INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGUE 1

EXCLUSIV Alex Dobre, singurul român din Ligue 1, împărtășește secretul succesului: „Să muncești mai mult decât toți”

Alex Dobre (22 de ani), extrema stângă pe care Dijon (locul 18 în Ligue 1) a plătit un milion de euro lui Bournemouth, a explicat ce trebuie să faci ca să răzbești în fotbalul occidental.
Alex Dobre (22 de ani), extrema stângă pe care Dijon (locul 18 în Ligue 1) a plătit un milion de euro lui Bournemouth, a explicat ce trebuie să faci ca să răzbești în fotbalul occidental.

Articol de - Publicat vineri, 15 ianuarie 2021 15:58 / Actualizat vineri, 15 ianuarie 2021 16:40

Alex Dobre (22 de ani), extrema stângă pe care Dijon (locul 18 în Ligue 1) a plătit un milion de euro lui Bournemouth, a explicat ce trebuie să faci ca să răzbești în fotbalul occidental.

„Ziua de 12 august 2020 va rămâne în istorie", a fost mesajul postat de Dijon în momentul transferului lui Alexandru Dobre, la postare fiind atașată o fotografie cu harta României. Francezii au dorit să sublinieze că Dobre este primul român ce va evolua pentru clubul lor. Afacere ce a implicat un milion de euro pe care cei din Hexagon i-a plătit lui Bournemouth pentru extrema stânga.

Alex Dobre, singurul român din Ligue 1

Alex Dobre este singurul român din Ligue 1, în condițiile în care Bogdan Racovițan (20 de ani, stoper) este la echipa secundă a lui Dijon, iar Flavius Daniliuc (19 ani, stoper), din părinți români, dar de naționalitate austriacă, joacă la Nice. Puștiul a făcut turul Europei alături de tatăl său, în căutarea unui contract, dând probe la Espanyol, Saint-Etienne sau Benfica, doar că afacerile nu s-au concretizat pentru că grupările de care aparținea în România nu au permis transferul. Cel mai dramatic a fost momentul în care a fost în probe la Barcelona, îi impresionase pe catalani, doar că transferul a picat după ce oficialii FCSB au blocat mutarea.

Alex Dobre: „M-am obișnuit printre străini”

Miza cea mare pentru Dobre este să prindă lotul României pentru Campionatul European Under 21, dar și JO de la Tokyo. 

„M-am obișnuit să fiu printre străini, fiind plecat de la o vârstă fragedă de acasă, de când am mers în Anglia. În Franța, mi-a fost un pic greu la început, dar am început să mă obișnuiesc cu limba, cu viața de zi cu zi de aici, pot să spun că-mi place mult. Cel mai important lucru învățat afară? Să muncești și să dai mult, mult mai mult decât restul, deoarece doar prin muncă poți avea o carieră de succes ca fotbalist. 

Românii în Franța sunt priviți ca niște jucători muncitori și talentați. Franța e considerată Academia de fotbal a Europei. Este un nivel foarte ridicat. Sunt mulți tineri talentați, din toate colțurile lumii, dar prin muncă, dăruire și seriozitate poți răzbi oriunde. Îmi doresc să port cu mândrie tricoul naționalei. Deocamdată, sunt focusat pe ceea ce se întâmplă la echipa de club, vreau să ajut mai mult Dijon să ne îndeplinim obiectivul. Și, dacă voi juca bine, sper că pot ajunge înapoi la lotul U21 pentru Campionatul European și, de ce nu?, pentru Olimpiadă", a explicat Dobre pentru Gazeta Sporturilor. 

Momentan, sunt focusat pe ceea ce se întâmplă în prezent. Îmi doresc ca la un moment dat în carieră să ajung la un club de top european, unde pot câștiga trofee, cu echipa și pe plan individual. La sfârșitul carierei, voi analiza unde am ajuns

O zi din viața mea începe dimineața la ora 07:00, mă pregătesc de primul antrenament, după aceea am o ședință de pregătire cu preparatorul meu fizic, apoi refacere. În partea a doua a zilei, mă odihnesc, mă relaxez 

În momentul de față nu mă gândesc deloc la o revenire în Liga 1, dar nu știu niciodată ce ne poate rezerva viitorul îndepărtat, am abia 22 de ani
- Alex Dobre, atacant Dijon

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Ionuț Nedelcearu, suspect de o ruptură musculară! S-a accidentat aseară, în Aris - AEK Atena 0-1

Răzvan Marin este în cădere liberă cu Cagliari! „Nu se odihnește niciodată!”, a remarcat Gazzetta dello Sport, care l-a notat cu 5,5

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează