INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Așteptat ca un necunoscut! Chipciu a fost preluat de un angajat de la Anderlecht care avea o poză printată cu chipul lui

Chipciu pe aeroportul din Bruxelles, alături de reprezentanta lui Anderlecht care a venit cu o foaie A4 pe care era imprimat chipul lui Alex // FOTO digisport
Chipciu pe aeroportul din Bruxelles, alături de reprezentanta lui Anderlecht care a venit cu o foaie A4 pe care era imprimat chipul lui Alex // FOTO digisport

Articol de - Publicat miercuri, 20 iulie 2016 00:00

Un angajat al lui Anderlecht a apărut pe aeroport cu o poză printată a lui Chipciu, ca să-l poată recunoaște. Alex a fost prezentat în Belgia și Steaua primește 3 milioane de euro.

Anderlecht a negociat câteva săptămâni transferul lui Chipciu, dar nu s-a organizat grozav la prezentarea fotbalistului. Vicecampioana Belgiei a trimis la aeroport angajați care nu știau cum arată mijlocașul român! Ca să nu se încurce, au printat o fotografie cu Alex, așa au reușit să-l recunoască și să-l preia.

Un comportament surprinzător al clubului, date fiind suma achitată pentru Chipciu, 3 milioane de euro, și faptul că jucătorul este totuși un internațional român cu prezențe în grupele Europa League și ale Champions League. Recomandări insuficiente pentru ca angajații lui Anderlecht să-l știe.

Daum se bucură

Chipciu e cel mai important fotbalist român vândut în vara asta. O surpriză, în condițiile în care el a reușit să se transfere în Belgia după doi ani mediocri la Steaua și un Euro în care nu a strălucit. A fost titular în partida cu Elveția, în care a scos penalty-ul din care românii au deschis scorul, apoi a greșit la golul egalizator.

E de așteptat ca el să fie o piesă importantă în preliminariile Campionatului Mondial, cu condiția să se impună la Anderlecht, să reușească să joace constant. Christoph Daum a lăudat deja mutarea: "Sunt încântat! Chipciu trece la un club aflat permanent la un nivel foarte bun, în Belgia și în Europa! Cunosc ce înseamnă Anderlecht, știu cât de bine este organizat acel club".

"Mersi, MM!"

Steaua încasează 3 milioane de euro în schimbul lui Alex și s-ar mai putea alege cu încă 500.000 de euro, câte 250.000 de euro dacă Anderlecht ia campionatul și se califică în grupele Champions.

Titlul intern îi aparține acum lui FC Bruges, principala rivală a violeților. Iar în Liga Campionilor urmează o dublă manșă cu Rostov, în turul al treilea preliminar de pe ruta non-campioanelor.

Site-ul oficial al Stelei a marcat despărțirea de Chipciu, "unul dintre cei mai importanți fotbaliști din ultimii ani". Alex a completat despărțirea emoționantă: "Pentru mine, Steaua a fost visul unui copil devenit realitate la vârsta de 22 de ani, în momentul în care am venit de la Brașov. Îi mulțumesc omului care a însemnat cel mai mult pentru mine la Steaua și care m-a ajutat cel mai mult în carieră, MM Stoica!".

Rapidiștii au procedat la fel

Cazul primirii lui Chipciu e surprinzător, dată fiind statura lui Anderlecht, cel mai premiat și mai popular club din Belgia. Dar nu e un caz unic. Rapid a produs unul asemănător în România.

În 2007, giuleștenii aduseseră un fundaș stânga brazilian, Marcelo. Sud-americanul trebuia să ajungă pentru câteva zile de teste înainte să semneze contractul. Un angajat al clubului a mers la aeroport cu o poză a fotbalistului, doar că nici unul dintre cei care ieșeau din aeroport nu semăna cu fotografia.

Rapidistul a intrat în panică și a început să strige la trecători: "Marcel! Marcele! Tu ești Marcel?". L-a găsit până la urmă pe conaționalul lui Roberto Carlos.

În 2008, giuleștenii l-au adus din Portugalia pe vârful Joao Paulo Pinto. Ca să-l recunoască, Sichitiu printase o fotografie, însă selectase o poză cu Joao Paulo Andrade, fundașul care avea să ajungă și el la Rapid la o distanță de jumătate de an. Sichitiu n-a nimerit poza, dar a izbutit să-l preia de la Otopeni pe primul Joao Paulo, atacantul.

"Ce să le fac? Să-i bat?"

Steaua s-a despărțit de Chipciu și de Varela, vândut la PAOK. Hamroun are și el oferte din zona arabă, dar deocamdată e blocat.

Reghecampf se așteaptă să mai piardă jucători: "Am discutat cu patronul și i-am zis să-i lase să plece pe cei care au propuneri avantajoase și care își doresc să plece. Eu nu pot să lucrez cu fotbaliști supărați. Poate să vină unul să-mi spună că îl doare ceva și nu joacă. Ce să-i fac? Să-l bat ca să joace fotbal?! E adevărat, lotul s-a diluat în vara asta, cu aceste plecări, dar încercăm să rezistăm cu ce avem și să ne îndeplinim obiectivele. Vreau să lucrez doar cu jucători motivați, dornici să evolueze la Steaua".

1.250.000 €a plătit Steaua pentru Chipciu în ianuarie 2012, când l-a cumpărat de la FC Brașov. Acum, steliștii vor mai achita 700.000 € către "Steagul", conform unei clauze incluse în 2012 în contract

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
haideusicfr
haideusicfr  •  20 Iulie 2016, 17:32
Postat de haideusicfr pe 20 Iulie 2016, 17:24

Numai voi va credeti buricul Pamantului.Straini va iau asa cum sunteti.Anonimi.Pana la proba contrara.Daca fotbalistul nu va confirma atunci va fi dat afara cum ati facut voi cu Tade!

Dar reporterul digisport a avut biletul platit pentru poza.Bravo! La noi ca la noi ,la ei ca la ei!

haideusicfr
haideusicfr  •  20 Iulie 2016, 17:24

Numai voi va credeti buricul Pamantului.Straini va iau asa cum sunteti.Anonimi.Pana la proba contrara.Daca fotbalistul nu va confirma atunci va fi dat afara cum ati facut voi cu Tade!

chromophobia
chromophobia  •  20 Iulie 2016, 15:48
Postat de dvd1 pe 20 Iulie 2016, 15:28

e un necunoscut, e o petarda care nu stie sa scrie si sa citeasca. O sa-si smulga aia parul din cap cind o sa constate ce nehalit au adus la echipa. Huo Steaua cea mai blatista si nehalita echipa de pe pamint

Esti praf,copil de 15 ani

Vezi toate comentariile (25)
Comentează