INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AFACERE

Afacere de 15 milioane euro cu biodiesel! » Adrian Mutu îşi deschide superbusiness în Serbia

Mutu a fost iertat de preşedintele lui Ajaccio pentru ultima absenţă de la antrenamente.
Mutu a fost iertat de preşedintele lui Ajaccio pentru ultima absenţă de la antrenamente.

Articol de - Publicat marti, 08 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 08 ianuarie 2013 10:58

Împreună cu partenerul său de afaceri, Adrian Marţian, atacantul lui Ajaccio a fost în noiembrie la Belgrad pentru o întrevedere la guvernul sîrb în vederea demarării proiectului. Ieri, a fost iertat de preşedintele corsicanilor, Alain Orsoni, de o amendă de 6.000 de euro.

"E adevărat, Mutu a întîrziat două zile la reunirea lui Ajaccio, a venit pe 4 ianuarie în loc de 2 ianuarie. S-a întîmplat însă din motive obiective apărute în Republica Dominicană, unde Adi şi-a făcut vacanţa, iar preşedintele Orsoni a înţeles". Mărturisirea îi aparţine lui Adrian Marţian, prietenul şi partenerul de afaceri al "Briliantului", care a explicat ieri pentru GSP începutul agitat de 2013 pentru internaţionalul român.

"I-a radiat amenda, Adi trebuie să răspundă pe teren"
Şi a continuat: "Singura obiecţie a lui Orsoni, corectă, a fost că Mutu trebuia să-l anunţe de schimbarea programului. Nici vorbă însă ca Adi să fie pe făraş la Ajaccio! Dovada e următoarea: pentru greşeala din urmă cu cîteva zile, Mutu primise o amendă simbolică de 6.000 de euro, dar Orsoni l-a anunţat că, din respect pentru el, îi radiază sancţiunea de ziua lui şi aşteaptă un răspuns similar din partea jucătorului pe teren, în etapele următoare".

Într-adevăr, atacantul corsicanilor împlineşte azi 34 de ani, iar aseară a organizat la reşedinţa sa din Ajaccio o petrecere restrînsă, la care, pe lîngă familie şi cîţiva amici foarte apropiaţi, l-a invitat şi pe preşedintele Alain Orsoni.

A blocat pentru autografe Ministerul Dezvoltării de la Belgrad!
Tot Marţian a lămurit ieri şi motivul pentru care, în noiembrie, a mers alături de Mutu la Belgrad: "Am rămas amîndoi mască atunci cînd am văzut că s-a scris despre faptul că am fost acolo ca să premiem cîştigătoarea de la nu ştiu ce concurs de Miss şi că vrem să deschidem un club. Adevărul e că plănuim să pornim un business în Serbia. E vorba despre o fabrică de biodiesel, combustibil sintetic, afacere pe care o derulăm deja în Italia, dar intenţionăm să ne extindem".

Cuplul Mutu - Marţian va avea la dispoziţie un buget de circa 15 milioane de euro, proiectul prevăzînd să se ajungă la 100 de angajaţi: "Am avut o întîlnire la Ministerul Dezvoltării de la Belgrad, sperăm să obţinem şi anumite facilităţi. Interesant e că, în timpul vizitei, cînd s-a auzit că Adrian e acolo, lumea din instituţie a început să stea la coadă ca să obţină autografe de la Mutu! A fost simpatic!". Cartierul general al uzinei lui Mutu ar urma să se stabilească la Veliko Gradiste, localitate situată pe malul Dunării în Nord-Estul Serbiei.

1 milion de euro e salariul lui Mutu la Ajaccio: averea totală a "Briliantului" e estimată la 13 milioane de euro

"Are o experienţă enormă, e matur în joc şi foarte bun ca solist. Mă voi baza în primul rînd pe el!" (Albert Emon, antrenor Ajaccio)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
hofer
hofer  •  08 Ianuarie 2013, 20:04

In cativa ani e lefter, adica sarac pusca.

bluered_sky
bluered_sky  •  08 Ianuarie 2013, 13:29

sunt curios de ce nu face afaceri in Romania....ca un bun patriot ce este :)

goggu
goggu  •  08 Ianuarie 2013, 11:01
Postat de stelist1986 pe 08 Ianuarie 2013, 10:47

Stai relaxat ca de-aia s-a dus la Ajaccio, isi la negru mare parte din salariu ca sa nu urle Chelsea dupa el.

Nu prea cred, in 2011 de exemplu nimeni de la Ajaccio nu lua mai mult de 35.000 /luna. Lui Mutu i-au dat mai mult, dar nu cu mult mai mult. Ajaccio are buget de doar 20 de milioane pe an. Si oricum , la ce a aratat Mutu in ultimii ani, se poate bucura ca a prins si un contract de 6-700.000 anual

Vezi toate comentariile (10)
Comentează