INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  REGRES

Alexi Pitu, „copilul teribil” al lui Hagi, suferă în liga a doua franceză » Ce îi reproșează antrenorul

Alexi Pitu (dreapta), duel extrem de fizic într-un meci Bordeaux - Amiens Foto: Imago
Alexi Pitu (dreapta), duel extrem de fizic într-un meci Bordeaux - Amiens Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 13:45 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 14:36

Alexi Pitu, 21 de ani, transferat în ianuarie 2023 de la Farul la Bordeaux pentru două milioane de euro, e tot mai puțin folosit la echipa sa. Nu a mai fost titular din 3 octombrie, jucând doar 53 de minute în ultimele 7 meciuri de Ligue 2.

În ianuarie 2023, când Bordeaux l-a transferat de la Farul pentru două milioane de euro, Alexi Pitu era considerat la 20 de ani o mare speranță a fotbalului nostru. O extremă cu excelente calități tehnice. Un viitor superjucător.

Antrenorul lui Bordeaux: „Alexi Pitu e un jucător pe care mi l-au propus scouterii"

A debutat la două zile după ce a ajuns în Franța, într-un meci de Ligue 2, câștigat de Girondins, 3-0 în deplasare la Dijon. Atunci, antrenorul David Guion a spus: „Puștiul de-abia a sosit, e plin de prospețime, se observă din prima clipă că simte fotbalul. Dar el trebuie să descopere Ligue 2, e multă densitate fizică în joc".

Saudiții nu-l lasă pe Karim Benzema să plece în Europa. Ce variante are atacantul francez al lui Al-Ittihad
ARABIA SAUDITĂ
Saudiții nu-l lasă pe Karim Benzema să plece în Europa. Ce variante are atacantul francez al lui Al-Ittihad

Trei luni mai târziu, același Guion dezvăluia presei bordeleze: „Pitu e un jucător pe care mi l-au propus scouterii înaintea vacanței de iarnă. Ne-a oferit prospețime, e un mingicar. Totuși, a avut probleme la antrenamentele de forță. I-am arătat că jocul fizic e important în Franța, are nevoie și de calități fizice, acolo e de lucrat".

1milion de euro este cota actuală a lui Alexi Pitu, potrivit Transfermarkt, în scădere cu 800.000 față de maximum atins în vara trecută

Alexi Pitu, zero goluri și zero assisturi în primul sezon

Echipa sa a ratat promovarea în Ligue 1 în ultima clipă, la doar trei puncte de Metz-ul lui Loți Boloni. Pentru el, prima jumătate de an în Hexagon a însemnat 16 etape în campionat, șase titular, unul integralist. Și 36 de minute în medie pe meci. Zero goluri, zero assisturi.

Acest sezon a surprins Bordeaux total nepregătit în tur, ajungând în zona retrogradării după o perioadă sumbră, cu șapte runde fără victorie, patru înfrângeri, trei egaluri în toamnă, când Guion a fost concediat și înlocuit cu spaniolul Albert Riera, ex-jucător la girondini.

385de minute a jucat Alexi Pitu în acest sezon în Ligue 2. A fost folosit în 15 meciuri

Alexi Pitu, titular doar în Cupă cu antrenorul Riera, împotriva unor adversari mai slabi

Pitu, 21 de ani, nu a impresionat nici în a doua stagiune la albaștri. 15 partide pe teren în Ligue 2, două titularizări, nicio întâlnire completă. Un gol și două assisturi, însă o medie de 25,6 minute pe meci!

Nu a mai prins formula de start din 3 octombrie, de când era Guion pe bancă. Noul tehnician, Riera, nu l-a inclus deloc în primul „11" în campionat. Doar în Cupa Franței și numai în primele trei tururi, împotriva unor adversari mai slabi: trei dueluri titular, două integrale, contra lui Canet, Angouleme și Entente. Pe 9 decembrie, după 1-0 cu Angouleme, cotidianul Sud Ouest i-a dat nota 3: „Invizibil".

