INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Alex Maxim, vedetă în Bild » Ce a remarcat tabloidul german în jocul mijlocașului român

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 01 octombrie 2018 10:19

Tabloidul Bild a remarcat că, în acest debut de sezon, românul Alexandru Maxima fost mai bun atunci când a venit de pe bancă decât ca titular. Cu Augsburg a marcat, contra lui Schalke a fost la un pas.

Sâmbătă, la Gelsenkirchen, cu Schalke (0-1), Alexandru Maxim a fost introdus la Mainz 05 abia în minutul 78. Dar atât cât a jucat, a făcut-o bine. Tabloidul Bild nu i-a dat notă - ar fi trebuit să joace măcar un sfert de oră pentru a primi calificativ - însă a remarcat că mijlocașul de 28 de ani "pare să fie mai valoros în acest moment ca joker decât atunci când prinde primul unsprezece. A intrat imediat în meci și a fost periculos".

Stevens a spus-o primul

Maxim superjoker? Bild, coincidență sau nu, reiterează o afirmație făcută cu ani în urmă de antrenorul Huub Stevens. În vara lui 2015, când a părăsit Stuttgartul, iar despre jucătorul român se specula că va fi vândut, tehnicianul olandez i-a sfătuit pe șefii lui VfB să nu renunțe la el: "Eu nu l-aș da. Alex e foarte potrivit ca joker".

Cert este că Maxim n-a avut niciodată suflu pentru 90 de minute. Gurile rele pretind ba că nu se pregătește cum trebuie, ba că fizicul nu-l ajută. 

În ultima secundă

În acest sezon, nu mai departe decât în etapa a 3-a, la 2-1 cu FC Augsburg, antrenorul Sandro Schwarz l-a trimis pe teren în minutul 86. Iar în ultimele secunde ale partidei, românul a marcat golul victoriei!

Putea înscrie

Și sâmbătă a avut o mare ocazie de a fi eroul alb-roșiilor. La capătul unui un-doi cu un coechipier, el a pătruns în careu și a șutat din lateral, însă portarul Faehrmann a plonjat și a reușit să blocheze balonul. 

5 aparițiia bifat Maxim la Mainz în 6 etape scurse din această stagiune, însă numai două ca titular și niciodată integralist

CIFRELE PE TERMEN LUNG SPUN ALTCEVA

  • două goluri și două assisturi a dat Maxim sezonul trecut pentru Mainz, în Bundesliga. Una dintre reușite și o pasă decisivă le-a reușit după ce a fost introdus pe parcurs
  • 5 goluri și 7 assisturi a reușit tricolorul în 4 sezoane și jumătate la Stuttgart, venind din postura de rezervă. Cele mai multe goluri le-a dat însă ca titular: 11
  • 29 de partide ca integralist are Maxim în 143 de apariții în Bundesliga și 2.Bundesliga, începând din ianuarie 2013. Cele mai multe într-o stagiune: 8 (2014-2015).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  01 Octombrie 2018, 11:23

Tot timpul a fost mai eficient de pe banca decat ca titular. Totodata de obicei joaca mai bine in prima repriza cand este titular. Cu Schalke a intrat foarte bine in meci, dar el fusese titular cu Wolfsburg cu o etapa inainte si echipa nu jucase rau, el fiind in nota echipei, deci nu cred ca poate cineva sa spuna ca joaca doar cand vine de pe banca.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează