INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

Al Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu, vrea să dea în judecată AFC » „Au încălcat legile FIFA și nu ne-au ascultat plângerile”

Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2020 10:28 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 10:31

Exclusă din competiție, deși câștigase grupa, echipa lui Răzvan Lucescu, Al Hilal, atacă decizia, considerând că se puteau amâna și meciurile din ”optimi” și reclamă condițiile de cazare din Qatar.

Al Hilal nu admite situația halucinantă în care a ajuns după explozia de cazuri de COVID-19, din cauza căreia nu își mai poate apăra titlul de campioană continentală. Echipa lui Răzvan Lucescu ia în calcul să atace în justiție decizia Confederației Asiatice (AFC) de a o exclude din Ligă, deși a câștigat grupa! În comunicatul oficial, clubul saudit spune că AFC a încălcat legile FIFA, stipulând un lot minim de 13 jucători pentru a disputa un meci ori a rămâne în competiție, și că a refuzat să comunice, și nici n-a vrut să-i aprobe solicitările de amânare ale ultimelor două partide din grupă.

Ventilație proastă la hotel

Al Hilal ceruse mutarea cu o zi a duelului de miercuri seară, cu Shabab Al-Ahli, pentru a recupera din jucătorii pozitivi, și decalarea întregului program al "optimilor" zonei de Vest a Ligii, prevăzute sâmbătă și duminică. Mai mult, saudiții spun că apariția focarului de coronavirus a fost influențată de condițiile proaste de cazare din Doha, clubul cerând schimbarea hotelului din cauza ventilației deficitare, fără a primi răspuns favorabil. Și se apără la acuzația AFC că n-a înscris 35 de jucători în Ligă, ci numai 27, explicând că în țară sunt permiși 30 și trei din aceștia nu aveau drept de joc.

"Nu-s condiții excepționale!"

AFC a justificat măsura drastică, considerând clubul vinovat pentru anularea partidei cu Al-Ahli, în condițiile în care a trecut pe foaie 11 jucători, dintre care trei portari (sub limita de 13) și astfel s-a expus eliminării din turneu: "Comitetul de Competiții consideră că nu e o situație excepțională și nu poate face o derogare amânând meciul, lucru ce ar fi avut impact negativ important asupra programului zonei vestice". Rezultatele lui Al Hilal s-au șters, Pakhtakor și Al-Ahli s-au calificat.

EXCLUSIV Răzvan Lucescu se revoltă, după ce Al-Hilal a fost exclusă din Liga Campionilor: „Sunt interese! Injustiție la nivel mondial”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează