică decentă".

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
criticul_89
criticul_89  •  03 Septembrie 2013, 10:51

aici prostul familiei, xthu ???? pentru ca voia (nu vroia, asta 1 la mana) sa JOACE !!! =)))))))))))))))))))) deci el n-a fost tinut rezerva pt ca mintea ta de copil nascut in ghena credea ca are nevoie de 6 luni pt a-si reveni fizic dupa accidentare ci pt ca si-a pierdut locul de titular ! :))))))) ma bucur ca un astfel de articol se pisha pe toata prostia ta defintiv si imi da inca o data dreptate ! hai mori prost lache in continuare ! :)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close