I s-a reproșat lui Alexi Pitu dificultatea de a se adapta jocului fizic

În ultimele 13 meciuri din L2, a apărut doar de șase ori, minimum 6 minute, maximum 30. În ultimele șapte etape a strâns 53 de minute în trei partide. În celelalte patru a fost rezervă.

I se reproșează încă dificultatea de a se adapta jocului foarte fizic și de a face și faza defensivă.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Starul lui United a băut 12 ore tequila și cocktailuri într-un club din Belfast. „Era atât de beat că a trebuit să-l car la pat. A adormit îmbrăcat!”
PREMIER LEAGUE
Starul lui United a băut 12 ore tequila și cocktailuri într-un club din Belfast. „Era atât de beat că a trebuit să-l car la pat. A adormit îmbrăcat!”
Acuzații grave ale unui campion al Africii: „Ne-ați omorât! Sunteți corupți, păstrați-vă cupa!”
CAN 2024
Acuzații grave ale unui campion al Africii: „Ne-ați omorât! Sunteți corupți, păstrați-vă cupa!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
opinez
opinez  •  31 Ianuarie 2024, 16:31
Postat de gazistu pe 31 Ianuarie 2024, 11:28

citeste comentariul de mai sus, a lui: therealreddog33 • 30 Ianuarie 2024, 18:06 si ai sa te lamuresti; .... @therealreddog33, BRAVO! foarte bine punctat ;)

Spre deosebire de voi eu cred ca atunci cand elevii iti raman toti repetenti sau nu reusesc mai departe e si scoala, daca nu doar scoala, de vina. Mai ales cand scoala (adica Hagi) se lauda ca formeaza jucatori, caractere etc. Acum 10 ani o luase pe ulei si zicea ca gata a crescut o noua generatie de aur. Ce face Hagi e la nivel de rezultate cu centrul de copiii si juniori al Forestei Falticeni. Si aia cu doua franzele si juma de teren denivelat a dat cativa jucatori interesanti la L1 sau prin strainatate. Si nu se mai laudau pe toate posturile ca au Academie.

gazistu
gazistu  •  31 Ianuarie 2024, 11:28
Postat de opinez pe 30 Ianuarie 2024, 16:46

Cum adica unde e vina lui? Pai te contrazici singur. Ce spui tu e valabil exact pentru jucatorii Farului. Umflati si promovati la loturi dupa cateva jocuri in L1. Borza nu face fata la Rapid, Mazilu e la reciclat deja. Poate face GSP o analiza cu toti jucatorii plecati de la Hagi. Cati au fost vanduti ulterior pe sume mai mari decat a incasat el? Adica si-au sporit valoarea, au confirmat. Eu stiu de R Marin si Cicaldau adica de acum 10 ani care erau de altfel deja formati cand au ajuns la Hagi.

citeste comentariul de mai sus, a lui: therealreddog33 • 30 Ianuarie 2024, 18:06 si ai sa te lamuresti; .... @therealreddog33, BRAVO! foarte bine punctat ;)

therealreddog33
therealreddog33  •  30 Ianuarie 2024, 18:06
Postat de calinescu_ pe 30 Ianuarie 2024, 14:51

Din mana Regelui ies nai tepe....!!!! Varul Constanta merge doar pe smenuri !!!

Hagi le face un bine, le deschide mereu niște usi. Asta e fotbalistul român, pentru cei care nu au înțeles până acum: puțin talent, partea fizică lipsă, partea tactica și mai lipsa. Și puturoși cât cuprinde, le place sa fie ținuți în puf. Afara nu se poarte nimeni cu zăhărelul, ori dai randament ori stai pe bară. Nu doar de la Hagi au dat rateuri ci pur și simplu toți românii plecați pe afara au dat rateuri. Chiar și mult lăudatul Drăgușin nu va ajunge peste noapte titular. Asta ne e valoarea, dacă vrem sa ajungem mai sus în fotbal, trebuie sa muncim pentru asta. Nu doar să ne credem buricul pământului.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează