INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGUE 1

Adrian Ursea, prima victorie pe banca lui Nice » Echipa românului, victorie în inferioritate numerică + Flavius Daniliuc a fost integralist

Adrian Ursea. Sursă foto: twitter.com/ogcnice_eng
Adrian Ursea. Sursă foto: twitter.com/ogcnice_eng

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 22:01 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 19:53

Nice, echipa antrenată de românul Adrian Ursea, a obținut miercuri seara prima victorie de la instalarea tehnicianului ploieştean, 2-0 pe terenul lui Nimes.

Misiunea n-a fost deloc una facilă pentru Nice, care în minutul 57, la scorul de 0-0, a rămas în „zece”, după eliminarea lui Morgan Schneiderlin. 

Adrian Ursea, primul succes la Nice. Flavius Daniliuc a fost integralist

Victoria a venit în ultimele cinci minute. Dan N'Doye a deschis scorul în minutul 85, în timp ce Claude Maurice a închis tabela în al treilea minut al prelungirilor.

Flavius Daniliuc, fundașul cu origini române al lui Nice, a fost integralist, fiind folosit pe postul de fundaș dreapta. Acesta evoluează pentru echipa națională de tineret a Austriei.

Victoria de astăzi o scoate pe Nice dintr-o serie negativă cu adevărat îngrijorătoare. Echipa avea șase înfrângeri în ultimele șapte partide și nu mai câștigase de pe 31 octombrie. După 14 etape, Nice se află pe locul 11 în Ligue 1, cu 21 de puncte. Etapa viitoare, trupa lui Adi Ursea joacă pe teren propriu cu Olympique Lyon.

Cine e Flavius Daniliuc? 

Fiul unor emigranți români originari din SuceavaFlavius Daniliuc s-a născut în capitala Austriei, unde a furat privirile la Admira Wacker. L-a recrutat Rapid Viena, a impresionat la Academia lui Real Madrid, de unde a plecat însă din motive personale direct în fieful lui Bayern Munchen. A început și s-a dezvoltat ca mijlocaș central, cu veleități ofensive și alură de marcator, dar nemții l-au reprofilat ca stoper! Acesta a strâns deja numeroase selecții la reprezentativele U15-U19 ale Austriei

Adrian Ursea, prima victorie pe banca lui Nice » Echipa românului, victorie în inferioritate numerică + Flavius Daniliuc a fost integralist

Teoretic, ar fi eligibil grație originilor părinților, iar regulamentul i-ar pemite să apară în naționala mare a României, chiar dacă a evoluat până acum la loturile de juniori ale Austriei.Practic, subiectul pare însă unul închis, fără drept de recurs! „Nu va juca niciodată pentru România atâta vreme cât nu se va rezolva problema mafiei din fotbalul de acasă”, anunța Mihai Daniliuc, tatăl lui Flavius, în 2014, pentru GSP. 

VIDEO Aime Lema, idee revoluționară pentru forul european: „De ce nu scoate UEFA un dicționar de bune practici?”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Demba Ba a început o nouă răfuială: „Doar el nu a fost alături de noi! Vreau să clarific ceva”

Juventus - Atalanta 1-1. FOTO „Bătrâna Doamnă”, pas greșit în Serie A. Cristiano Ronaldo a ratat un penalty

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
10209899427152560
Popa Lucian  •  17 Decembrie 2020, 13:27

Dar cine este Adrian Ursea? Unde a antrenat pana la Nice ca nu s-a vorbit niciodată de el

1902369766457924
Ionut Eugen  •  17 Decembrie 2020, 09:26

jurnalist de 2 lei. nici macar nu verifica ce scrie

nutadaniel
nutadaniel  •  17 Decembrie 2020, 01:36

Vedeti ca golul a fost marcat de Dan Ndoye, elvetian. Dame Ndoye e tot pe la Copenhaga.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează