INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Alexandru Cicâldău, prezentat la Konyaspor! Prima declarație la noua echipă

Alexandru Cicâldău, prezentat la Konyaspor
Alexandru Cicâldău, prezentat la Konyaspor

Articol de - Publicat marti, 01 august 2023 23:09 / Actualizat marti, 01 august 2023 23:09

Împrumutat un sezon la Konyaspor, Alexandru Cicâldău (26 de ani) a vorbit cu jurnaliștii turci la aeroport: „Nimeni nu trebuie să se îndoiască de faptul că voi da tot ce am mai bun”.

UPDATE - Alexandru Cicâldău, prezentat la Konyaspor

Turcii au anunțat în cursul serii că l-au împrumutat pe Cicâldău de la Galatasaray. 

„La pachet” cu Cicâldău, Konyaspor a anunțat și transferul lui Morgan Schneiderlin, mijlocaș defensiv francez trecut prin Anglia între 2008 și 2020, la Southampton, Manchester United, apoi Everton.

Două cluburi din Superliga după Șumudică? „A cerut 500 de mii de euro pe sezon pentru a semna”
OFERTĂ
Două cluburi din Superliga după Șumudică? „A cerut 500 de mii de euro pe sezon pentru a semna”

După un an în Emiratele Arabe Unite, la Al-Ittihad Kalba, Alexandru Cicâldău a vrut să joace la o echipă care să-l ajute și să-și recâștige locul de titular la națională.

Nu a mai fost în primul 11 al „tricolorilor” într-un meci oficial din 11 iunie 2022, de la 1-0 cu Finlanda, în Liga Națiunilor. În acest an, nu a prins decât 52 de minute în primele patru partide din preliminariile Euro 2024, 46 la 2-1 cu Belarus și 6 la 2-2 cu Elveția.

Alexandru Cicâldău a insistat să joace în Turcia

La Galatasaray nu mai putea rămâne, pentru că antrenorul Okan Buruk a anunțat după primul amical, 3-4 cu Hull, în care Cicâldău debutase în formula standard, că nu dorește să-l păstreze.

Fără cantonament, lăsat la Istanbul să se pregătească alături de ceilalți jucători puși pe lista de transferuri, mijlocașul în vârstă de 26 de ani și-a căutat o alternativă bună. 

În Super Lig, nu doar pentru a-i mulțumi pe cei de la Galatasaray, care voiau să-l urmărească meci de meci, ci și pentru nivelul bun de joc.

Alexandru Cicâldău, așteptat de jurnaliști la aeroport

Curtat și de Bașakșehir, Sivasspor și nou-promovata Pendikspor, Cicâldău a ales Konyaspor, o formație solidă (a câștigat clar ultimul amical, luni, 4-0 cu Kayserispor), locul 8 în sezonul trecut în elita Turciei, cu un antrenor sârb valoros, Aleksandar Stanojevic, fost la Partizan Belgrad, și care evoluează pe un stadion mare, cu 42.000 de locuri, în fața unor fani pătimași.

Alex a ajuns deja la Konya pentru a fi prezentat. A fost împrumutat până pe 30 iunie 2024 de Galatasaray.

Așteptat de jurnaliștii turci pe aeroport, a dat prima declarație: „Sunt foarte fericit să fiu la Konya. Nimeni nu trebuie să se îndoiască de faptul că voi da tot ce am mai bun în noul sezon”. 

Citește și:

A plecat de la Rapid și negociază cu altă echipă din Superligă

Panduru a anunțat echipa din Superliga pe care nu o vede la retrogradare

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
VanBasten
VanBasten  •  01 August 2023, 14:56

Cic, Cic, Cic

Cosminache_112
Cosminache_112  •  01 August 2023, 13:34

jucător mediocru, își merită soarta

Vezi toate comentariile (2)
Comentează